Moja Crvena Zvezda
Звездаши широм светаКошарка

Пјано, срећан рођендан!

Хеј, Пјано, скочи, дај гол главом!

pjana i stanoje
Stanojević i Pjanović u derbiju

Много је играча носило црвено-бели дрес, посебно у последњих неколико година, али су само неки остали упамћени као истинске легенде и љубимци навијача. Можда није био легенда као Пикси, Џаја, Роби, Геније, Шеки, али је сигурно био један од љубимаца Делија и човек коме је Маракана скандирала. Старији Звездаши сигурно се сећају стиха са почетка ове песме, којом је поздрављан некадашњи нападач, осамнаестица Црвене звезде, Михајло Пјановић!

Ми своје љубимце не заборављамо и у његову част иде у етар и овај текст, поводом дана на који је рођен. Михајло Пјановић рођен је у Пријепољу на данашњи дан, пре 36 година. Играо је за млађе категорије Полимља из Пријепоља, а као седамнаестогодишњак, сели се нешто западније, у Ивањицу и облачи дрес Јавора. У Јавору је провео једну сезону и привукао пажњу, јер је веома млад имао сасвим солидан учинак, од 19 утакмица и 8 постигнутих голова. То није промакло ловцима на таленте из чувене школе ОФК Београда, који га доводе на Карабурму. Ту на 82 меча постиже 19 голова. Уследио је позив који се не одбија.

pjana i lalatovicПјана долази на Маракану 1999. године и потпуно се играчки афирмише и просто експлодира. За четири године, на укупно 212 утакмица постиже чак 118 голова. У првенству је одиграо 112 утакмица и био стрелац 81 поготка, у Купу је на 16 мечева био стрелац 6 пута, док је у евро-такмичењима био стрелац 5 пута на 21 мечу. Преосталих 26 погодака постигао је на разним пријатељским и ревијалним утакмицама. Посебно се истакао игром вечитим дербијима, где је до лудила доводио дефанзивце ривала. Остала је до дана данашњег прича да је Михајло дошао у сукоб са тадашњим тренером Славољубом Муслином, што је кулминирало пред меч са Леверкузеном.

Након сјајне четири сезоне, одлази у Русију. Међутим, у наредне четири сезоне у дресу Спартака и Ростова постиже само 14 погодака на 59 мечева и сасвим неочекивано качи копачке о клин у 30. години живота.

За репрезентацију је одиграо пет утакмица, без постигнутог гола.

Са Црвеном звездом освојио је две титуле првака Југославије и три национална Купа.

Пјано, твоји Звездаши желе ти срећан рођендан и захваљују се на свему!

Повезане вести

9 comments

dario republika srpskas феб 14, 2013 at 08:07

zna li neko sta je sada sa pjane,cime se bavi dali je ostao u fudbalu,

Reply
Драган феб 14, 2013 at 08:18

Радили смо интервју са Пјаном прошле године, имаш га и на сајту и на форуму.

Reply
Laki феб 15, 2013 at 13:50

Bavi se covek nekretninama 😀 ozb ,ne slalim se 😛

Reply
zvezdas феб 14, 2013 at 00:17

Zabo ovde stanojevica kompleksasa 😀

Reply
VESICU ODLAZI! феб 13, 2013 at 19:23

Hej Pjano,ka..j ih lagano 😀 .Nocna mora tudjmanovaca.

Reply
STARA ŠKOLA феб 13, 2013 at 18:52

Prva slika najjača, glodar stanoje dobija nogu u glavu!

Reply
Kastro феб 13, 2013 at 18:06

Kakav je to napadac bio. Eh da nam je sada jedan takav da zavija u crno grobare :D. Lik je razvaljivao dok je igrao za Zvezdu, Stalno sam prizeljkivao njegov povratak u klub, ali do toga nazalost nije doslo

Reply
gledalac феб 13, 2013 at 18:22

Pitam se koliko je forumasa ovde imalo tu cast da ga vidi uzivo na utakmicama i da mu peva tu famoznu pesmu…Obozavao sam njega i Drulica ali me je ovaj drugi debelo razocarao kada je svedocio protiv Dzaje na sudu.

Reply
... феб 13, 2013 at 19:00

Vecina nije ni na tv-u gledala direktne prenose njihovih utakmica

Reply

Leave a Comment