Moja Crvena Zvezda
Други пишуЕвропска такмичењаФудбал

Како Украјинци виде Звезду: И поред кризе један од највећих европских клубова!

Фудбалери Црвене звезде допутовали су у Одесу где их сутра очекује први дуел трећег кола квалификација за Лигу Европе, а чини се да ће украјински медији поклонити доста пажње овом сусрету. На једном од најпосећенијих сајтова посвећених украјинском фудбалу www.ua-football.com изашла је веома детаљна анализа нашег тима у којој је изнесено доста похвала на рачун Црвене звезде.

zvezda_kesАутор истиче да је реч о клубу који има веома млад и талентован састав, који није тако моћан као некад, али који може да направи велике проблеме Черноморецу. Наравно, првa асоцијација на наш клуб им  је титула првака Европе из 1991. уз коментар да то осим Звезди никоме није пошло за руком са ових простора, а да је још једино Стеауа шампион Старог континента са Истока. Из тог разлога и броја освојених домаћих трофеја, Звезду сматрају највећим српским клубом. Такође, веома су упућени у ситуацију у којој се црвено-бели налазе последњих неколико сезона, финансијске проблеме, честе промене играча, тренера и управе, али се наводи да уз помоћ Газпрома клуб полако излази из кризе.

У нашем играчком кадру не виде неку изразиту звезду, али се наводи да је клуб довео Милоша Нинковића, човека који је оставио дубок траг у тамошњем фудбалу. Оно што поред титуле из Барија оставља посебан утисак на украјинске новинаре су Маракана и Делије. Капацитет стадиона од 55 000 “лудих“ навијача сматрају великом снагом нашег тима. Тренера Славишу Стојановића сматрају веома талентованим. Истичу да иза себе нема велику каријеру, али да је успео да освоји титулу у Словенији и да је реч о човеку који је изузетан тактичар који негује нападачки фудбал. Текст завршавају освртом на претходне дуеле Звезде и украјинских клубова и надају се да ће Черноморец наставити путем Динама и ЦСКА из Кијева.

Ми се надамо да је време да се тај тренд прекине и да ће наши момци већ сутра обезбедити повољан резултат, како би Черноморец постао први украјински тим који је Црвена звезда избацила у европским такмичењима.

Срећно, Звездо!

Вест можете коментарисати и на нашем форуму.

Повезане вести

1 comment

joca јул 31, 2013 at 23:50

Срећно, Звездо!

Reply

Leave a Comment