Moja Crvena Zvezda
ВатерполоДомаћа такмичења

Црвена звезда – Раднички КГ 10:8!

Crvena zvezda - Radnički 10:8
Početak meča
Početak meča

 Ватерполисти Црвене звезде славили су у дербију првенства против крагујевачког Радничког резултатом 10:8, (4:1, 1:2, 5:3, 0:2). Стрелци за наш тим били су Вапенски 3, В. Рашовић 2, Прлаиновић, С.Рашовић, Ивошевић, Аврамовић, Ранђеловић.

Овом победом наша екипа постала је јесењи првак и учврстила се на првој позицији, али и обезбедила, на папиру, лакшег ривала у полуфиналу Купа Србије. Противник ће бити, готово извесно, ватерполисти Бањице.

Где су кошаркаши стали прошлог викенда, овог су наставили ватерполисти. И много пре самог дуела се причало о овом двобоју. Када се коначно дочекао, српски ватерполо је добио дерби. Европски дерби. У коме је победила Црвена звезда. То иде, једно са другим.

Испред улаза у СЦ „Ташмајдан“, хаос, гужва, тражи се карта више. Али, није у питању фудбалски меч или концерт, већ дерби меч ватерполо првенства Србије! Ни у земљама где је ватерполо развијенији него у Србији, где се више поштује и улаже у ватерполо, негује ватерполо као спорт нису забележене овакве слике. И навијачи и љубитељи ватерпола су били сагласни пред почетак меча, играју две, можда и најбоље екипе у Европи. Хвала челним људима и ватерполо клубу Црвена звезда што су омогућили ово најтрофејнијем српском спорту. То може само Звезда!

А у базену, каква Звезда, моћна Звезда! Оно најбоље што има српски ватерполо. Гости из Крагујевца су дошли са ореолом фаворита, али то је било само док није почео меч. Иако је тандем судија од самог почетка дао до знања да неће бити наклоњен ни правди, ни Црвеној звезди, већ неком трећем, пулени Дејана Савића су имали одговор на све што је и што би могло да се дешава. Победили су у базену. Пре самог почетка меча, капитен Црвене звезде Андрија Прлаиновић добио је честитке и аплаузе поводом избора за најбољег спортисту Србије у 2012. години, од стране Олимпијског комитета.

Наша екипа, иако ослабљена неиграњем Николе Рађена, фантастично је отворила утакмицу. Веома организована игра, агресивна и гранитна одбрана и одличан, убојит, ефикасан напад, довели су до тога да наша екипа већ на почетку меча поведе 4:0. Петар Ивошевић је начео госте, а Виктор Рашовић феноменалним лобом повисио на 2:0. Пратили су их Борис Вапенски и Марко Аврамовић, па Крагујевчани нису знали где да затворе, одакле бије. Неколико нејасних одлука судијског дуета, не свирање два чиста, очигледна фаула пред голом Радића и гол Бурића, за коначних 4:1 у првој деоници.

У наставку, два брза гола Филиповића и Бурића, којима су гости дошли до минуса од само једног гола, брзо је Виктор Рашовић, својим другим голом на утакмици, зауставио и спречио да се серија Радничког прошири. Крагујевчани су стабилизовали одбрану, одбрана Црвене звезде се поново консолидовала, тако да голова више није било. Непремостива препрека на голу у виду Дениса Шефика и битни савети тренера Дејана Савића су задржали предност у тим тренуцима.

У трећем делу, рапсодија голова. Филиповић је поново смањио предност на само један гол разлике, али капитен је реаговао капитенски и то је можда био и кључни детаљ меча. Слично као у дербију против „Вечитог ривала“, Андрија Прлаиновић је бомбом разбио све илузије гостију да могу против Црвене звезде. Одмах затим Борис Вапенски је постигао још један погодак и пред timeout Црвена звезда је имала три гола предности. Филиповић је погодио по трећи пут, из тешке ситуације и изненадио нашу одбрану и голмана Шефика. Али су Сава Ранђеловић и Страхиња Рашовић донели поново четири гола предности Црвеној звезди и потопили госте. У тим тренуцима немоћни гости и поред поршке судија су вршили конастантан притисак, па је помоћни тренер Радничког, Дејан Јововић, дозволио себи да се расправља са записничким столом и председником Црвене звезде, Виктором Јеленићем, односно, портпаролом и генералним секретаром Гораном Јездићем. Све је остало на „вербалном сукобу“ а гостима, изузев Вање Удовичића, као и појединим резервним играчима гостију, који су добацивали и покушавали са клупе да се умешају, следећи пут пред долазак на меч са Црвеном звездом дати бонтон. Таквом „хабадахијском“ и силеџијском понашању и јесте место у таквој творевини. Када нису могли у базену, а по многима су најјачи тим у Европи, онда су покушали на све начине. Атаци на Андрију Прлаиновића су били све, само не само спортски. Али, судије су на такве потезе гостију имали повез преко очију. Али, ни то није помогло ни Радничком, али ватерполо савезу Србије. Управо, головима Вање Удовичића и трећим голом Вапенског, Црвена звезда је задржала првобитну и стечену предност од четири гола, пре последњу деоницу. У последњој четвртини головима Ђорђа Филиповића и Славка Гака је стављена тачка на утакмицу. Андрија Прлаиновић је промашио петерац, а судије су настављале са одлукама које су и више него очигледно ишле у корист гостима из Крагујевца.

Црвена звезда је заузела прву позицију са маскималним учинком из седам утакмица и обезбедила пол позицију за полуфинале Купа. Следећи дуел, последњи у овој години, наши момци играју у среду против Бањице. Управо Бањица би требала да буде противник у Купу Србије.

Навијачи Црвене звезде су бодрили свој тим, иако су у појединим тренуцима певали свима, само не Црвеној звезди.

Тренер Дејан Савић био је видно задовољан после меча:

“Мислим да су одлучиле прве две четвртине, јер смо играли заиста одличну одбрану. Раднички је покушавао да стигне резултат све време, имали су шансу у трећој четвртини, али је нису искористили. Ми смо у четвртој четвртини само чували резултат. Мислим да смо заслужено победили и желим да се захвалим мојим играчима, као и играчима и стручном штабу Радничког.“

И на овом дербију је било доста познатих личности који су дошли да бодре Црвену звезду. Могли би и фудбалери да почну да долазе на ватерполо и да се угледају на ове момке. Хвала, шампиони!

Црвена звезда – Раднички 10:8 (4:1, 1:2, 5:3, 0:2)
Базен: СЦ „Ташмајдан“. Гледалаца: 2.000. Судије: Голијанин, Јованчевић.

Црвена звезда: Шефик, С. Рашовић 1, Стојчић, Ивошевић 1, Милићевић, Пијетловић, Аврамовић 1, В. Рашовић 2, Ранђеловић 1, Вапенски 3, Прлаиновић 1, Ешкерт, Драксимовић. тренер: Дејан Савић
Раднички: Радић, Бурић 2, Поповић, Марковић, Гак 1, Башић, Ћирић, Чупић, Злоковић, Ф. Филиповић 3, Удовичић 1, Ђ. Филиповић 1, Лазић. тренер: Дејан Удовичић

Crvena zvezda - Radnički 10:8
Crvena zvezda – Radnički 10:8

Повезане вести

18 comments

Czv дец 23, 2012 at 10:36

Udovicic je extra trener ja nzm sto pojedinci pljuju na njega pogledajte samo medalje koje je osvojio sa reprezentacijom

Reply
dr дец 23, 2012 at 12:47

vidim koliko je dobar,Savic ga razvalio sa duplo slabijim timom!

Reply
milos 90 дец 23, 2012 at 10:29

Atmosfera je bila kao na fudbalskoj ili kosarkaskoj utakmici,vazno je da smo mi PRVI i svaka cast za Delije 😀

Reply
igor milojevic дец 23, 2012 at 07:08

Bravo za tekst, usli ste u sustinu vaterpolo sporta, vise nego mnogi Veliki poznavaoci sporta.
Tesko je kada posle pobede morate da se bavite sudijama i njihovom organizacijom. Sramotno je da od spektakla naprave brutalnu tucu, a mnogo puta sam spominjao da ,,veliki“ zvezdasi vise prave problema nego bilo koji protivnik. Hvala Andriji, Duletu,Strahinji, Peri…..i svim prvotimcima sto nisu naseli na sinocnu provokaciju i od spektakla pretvorili u fijasko
Posebno sam zahvalan navijacima, koji svojim ponasanjem demantuju mnoge medije i sveznajuce da su to huligani…..
Sudije menjaju kriterijume kako im se cefne, da u fudbalu neko napadne Mesija, kao sto su sinoc atakovali na Andriju…pola ekipe bi bilo u svlacionici.
Zao mi je za navijace koji su ostali ispred ulaza, kapaciteti bazena nisu dorasli interesovanju vaterpolo sportu.
Velika pobeda, hvala igracima i velikim navijacima….Puno Pozdrava

Reply
nn дец 23, 2012 at 00:14

😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😆 😆 😆 😆 😆 🙄 🙄 🙄 🙄 😉 😉 😉 😉 😆

Reply
Djoksonidis дец 22, 2012 at 22:48

Sad se tek vidi Udoviciceva bruka i sramota sto na OI nije vodio nijednog naseg mladog vaterpolistu, vec samo svoje pulene. Ni Soro nije zasluzio da bude ispred Pijetlovica koji nas je odveo u polufinale. Mrzim ta forsiranja igraca iz svojih redova. Braca Rasovic, Avramovic,Ivosevic dokazali su da su buducnost srpskog vaterpola!!!

Reply
nn дец 23, 2012 at 00:15

😆 😆 😆 lep komentar 😀 😀 😀

Reply
Бане дец 22, 2012 at 21:58

Свака част момци. Иако нисам био баш оптимиста прије ове утакмице, ви сте ме потпуно разувјерили и хвала вам на томе. ГАЗИ ЗВЕЗДО!!!

Reply
dexa7 дец 22, 2012 at 21:13

Svaka cast, iako mi vaterpolo nije bas zanimljiv sport samo cepajte 😆

Reply
marko дец 22, 2012 at 19:45

svaka cast vaterpolistima ali jludi dajte mi link za basket bacicu komp kroz prozor ali neki normalan

Reply
nn дец 22, 2012 at 19:14

bravo 😀 😀 😀 😀 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆

Reply
dexy122 дец 22, 2012 at 18:57

Cuj najjaci tim na svetu. hahahaha. Salu na stranu, stvarno mi je drago sto Srbija ima zanimljivu ligu bar u jednom sportu. Gde su Zvezda i Radnicki klubovi svetske jacine, a Partizan i Vojvodina sa odlicnim mladim timovima, koji ce biti za par godina odlicni timovi. Ukratko. Stvarno mi se svidja vaterpolo trenutno. AJMO ZVEZDO!!!

Reply
Delija дец 22, 2012 at 18:57

Bravo majstori jesenji sampioni! Au 9 januar ulm zvezda olimpijakos zvezda sve na b92 jedva cekam!

Reply
dexy122 дец 22, 2012 at 18:58

b92 obara rekorde 9.januara. B92-Najgledaniji sportski kanal. hahaha

Reply
zvezdana!!! дец 22, 2012 at 18:49

Svaka cast!!!!!!! 😀 Ajde sad kosarkasi, i onda samo-SRECA, SRECA, RADOST!!! 😛

Reply
Aleksandar MKD дец 22, 2012 at 18:44

ZVEZDA OOOOOOOO, ZVEZDA OOOOOOOO !!!
Bravo momci, vi ste nasi sampioni.!!!
Zivjelo SD Crvena Zvezda !!!

Reply
Goran дец 22, 2012 at 18:44

Izjava Filipa Filipovića posle meča je kao da je igrao za Zvezdu, a ne za Radnički hehe.

Reply
aleksandar sd дец 22, 2012 at 18:41

BRAVO MOMCI BRAVO!!!!SAMPIONI!!!SAMPIONI!!! Dzabe im drim tim kad ih nasi klinci pokidali.

Reply

Leave a Comment