Moja Crvena Zvezda
КошаркаМлађе категорије

Кина, Хувентуд и Лијетувос Ритас ривали јуниорима Звезде на Ф8 Евролиге

juniori czv bgЈуниори Црвене звезде Телеком добили су противнике за финални турнир Евролиге који се од 9. до 12. маја одржава у Лондону. Црвено-бели ће на Фајнал-ејту Евролиге играти у А групи заједно са Лијетувос ритасом, јуниорском селекцијом Кине и Хувентудом.

У Б групи такмичиће се сарајевски Спарси, Барселона, ИНСЕП и јуниорска репрезентација Енглеске. Пласман у финале избориће првопласиране екипе из обе групе.

Изабраницима тренера Слободана Клипе предстоји веома тежак задатак с обзиром да је Лијетувос ритас био победник квалификационог турнира у Литванији. Такође, Хувентуд је био најбољи на квалификационом турниру у шпанском Хоспиталету, док јуниорска репрезентација Кине, која је добила вајлд карту, увек располаже са физички доминантним и веома високим играчима.

Подсећамо, осим Црвене звезде Телеком, Хувентуда и Лијетувос ритаса, кроз квалификациони турнир у Риму пласман на Фајнал-ејт остварио је и сарајевски Спарс, док су уз јуниорску селекцију Кине специјалну позивницу добили Барселона, ИНСЕП и репрезентација Енглеске до 18 година.

Први противник црвено-белих биће Кина, потом следи дуел са Хувентудом, а последњи ривал у групи биће им Лијетувос ритас. Подсећамо да је на Квалификационом турниру у Београду Црвена звезда Телеком убедљиво освојила прво место, пошто је у свих пет утакмица уписала убедљиве победе а у финалу је била боља од Мега Визуре.

Вест можете коментарисати и на нашем форуму.

Повезане вести

3 comments

pera мар 20, 2013 at 02:18

ma ove godine osvajamo evroligu…jeste lijetvus prosle godine uzeo evroligu ali je igrao sa vecinom 94 god a nama je bilo 6 igraca koji su 95 god i koji igraju i ove godine za nas sto dosta znaci verujem da cemo osvojiti

Reply
:) мар 19, 2013 at 20:08

„dok juniorska reprezentacija Kine, koja je dobila vajld kartu, uvek raspolaže sa fizički dominantnim i veoma visokim igračima.“ Што их *ајебавате :facepalm:
Са срећом !

Reply
INĐIJA мар 19, 2013 at 19:35

Mlade nade!

Reply

Leave a Comment