Moja Crvena Zvezda
КошаркаМлађе категорије

Ђукановић пред финале: Верујем да можемо до победе

5129386f7991dlu5z0256_headlineЈуниори црвено-белих приказују фантастичне партије на Евролигином квалификационом турниру који се одржава у Београду. После три убедљиве победе у групи, у полуфиналу је побеђена веома добра екипа Инсепа (79:64).

Један од кошаркаша Звезде који су у овој утакмици носили тим до победе је Брано Ђукановић (14п, 6ас). Талентовани играч, којег ће навијачи можда наредних сезона гледати и у сениорском тиму Црвене звезде, желео је да истакне одличну атмосферу и другарство које влада међу црвено-белима:

Мислим да смо оволико добри баш због атмосфере у екипи. Многи су мислили да нећемо бити тим зато што смо нас тројица – Ребић, Ристић и ја ове сезоне прекомандовани у ФМП. Можда су мислили да ће свако да игра за себе, али смо показали да смо прави тим, да смо прави момци. Свако од нас игра за екипу, од првог до дванаестог играча. Сви смо прави другари – рекао је Ђукановић, који сматра да су Звездини јуниори одиграли добру утакмицу:

Били смо веома мотивисани. Претходне утакмице су биле знатно лакше, побеђивали смо са великом разликом. Екипа Инсепа веома добро изгледа на терену већ више година, а ми смо их претрчали и доминирали у свим сегментима игре. Играли смо тимски, посвећено – констатовао је Ђукановић, па потом прокоментарисао да екипи веома значи такмичење са најбољим европским екипама њиховог узраста:

Ми смо прошле године играли исто ово такмичење, са пуно успеха. Сада смо годину дана старији и мислим да смо фаворити за освајање турнира. Уколико дамо све од себе и будемо имали добар тимски рад – можемо да освојимо турнир – закључио је млади Звездин играч, који се захвалио бројној публици на подршци и позвао навијаче да дођу и на финалну утакмицу.

Финални дуел у ком ће се састати Мега Визура и Црвена звезда игра се данас са почетком у 14 сат и 15 минута.

Вест можете коментарисати и на нашем форуму.

Повезане вести

3 comments

Kartmen феб 24, 2013 at 14:22

Jeste to talentovana generacija i prvi favorit i za osvajanje juniorske Evrolige za ovu godinu,ali daleko su jos oni od prvog tima i seniorske kosarke,a najbitnije je stvoriti igrace za seniorski tim,a nas klub postaje evroligaski i za taj nivo nece biti mesta za mlade igrace sto su dobri samo u juniorskoj konkurenciji. Osvajali su tu juniorsku Evroligu u dresu FMP-a mnogi sto jos nisu postali ozbiljni igraci vec su uglavnom rezervisti u ABA ligaskim timovima,a neki poput Milutinovica i Djekica i ne igraju.A i nisu ti nasi juniori toliko dobri koliko je konkurencija slaba,pa evo recimo na drugom kvalifikacionom turniru u Rimu trijumfovala je ubedljivo ekipa KK Spars iz Sarajeva i oni ce nam biti mozda i najveci rival na zavrsnom turniru u Londonu,a najbolji igrac im je onaj Djoko Salic juniorski reprezentativac Srbije.Proglasen je za MVP igraca tog kvalifikacionog turnira,a na onom prvenstvu sto je RTS prenosio videlo se da nije toliko dominantan i kosarkaski znalac vec tipican visoki igrac da ne kazem drvo,novi Marjanovic dugajlija mega frizure sto igra za Mega Vizuru.Salim se malo,ali ono sto hocu da kazem jeste da i neki od ovih nasih sada vrhunskih juniora moze kasnije postati tek prosecan seniorski kosarkas.Nema tu pravila.Nikakvo osvajanje titula u mladjim kategorijama im nije garancija da ce za par godina biti dominantni u evropskoj kosarci sto im ja zelim i to u dresu Zvezde,ali tek treba za to da se izbore osvojili ili ne osvojili ovu juniorsku Evroligu.

Reply
Branimir феб 24, 2013 at 15:02

Није гаранција, али није да ништа не значи. Ко зна данас, има више шансе и могућности да зна и сутра. Онај који каска за квалитетом, мораће то једног дана да научи, ако хоће да буде врхунски кошаркаш, а тако је у сваком спорту. Многи добри и квалитетни играчи се угасе или замрзну зато што имају неправилан развој. Рано процјветају, па их „убије“ априлски снијег и мраз. Неки можда и наплате свој таленат и све остане на томе. Велики клубови можда и немају потребе да развијају таленте и младе играче, јер их такве купују на гомиле. ФМП је био расадник талената, који је подмиривао читав регион и Европу и могао је да живи од тога. Звезди је довољно да сваке олимпијаде избаци по једног готовог играча на свакој позицији, за остале ће се Клуб сам потрудити. А како ће Звезда бити магнет и институција кошарке на овом региону, остали ће моћи да играју и за мање квалитетније клубове.
Значи – вриједи.

Reply
milenko феб 24, 2013 at 13:25

bravo momci samo napred

Reply

Leave a Comment