Moja Crvena Zvezda
Домаћи шампионатФудбал

Бајко: „Нека Стојковић одлучи дерби, као што је и претходни“

фото: Званични сајт клуба
фото: Званични сајт клуба
фото: Званични сајт клуба

Није имао мира голман „вечитог ривала“ Владимир Стојковић, па је пре неколико дана морао да покуша да пецне нашег Бобана Бајковића пред дерби. Није му Бајко остао дужан, па је у разговору за „Блиц“ рекао:

„Не могу ја да одлучим никако јер ће Стојковић имати пуне руке посла, ја нећу. Нека он одлучи као што је задњи дерби одлучио. Само нека брани као што је бранио у последњих неколико дербија који смо ми добили. Ето то му ја желим“, истакао је Бајко и додао да не страхује од нападача Партизана.

„Не бих рекао да морам претерано да страхујем од њихових играча. Све су то таленти српског фудбала, али ми треба да зауставимо Сашу Илића, он им је најбољи играч сасвим сигурно. Ако њега зауставимо, зауставили смо цео Партизан. Наравно без потцењивања осталих, Митровић је добар у скоку, Марковић веома брз, али Илић је њихов мотор“.

Бајко сматра да Звезда има психолошку предност.

„Не спремамо ми њима никакво посебно изненађење. Верујемо да смо у предности јер смо са “минус 11” дошли на “минус два” и да су они уздрмани. имали смо мале шансе до пре месец дана, а сада имамо велике. То је наша значајна психолошка предност.“

Поред капитена Милијаша, наш голман је један од играча који су одиграли пуно дербија.

„Милијаш и ја смо ти који морамо да погурамо екипу. Ја сам десет година ту, Милијаш је ослонац тима, знамо шта се од нас очекује. Оно што је Илић њима – Милијаш је нама. Ја знам добро шта су дербији, добијао сам их и губио и могу да пренесем то искуство на саиграче. Знам шта треба рећи овим младим момцима“.

Бајко истиче добру атмосферу у тиму, али је свестан да ривал има предност, обзиром да му „игра“ и бод.

„Атмосфера у нашим редовима је – никад боља. Али њихова предност је што ће ићи на бод, они ће се бранити, а ми нападати. али у сваком случају гол морамо да дамо. Али нећемо срљати ипак је то дерби. Полако ћемо појачавати темпо јер мора да се напада“.

Вест можете коментарисати и на нашем форуму.

Повезане вести

2 comments

bijelac мај 17, 2013 at 10:40

bas morate da dajete ove izjave….na svaku njihovu izjavu vi odgovorite na terenu a ne ovako…

Reply
titula мај 17, 2013 at 10:32

Bajko mackaaaaaaaaa! 😈

Reply

Leave a Comment