Moja Crvena Zvezda
Домаћа такмичењаКошарка

Суперлига: Слобода за наставак победничке серије

Такмичење у Суперлиги наставља се у суботу, а Црвена звезда након тешко изборене победе над Војводином има прилику да пред својим навијачима у 8. колу забележи нову победу, а ривал ће бити Слобода из Ужица.
slobodaa

Слобода се после 7. кола налази на 7. месту на табели са 2 победе (Раднички, Металац) и 5 пораза (Црвена звезда, Мега Визура, Константин, Партизан и Војводина), а у последње време Ужичани имају доста проблема.

Наиме, клуб се налази у изузетно тешкој финансијској ситуацији, у протеклих 10 дана играчи су тренирали само 2-3 пута, а све то осликава и пораз од Мега Визуре у среду када је на семафору стајало 100:62.

Слобода је ове године остварила историјски успех пласманом у Суперлигу, захваљујући пре свега тренеру Влади Ђокићу који је урадио огроман посао и довео клуб на место на ком је сада.

Што се тиче играчког кадра, Слобода је једини тим који се није појачавао додатно пред почетак Суперлиге, а да је дошао из домаћег такмичења.

Најбољи стрелац екипе на досадашњих седам утакмица је плејмејкер Александар Васић који просечно постиже 12 поена по утакмици, уједно је и најбољи асистент екипе са просечно 2 асистенције по мечу, а одлично шутира и за три поена, чак 45% (15/33) и само крило Бранко Анђић има бољи проценат од њега (67%, 8/12).

Солидну сезону игра и бивши играч Црвене звезде, играч који је обећавао у јуниорским данима, али никада није развио свој пун потенцијал, бек Немања Арнаутовић. Задавао је много проблема кошаркашима Звезде на утакмици у Ужицу, одликује га одличан продор и улаз, нешто лошије шутира у последње време, али користи одлично слободан простор и зна да буде врло неугодан ако отвори утакмицу онако како он жели.

Треба поменути и да високи играчи Слободе одлично шутирају из даљине, што доста често користе у нападу да рашире противничку одбрану. Ако би упоређивали кроз статистику Црвену звезду и Слободу онда би то изгледало овако:

Црвена звезда просечно постиже 83 поена по утакмици, Слобода 68. Црвена звезда просечно бележи око 33 скока по утакмици, док Слобода хвата око 22 лопте под кошем. Црвена звезда остварује нешто више од 14 асистенција по утакмици, док Слобода бележи тек нешто више од 6.

Што се тиче процената шута, ту је разлика много мања. Слобода има 63% успешности извођења слободних бацања, Црвена звезда 65%. Што се тиче шута за два и Црвена звезда и Слобода имају по 51%, а црвено-бели нешто боље шутирају за три поена, 35% наспрам Слободиних 33%.

По свему приказаном у досадашњем делу сезоне, гледајући статистику, ситуацију у екипи, све осим победе Црвене звезде било би велико изненађење, сеназција. Ову утакмци треба схватити као сваку другу, максимално озбиљно и евентуалном победом наставити победничку серију започету победом над Војводином у прошлом колу.

Утакмица се игра у суботу од 19 сати у „Пиониру“, а улаз на трибине биће бесплатан!

Вест можете коментарисати и на нашем форуму.

Повезане вести

10 comments

delije мај 4, 2013 at 18:58

ima li prenosa?

Reply
Dzony мај 3, 2013 at 23:52

ako ove pajsere ne dobijemo mi smo najgori … ! Ionako jedva Vojvodinu dobismo sa nikakvom igrom , tim nam je nikakav , iskreno pricamo zadovoljan sa igrom i svim ali ovo je tim za jednue eventualno 2 sezone MRZIM partizan ali oni ce nas druze ugazit naredne sezone , njima najstariji igrac ima 24 godine , malo da se ustosaju i ima da kidaju a nama treba mnogo izmjena , Rakocevicu svo postovanje za sve u karijeri ali zadnjih 5-6 utakmica covjek pada gubi lopte , nezna ni sam sta radi … Rakocevic ima 35 godina nema on vise te snage za igru i cijelu sezonu … Radivojevic ima 30 godina , Braun ima 30 godina , Katic ima 33 godine , e ovo je nas problem jer mi smo na pocetku bili dobri ali pred kraj nedostaja nam je snaga za zavrsnicu sezone , opet kazem neki ce misliti da sam glodar ali nisam bre samo kazem pogledajte sta su oni napravili oni su rasprodali citav tim i doveli klasicne mlade bombe mali vesterman kida , lovernj isto tako , musli reprezentativac itd itd … Plus uz ove Zvezdine igrace nisam racunao ne znam tipa Nelson , Simonovic i ove sto imaju tu 27-28 godina , po meni maksimum kolko bi godina igrac jedne ZVEZDE trebao da ima to je do 30 , i to je previse ali ajde 30 maximum , ali ne da njih 10 ima 30 godina nego da postoje jedan ili dvojica sa 30 godina maximum moze i manje tipa 28-29 i oni da budu autoritet mladjima i kapiteni , jer ne mozemo svake druge sezone CEO ROSTER DA MENJAMO !!!

Reply
Futog voli ZVEZDU мај 4, 2013 at 16:29

Hahahah si ti rekao da vesterman i musli kidaju :facepalm: izgleda da ti i ja ne gledamo istu kosarku 😀

Reply
Dzony мај 4, 2013 at 18:22

ovo dislajk ljudi koji nece da pogledaju istinu u oci a musli ne kida jel ? Vesterman je bio predobar na pocetku pred kraj je popustio ali mlad je , ima vremena za popravku …

Reply
delija мај 3, 2013 at 18:41

Jel moze jedna pobeda vise od minimalne razlike 😀 ? Momci srce mi je sve slabije 😀

Reply
dexa7 мај 3, 2013 at 18:27

30 razlike za samopouzdanje.

Reply
INĐIJA мај 3, 2013 at 18:27

Cilj – F4. Radonjic ima vremena na pretek da tempira formu do kljucnih utakmica u borbi za titulu. Ajde da ga vidmo na delu, ovu titulu moramo uzeti da nam sezona bude polovicna sa grobarima, jer jedan kup je realno veoma slab za sezonu.

Reply
dexa7 мај 3, 2013 at 18:42

Ako osvojimo KLS sezona ce biti itekako uspjesna.Imamo dobre igrace,da nemamo ne bi bili 2 u aba ligi.Problem je samo sto su neprepoznatljivi u odnosu na igre iz Aba lige i Evrokupa.Sad je veliki zadatak na Radonjicu da pokaze kakav je trener i da ih vrati u formu.Mogu da se kladim da bi uzeli ovu Aba ligu da nije bilo ovog pada jer su nas grobari i ovako slabe jedva dobili uz svesrdnu pomoc sudija.

Reply
INĐIJA мај 3, 2013 at 20:25

Moramo da osvojimo domacu ligu, kako kasnije motivisati igrace kad je uzet samo jedan od 3 trofeja? I to onaj najmanji, jer objektivno gledano najjaci je trofej PLS, pa ABA lige i tek onda kup. MORA TU TITULU D’UZMEMO kako znamo i umemo!

Reply
Taurunum мај 3, 2013 at 18:26

Koje crne pobednicke serije? :facepalm:

Reply

Leave a Comment