Moja Crvena Zvezda
ВатерполоДомаћа такмичења

В.Рашовић: „Победа за крај године!“, Бањица – Црвена звезда, среда 19:45h

Viktor Rašović, foto: Bane Stojanović

Поносни су навијачи Црвене звезде на своје ватерполисте. После дуго, дуго времена Црвена звезда је јесењи првак у ватерполу, а начин на који су то урадили је за сваки респект.

Падали су редом пред момцима Дејана Савића, прво војвођански клубови ЖАК из Кикинде и Војводина из Новог Сада, затим београдски Сингидунум и Београд, а онда и „Вечити ривал“, Партизан. Дунав је био нова жртва, а последњи у низу, у новом спектаклу на Ташу, Раднички из Крагујевца! Али, у сваком сусрету Црвена звезда је била доминатна и Андрија Прлаиновић и другови су изгарали за те победе. У последњој утакмици у овој години, дошао је ред и на Бањицу. Црвена звезда је обезбедила прво место и у полуфиналу Купа Србије за ватерполисте играће против четвртог на табели, а то је тренутно клуб са Бањице. Уколико Црвена звезда савлада Бањицу, Раднички победи ЖАК, а Војводина савлада у градском дербију Дунав, Новосађани ће на мегдан јесењем прваку.

Клуб са Бањице је најпријатније изненађење првенства. Осим пораза од Радничког, Партизана и Војводине имају и нерешен дуел у првом колу против ЖАК-а, остварили су три победе и налазе се на четвртом месту. У прошлом колу су били слободни, а у прошлој својој утакмици демолирани су од Радничког у Крагујевцу, 22:4! Уколико Војводина не савлада дунав у градском дербију, први меч у новој години, имаће против последњег ривала у години на измаку.

У прошлој сезони одигране су две утакмице, у првенству. Црвена звезда је славила оба пута. Прво, 3.марта у 5.колу на Бањици 7:5, а затим 11.априла у 10.колу на 25.мају, 17:6. Ово ће бити трећи међусобни меч у 2012. години.

Viktor Rašović, foto: Bane Stojanović
Viktor Rašović, foto: Bane Stojanović

 Један од најбољих на прошлим дуелима са Бањицом, стрелац феноменалног лоба против Радничког у суботу и млађи од браће, на коју смо поносни, Виктор Рашовић сумирао је за МЦЗ своје утиске после дуела са Радничким и изнео очекивања пред меч са Бањицом.

О Бањици – “ Бањица, млада екипа жељна доказивања. Са њима увек мораш озбиљно ући у меч, јер могу да изненаде било кога. Наравно, очекујем победу али ућићемо максимално озбиљно у меч, као против Радничког, како би мирно и успешно привели меч крају и дочекали нову годину као јесењи шампиони.“

Велика победа против Радничког –  „Врло добра утакмица. Ово је била тек прва од пет, шест колико нас очекује против њих. Оба тима су показала велику жељу за победом, али овога пута смо ми мање грешили и победили. Драго ми је да сам члан овакве екипе.

О дуелу против Александра Ћирића, кога изузетно цени, Виктор каже -“ Александар Ћирић је велики играч којег поштујем, али више немам свог ватерполо идола, као док сам био мали. Сада се борим са свима њима у базену, где се трудим да будем бољи од њих. Наравно, гледам сваки потез неког играча који ћу можда касније применити.“

Плеј оф купа Србије игра 12-13.јануара 2013. године. А чека се само потврда четвртог учесника, на основу пласмана на табели у јесењем делу. Црвена звезда је јесењи шампион, а учесници плеј офа су још Раднички из Крагујевца и Партизан.

Сезона се наставља 19. јануара, Бањица ће угостити ЖАК, док је Црвена звезда слободна. Наредни меч у првенству Црвена звезда игра 26.јануара, такође против ЖАК-а у Кикинди. Али, пре тога Бањица. Затим Олимпијакос, борба за трофеј у Купу и госовање Монпељеу, за другу фазу Лиге Шампиона.

Вест можете коментарисати и на нашем форуму.

Какво је Ваше мишљење о овој теми?

Повезане вести

6 comments

DKCZ дец 25, 2012 at 23:55

Jel ce biti navijanja ?

Reply
delija дец 25, 2012 at 19:43

❓ ako je viktor odradio lob sta se vidi na snimku zasto pise vapenski ❓ ❓ ❓ to treba da se promeni стрелац феноменалног лоба против Радничког у суботу и млађи од браће, на коју смо поносни, Виктор Рашовић ,inace Rasovici su mnoge meceve ove godine resili uz naravno pomoc saigraca i mislim da ce i sutra biti fantasticni zajedno sa svim saigracima isto tako jedna zamerka NAVIJACI ZVEZDE N I S U CIGANI VEC D E LI JE tek toliko da se zna pa onaj ko pise clanke neka to nauci ili ispravi rec cigani je UVREDA ZA NAS KOJI SMO NA SVAKOJ VASOJ UTAKMICI SVA SRECA SUTRA

Reply
Boris дец 25, 2012 at 20:40

Viktorov prelepi lob je bio gol za 2:0 i prvi od njegova dva na utakmici. A Vapenski je postigao 3 gola, takođe lepa. 🙂

Reply
stevodelija дец 25, 2012 at 21:17

mi smo CIGANI i tacka. Jer ako pokusavas da dokazes nesto drugo ispadas glup, i ne treba to da te vredja jer „ONI„ samo rastu kad te to vredja. Iskren pozdrav od starog cigana.

Reply
Saint дец 26, 2012 at 12:44

Da ne pisem ja ovde zasto i ko nas je nazvao Ciganima, raspitaj se. Tako da slobodno mogu da kazem da sam ponosan kad me tako oslovljavaju!

Reply
nn дец 25, 2012 at 19:13

😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀

Reply

Leave a Comment