Moja Crvena Zvezda
Домаћа такмичењаКошарка

КРК, финални дан: Може бити само један

123Свет воли победнике, само један тим ће из Језера „испливати“ као шампион! Они који кажу да је Куп изгубио свој значај, грдно се варају, свих осам тимова на завршном турниру ове године показали су на терену колико им значи „Жућкова левица“, а у вечерашњем финалу за тај трофеј бориће се вечити ривали, Црвена звезда и Партизан.

Крагујевац се показао као сјајан домаћин, осим мањих пропуста, гостољубиви домаћини су се потрудили да све буде у најбољем реду, како би посетиоци турнира уживали само у кошарци и храни и пићу. Видели смо неке нове клинце, који су показали да се у Србији и даље стварају млади играчи, видели смо много познатих лица на трибинама, а једина замерка би могла да иде на рачун публике, која је морала да у већем броју испрати турнир, јер је заиста имало шта да се види.

Партизан се прописно намучио у полуфиналу, преко 30 минута се водила „рововска борба“, да би средином последње деонице тројкама Вестермана и Богдановића црно-бели тим отишао у финале, где ће вечерас бранити титулу. Добру форму потврдио је центар Партизана, Ђорђе Гагић који је убацио 21 поен, док је Вестерман додао 15 уз 4 погођене тројке из 5 покушаја.

Са друге стране, Црвена звезда је потврдила добру форму и квалитет па је после +25 у четвртфиналу, у полуфиналу прегазила домаћи Раднички са 26 поена разлике. Одличну партију пружио је Игор Ракочевић који је постигао 21 поен, а Суботић је додао 15 поена.

Ако би анализирали игру оба тима, врло брзо би дошли до закључка да је Црвена звезда велики фаворит у финалу. Но, дерби је дерби, финале је финале, улог је трофеј, са те стране треба очекивати јако тешку утакмицу за оба тима, а и за гледаоце свакако. Црвена звезда је значајно подигла ниво одбране, Американци Нелсон и Скот одрадили су огроман посао у том сегменту игре у полуфиналном дуелу против Радничког, док Партизан од почетка сезоне своју игру базира на јакој одбрани и малим бројем поена.

Предност Црвене звезде може бити буђење Марка Симоновића, доста добра одбрана на спољним позицијама, а нову димензију у игри донео је и Предраг Самарџиски који има искуство играња у оваквим мечевима. Црвена звезда мора добро шутирати и вечерас, ако мисли да направи добар резултат и подигне трофеј. Психолошка припрема је јако битна, треба бити смирен и хладан, зна се какав ће притисак бити вечерас и каква ће атмосфера бити на трибинама. Смиреност је некад од огромног, чак и пресудног значаја и оваквим мечевима.

Игор Ракочевић: Можда је време за трофеј

Капитен Црвене звезде Игор Ракочевић, зна шта значи освојити Куп Радивоја Кораћа, а да ли је време да се трофеј врати на Мали Калемегдан:

Roter_Stern_4

Искрено, надамо се томе. То је поента целе ове приче. Ово је вишеструко битна утакмица и, наравно, нама је много битно да узмемо трофеј, јер га Звезда шест година није освојила. Мислим да је време. Сматрам да меч није од пресудног значаја за сезону, али је битно да добијемо због атмосфере, самопоуздања.“

vlada vukoicicВукоичић: Само се победници памте

Тренер црвено-белих био је изузетно задовољан после победе над Радничким, али сматра да места за еуфорију нема, финале је већ вечерас:

Много ствари морамо да урадимо за мало времена. Да се одморимо, регенеришемо играче који су изнели већи терет, да направимо анализу онога што смо знали пре овог турнира и онога што смо овде видели од Партизана. Све то морамо да уклопимо у један тренинг, састанак и да за двадесетак сати будемо у свлачионици, спремни да играмо. Не мислим да је то кључно, али дефинитивно је једна врста предности Партизана то што је раније играо четвртфинале. Међутим, када се дође до финала нема више ни умора, ни оправдања, ни било каквих изговора. Ми смо на крају крајева и хтели да играмо три утакмице у 50 сати. Колико год да је тешко, са друге стране је задовољство. Овде се само победници рачунају, сви остали се забораве за три дана.“

Наш тренер сматра да фаворита нема:

Имамо своје квалитете и своје амбиције, истакли смо их при доласку на овај турнир. Никоме не можемо да претимо и не мислим да смо већи фаворити од Партизана. Они имају бољу физиолошку ситуацију, а видећемо ко ће боље да искористи своје предности и евентуално прикрије своје мане„.

Партизан ће у вечерашњем финалу покушати да дође до свог 14. трофеја у Купу, док Црвена звезда јури 6. Куп. Вечерање финале стартује у 21 сат, а директан ТВ пренос биће на РТС и Арени спорт.

Вест можете коментарисати и на нашем форуму.

Повезане вести

22 comments

brown kralj феб 10, 2013 at 21:30

evo vam indijanci samardzijski i katic…..dal se secate sta je stoci radio brown

Reply
kapiten dize trofej феб 10, 2013 at 19:57

vata me nervoza, hladan sam ko boza, ooo daa, stop
vec me vata toplota po telu, znojim se , iako sam rekao da necu da pratim, da se ne nerviram, vec pocinju zivci da mi rade stop
tapkam nogama dok pisem ovaj upis na topu lap
evo, 19 53 dok pisem ovo, iako sam bio miran , sad sam postao sve nervozniji stop
nema jace droge od zvezde, adrenalin, pa onda kad popusti ide nirvana , osecaj kao da si uzeo par „sendvica“ sa bracom sa fakulteta
imas osecaj kao da ja igram jebote, a imam 32 godine, mislio sam da sam prestareo ove detinjarije, tj nisam mator, ali sam naucio vremenom da se kontorlisem , ali nesto mi ne da mira !!!! bre !!!
ajde zvezdo, za sve one ukradene pobede, za koseve iz auta, za putovanja po karibima, za batinanje sudija, za ismejavanje naseg sda, za zucka , za levicu , za zvezdasku naciju od 4 mliona ljudi u srbiji i ko zna koliko jos u dijaspori,

U boj delije !!!! Dosta je bilo ugnjetavanja i otimacina !!!
U boj !!!!

Reply
Posavac феб 10, 2013 at 19:07

prenosi li RTS direktno??

Reply
Spartanac феб 10, 2013 at 19:11

da

Reply
Posavac феб 10, 2013 at 19:14

e falim te Boze!!!

Reply
DELIJA феб 10, 2013 at 19:59

AKO SE ZAVRSKI ODBOJKA NA VREME!!!

Reply
Aimar феб 10, 2013 at 17:31

Pehar se vraca tamo gde mu je i mesto! Kup je nas!

Reply
marko феб 10, 2013 at 16:41

Klip od sinoc????? 😀 😀

Reply
emirko svemirko феб 10, 2013 at 16:19

Realnost je da smo kvalitetniji i ne treba se zanositi, uci u mec smirene glave i pojesti ih na terenu a posle Svuda grmi okolo…. Stvarno smo kvalitetniji i ocekujem oko 10 do 20 razlike minimum 😀

Reply
forza stella rossa феб 10, 2013 at 16:17

Divna prilika da Skot podivlja na parketu i izreseta grobare!Od Nelsona ocekujem najvise veceras,diktiranje ubitacnog tempa i prodore u njegovom stilu!Samo uz jaku odbranu dobijamo mec!Ovi ce pokusati da Rakoca sto pre izbace iz ritma stalnim udvajanjem i prljavim prekrsajima.Nadam se da ce nas sluziti dobar sut i da cemo se odlepiti na vreme.Nece biti toliko laka utakmica ko sto svi misle,bez obzira sto smo mnogo kvalitetniji!Samo da sudije ne zaseru utakmicu….

Reply
Aleksandar Kotor феб 10, 2013 at 16:06

Veceras smo bogatiji za 2 trofeja.Prvo odbojkasice onda kosarkasi.Gazi Zvezdo!

Reply
Milenko феб 10, 2013 at 14:28

Voleo bih da maksimalno borbeno i motivisano počnemo meč,bez potcenjivanja protivnika,pa da jurimo minus.Bitna je pobeda,lično sam zadovoljan i poenom razlike.Srce na teren!!!

Reply
Zvezda Velikan феб 10, 2013 at 14:28

Slazem se, ali ta fraza da u derbiju nema favorita ne ,,pije,, vodu!
Proslih godina kada je Partizan bio samo favorit,koliko puta smo ga dobili?
Dakle, drugovi, kvalitet presudjuje, kvalitet, a on je na nasoj strani!

Reply
Ivan феб 10, 2013 at 14:23

CRVENA ZVEZDA će večeras pregaziti Partizan!!!

Reply
marko феб 10, 2013 at 14:12

ima li klipa od navijanja sinoc? 😀

Reply
Lazovic za kapitena феб 10, 2013 at 14:12

ne znam cemu se nada Partizan

Reply
Hijena феб 10, 2013 at 13:54

Idemo do dvostruke pobede, i na terenu i na tribinama. Samo hladne glave i oprezno 🙂 Idemo majstori!

Reply
Nidzo феб 10, 2013 at 13:50

IDEMO MAJSTORI!Da li je istina da je Micic Vasilije nas?

Reply
Darko феб 10, 2013 at 13:48

http://www.youtube.com/watch?v=yX39J_YyKbs Zamislite VV ovako, i izadju igraci na teren. Skot i Nelson krenu sa centra da kucaju 🙂 Vuk od kosa do kosa da da 3:) Katic se odvoji od zemlje 🙂 Od Laze niko ne moze da predje pola. A Igor sutria sa pola terena flouter bez greske. 🙂

Reply
Dzoni феб 10, 2013 at 13:39 Reply
Darko феб 10, 2013 at 13:50

Ako je tako ja sam prezadovoljan!!!! Kakav ce to igrac da bude!

Reply
Ivan феб 10, 2013 at 17:05

Znaci,ako ovo nije patka neka..uzeli smo najboljeg mladog igraca koji nasa zemlja ima a i sire..bice on vrhunski igrac top klase kakvog odavno nismo imali,evo videcete!Presrecan sam ako je tako,a ako jeste tako..gospodine Covicu vi ste Bog!!!

Reply

Leave a Comment