Moja Crvena Zvezda
КошаркаРегионална лига

Нелсон: „Радоњић је изванредан. Ф4 велики изазов“

51751e6278e87foto-d-zarkovic203_headlineПроблеми са повредом скочног зглоба су за Демаркуса Нелсона коначно прошлост. Сјајни плејмејкер Црвене звезде Телеком напокон се у потпуности опоравио и максимално спремно ће дочекати Фајнал-фор АБА лиге у Лакташима. То је свакако велико охрабрење за тренера Дејана Радоњића пошто је Нелсон један од носилаца игре црвено-белих ове сезоне.

„Повреду сам успешно санирао. Било је потребно мало мировања и интезивне терапије како бих решио проблем. Коначно се осећам добро, јер дуго времена нисам био 100 одсто спреман. Немам болове и максимално сам концентрисан на тренинг и припрему свега оног што нас очекује у Лакташима“, почео је причу Нелсон.

Борбени бек похвалио је атмосферу у екипи и истакао одличан рад на тренинзима. Црвено-бели ће пут Лакташа кренути у среду ујутро, а још раније је одређено да ће полуфинални дуел Звезда играти у четвртак од 17 сати:

„Све чинимо како бисмо максимално спремни дочекали почетак Фајнал-фора и утакмицу са Радничким из Крагујевца. Тренинзи су вема јаки, врло интезивни. Увежбавамо разне тактичке варијанте и детаљно се спремамо. Нови тренер Радоњић је изванредан. Веома је интелигентан и тражи потпуну дисциплину. Брзо смо се прилагодили на његов систем рада, напорно је, али сви смо свесни да тако мора да буде јер пред нама је велики изазов“, истиче Нелсон.

Из четири овосезонска дуела са Радничким Звезда је три пута изашла као победник, а Демаркус Нелсон наглашава да је добро упознат са квалитетима Крагујевчана:

„Они су пре свега екипа која је одлично припремљена. Имају изванредне стрелце и сјајно играју пик-енд-рол. Из тог разлога мораћемо да играмо веома јако у одбрани, а концетрација ће морати да буде на највишем нивоу током свих 40 минута. Веома су опасни у шуту са дистанце, посебно за три поена. Чињеница је да у Суперлиги немају тако добре проценте реализације ван линије 6,75, али то никако не сме да нас завара“, рекао је Нелсон и потом се фокусирао на бековску линију Радничког коју је апострофирао као веома квалитетну.

„Ћапин и Вајт су играчи са много талента. Изванредни нападачи, веома опасни и сјајни у транзицији. Они на паркету проводе по 35 минута и зато морамо да их притиснемо веома агрсивном одбраном како бисмо пореметили њихов ритам. Не смемо да им дозволимо да се распуцају на почетку меча, јер онда могу да буду веома опасни“, наглашава Нелсон.

О очекивањима пред почетак Фајнал-фора Нелсон је рекао:

„Учествују четири најбоље екипе АБА лиге и зато нема сумње да ће бити много тешко. Другачије и не може да буде јер се одлучује о титули. У сваком случају ће бити веома узбудљиво и то представља лепоту спорта, лепоту кошарке. Пред нама је велики изазов, а сваки спортиста ужива у томе.“

На завршном турниру Купа Радивоја Кораћа у Крагујевцу Демаркус Нелсон је био МВП. На питање, да ли би волео да понови тај успех и у Лакташима Нелсон је скромно одговорио:

„Не осврћем се много у прошлост. То је било давно, фокусирам се само на оно што је испред мене. Кошарка је колективан спорт па индивидуална признања нису толико важна. Најважнији је успех тима и томе мора све да буде подређено“, закључио је Нелсон.

Вест можете коментарисати и на нашем форуму.

Повезане вести

6 comments

Lazovic za kapitena апр 23, 2013 at 13:28

nasi oslonci su Rakoc,Savovic,Katic i eventualno Nelson,ali se nadam da ce proraditi jos neki igrac neka eksplodira bilo ko samo da osvojimo ABA ligu,samo napred momci

Reply
milos апр 22, 2013 at 18:29

Nadam se da Braun nece provesti ni minut na terenu. Ajmo Nelsone, samo Capina drzi i gotovi su.

Reply
gledalac апр 22, 2013 at 16:55

Molim te Nelsone popravi/navezbaj slobodna bacanja, sve tvoje fizicke karakteristike stoje, ali napravi automatizam za sl. bacanja (najbolji primer Rakocevic), glupo je da ti kao kec i dvojka imas ispod 80/85 % slobodna bacanja. Moras da budes spreman da se jos vise usavrsavas, konstantno…

Reply
NCZ апр 22, 2013 at 15:57

realno moramo sastavljati drugi tim za el.

Reply
Mile апр 22, 2013 at 14:51

Ti si nam jedina nada ako ti povuces dobro krenuce onda i ceo tim

Reply
PBCZ апр 22, 2013 at 14:39

Hajde majstore,vodi nas do EL ! ! !

Reply

Leave a Comment