Moja Crvena Zvezda
Домаћа такмичењаКошарка

Нелсон: „То закуцавање нас је дефитивно покренуло“

NelsonЛегендарни тренер америчког Униврзитета Дјук Мајк Кшижевски је говорио да има “анђеоске очи“, а навијачи Црвене звезде су се ове сезоне у неколико наврата уверили да ДеМаркус Нелсон уме и да полети. Фантастични Американац је већ неколико пута дизао Пионир на ноге својим спектакуларним потезима, од којих се издвајају сјајна закуцавања против Крке и Кахасола. Међутим, против Мега Визуре некадашњи капитен универзитета Дјук је извео закуцавање какво се ретко виђа на домаћим паркетима.

Нелсон је сјајно пробио прву линију одбране Земунаца, а затим небеским летом закуцао преко Немање Дангубића и Новице Величковића. Монструозно закуцавање плејмејкера Црвене звезде Телеком додатно је распалило фантастичну атмосферу коју су у Пиониру направили навијачи Звезде и најавило серију 13:0 којом су црвено-бели одлепили и коначно сломили отпор Мега Визуре. Био је то потез који је дефинитивно преломио меч, одлучио победника.

– Знао сам да је закуцавање било једини начин да у том моменту постигнем тај кош. Кренуо сам снажно на продор, кочио сам колико сам могао и лопта је ушла у кош. То је био потез који нам је био потребан да бисмо преокренули неке ствари на терену. То закуцавање нас је дефитивно покренуло, након тога смо остварили серију поена и одлепили се од противника – изјавио је Звездин плејмејкер. Нелсон је у тим тренуцима показао емоције, што није нешто на шта су навијачи навикли да виде од њега:

– Ово су узбудљиви тренуци – играмо за трофеј. Публика је била сјајна, у тим моментима нам је била потребна њихова подршка, било нам је потребно да буду још гласнији, да нам пренесу њихову енергију. То сам урадио делимично и због тога да би својом реакцијом помогли мени и мојим саиграчима. Неки од нас су били физички истрошени пошто смо одиграли доста минута до тада. Била нам је потребна мала помоћ навијача, а они су нам је дали. Због тога смо и успели да одржимо нашу игру у последњој деоници – констатовао је Нелсон.

Сјајни амерички интернационалац је истакао да је задовољан због прве победе у полуфиналној серији:

– Било нам је важно да плеј-оф започнемо позитивно. Полуфинална серија је кратка и због тога је било још важније да победимо у првој утакмици. Оваква победа нам даје много самопоуздања. Сада имамо само дан одмора, а у петак морамо да покушамо да поновимо овакву партију – истакао је Звездин организатор игре. Нелсон је потом наставио анализу утакмице у којој је пружио још једну одличну партију са учинком од 16 поена, девет асистенција и три ухваћене лопте:

– Заиста тешка утакмица. Оба тима су се јако трудила, физички веома напоран меч. Али, ово је плеј-оф кошарка, ништа друго се ни не очекује. Мислим да смо на крају показали своју снагу и заслужено победили. Публика је била сјајна. Навијачи су били на високом нивоу читаву утакмицу – истакао је своје дивљење подршци коју је екипи пружала публика Демаркус Нелсон.

О наредном мечу са Мега Визуром који је на програму већ у петак од 21 сат у Крушевцу Нелсон је рекао:

– И другој утакмици морамо да приђемо тако да екипи Мега Визуре пружимо респект који заслужује. Они су добар тим, не смемо да се опустимо. Многе ствари смо вечерас могли да одиграмо боље. Имали смо доста изгубљених лопти, нисмо испоштовали неке задатке у одбрани, промашили смо неке шутеве и најважније – имали смо превише промашених слодобних бацања. Ако поправимо те ствари у петак наша игра ће бити боља и бићемо у сјајној прилици да остваримо победу – закључио је Нелсон.

Вест можете коментарисати и на нашем форуму.

Повезане вести

8 comments

delija derventa мај 31, 2013 at 01:13

Gospodine Čoviću napravi nam ekipu za evropu onakvu kako vi samo umete.Ima onda da daleko doguramo

Reply
Delija Osvetnik мај 30, 2013 at 20:51

Овај човек је убица и треба да га задржимо по сваку цену, јер боље нећемо наћи.

Reply
Banja Luka мај 30, 2013 at 16:27

Od mene niko srećniji ako zadržimo Nelsona i dovedemo Micića na poziciju pleja…

Reply
forza stella rossa мај 30, 2013 at 16:21

Ubica svih grobara!!!!!

Reply
Toni мај 30, 2013 at 16:02

Doktor.Sve bolji i bolji.Prodor odlicaan.
Obozavaam onaj njegov sut sa veoma malim lukoom,u zadnje vreme pogadja trojkeee 😀 😀

Reply
dexy122 мај 30, 2013 at 13:54

Sa kojim razlogom da dovodimo neke plejeve kada imamo ovu zivotinju. Mozda samo neko da bude zamena za Nelsona.

Reply
milos мај 30, 2013 at 12:44

ovaj covek mora da ostane za sledecu godinu i evro ligu iskreno nebrinem jer gospodin covic zna sta radi

Reply
Kali мај 30, 2013 at 12:31

TERMINATOR!

Reply

Leave a Comment