Moja Crvena Zvezda
Европска такмичењаКошарка

Марјановић: „Највећа претња – Ноћиони“

MarjanovicКошаркаши Црвене звезде Телеком у уторак рано ујутро кренули су пут Шпаније на меч четвртог кола Д групе Евролиге. До крајњег одредишта, Виторије, прво су морали да преседају на аеродрому у Франкфурту, потом су летели до Билбаа, а звршну деоницу пута од 50 километара прешли су аутобусом.

Црвено-белима ће ово бити прво гостовање у Виторији против Лаборал Кутxа, тима који је кроз историју често мењао име (Таугрес, Таукерамика, Каха Лаборал), а занимљиво је да је историјат дуела Звезде са шпанским тимовима веома богат. Црвено-бели су одмеравали снаге са чак 13 шпанских екипа у 44 меча. Звезда је забележила 21 победу и 23 пораза.

Дуел између Лаборал Кутxа и Црвене звезде Телеком заказан је за четвртак са почетком у 20 сати и 30 минута, а изабранике Дејана Радоњића очекује веома тежак задатак с обзиром да је екипа из Виторије до сезоне 2000/2001 редован учесник најелитнијег европског клупског такмичења и посебно неугодан противник на свом терену.

Један од главних адута тренера Дејана Радоњића у дуелу са Баскијцима је без сваке сумње Бобан Марјановић, горостасни центар који са просеком од 8,7 ухваћених лопти по мечу тренутно заузима пето место на листи најбољих скакача Евролиге.

– Тешко нам је пао пораз у Подгорици – почиње причу Бобан Марјановић освртом на дуел са екипом Будућности:

– Услови за игру били су веома тешки, у дворани је било као у сауни. Паркет је био веома клизав, лопта је била мокра, али на то не можемо да се вадимо, јер како је била нама тако је било и играчима Будућности. Међутим, морам да признам да је атмсофера била изванредна, трибине су биле испуњене до последњег места. Нисмо имали среће као ни у мечу са Панатинаикосом. Водили смо пет поена предности, а против Панатинаикоса смо имали вођство од чак 15 поена, практично смо испустили победе које смо имали у рукама, али све то не сме да нас обесхрабри. Морамо да дигнемо главе, јер нам следи још једна важна и веома тешка утакмица. Лаборал Кутxа је свакако фаворит, али мислим да смо показали да са свима можемо да играмо и да зато имамо право да се надамо изненађењу.

Као највећу снагу тима из Воторије Марјановић је навео:

– Без сваке сумње њихов најбољи играч је Андрес Ноћиони. Они имају доста искусних и квалитетних играча, али од Ноћионија нам свакако прети највећа опасност. То показује и статистика по којој Ноћиони тренутно други на листи најкориснијих играча Евролиге. Мораћемо једни другима да помажемо у одбрани, а добро заграђивање коша и агресивна одбрана су кључне ствари које морамо да обавимо на најбољи могући начин уколико желимо тријумф. Сви морамо да учествујемо у скоку, а управо проблем са офанзивним скоком ривала коштао нас је пораза у Подгорици. Такође, неопходно је да после ова два пораза покажемо заједништво, издржимо притисак и докажемо да смо прави тим – рекао је Марјановић и потом додао:

– Лаборал Кутxа је имала доста проблема са повредама играча, али то не сме да нас завара јер су веома искусан и квалитетан тим. Играју на свом терену и то је њихова велика предност. Са наше стране покушаћемо да убрзамо игру, да што је могуће чешће отворимо контра-нападе и потражимо лаке поене из транзиције, а све то би требало да буде производ наше добре одбране.

На питање колико су тешки мечеви и напорна путовања оставила трага на екипу Марјановић одговара:

– Што те не убије то те ојача. Кад је најтаже морамо да се скупимо и будемо тим. Путовања су сасатвни део спорта и сваки спортиста је професионалац и спреман на све то. Умор је нераздвојиви део нашег посла, а мислим да смо се током припрема физички добро спремили и да у том смислу не би требало да буде проблема.

Бобан Марјановић један је од најстандарднијих играча ове сезоне. За кратко време постао је љубимац навијача, а на ту тему центар црвено-белих каже:

– Навијачи су ме заиста лепо прихватили. Трудим се да пружим свој максимум сваки пут кад изађем на терен. Мислим да могу да играм још боље, а наставићу са истом жестином да радим на тренинзима – закључио је Марјановић.

Вест можете коментарисати и на нашем форуму.

Повезане вести

9 comments

Šeša нов 7, 2013 at 16:48

Nauči braniti pik!!

Reply
Звезда шампион! нов 7, 2013 at 13:01

Вероватно испадамо,али ако сам добро схватио селимо се у Еврокуп сигуран сам да ту можемо чак и до титуле ❗

Reply
Ninadu нов 7, 2013 at 14:31

Evrokuo sigurno osvajamo…. tamo ne igraju Siroki i Buducnost…

Reply
SaleBG нов 7, 2013 at 12:08

Iskreno, nisam neki veliki optimista za vecerasnju utakmicu protiv Laboral Kuce, jer Crvena Zvezda igra nekako bledo u zadnje vreme. Voleo bih da me demantuju i da odigraju najbolje sto znaju i umeju i da pobede veceras, ali tesko. Verovatno i poslednja sansa za TOP 16 ali to sve izgleda tako daleko u ovom trenutku.

http://www.worldofbasketball.org

Reply
ssss нов 6, 2013 at 14:50

S ovim porazom 100 % ispadamo !

Reply
Japaja нов 7, 2013 at 00:03

Tačno tako, ali neka – taman da znamo na čemu smo i da se ne zavaravamo više, nego da se okrenemo bitnijem cilju.

Reply
Dragan нов 6, 2013 at 14:48

Najveca pretnja je trener Smradonjic

Reply
ninadu нов 6, 2013 at 21:03

Zar je Radonjic jos uvek trener Zvezde???

Reply
Japaja нов 7, 2013 at 00:05

Mislim da gospodin Smradonjić ne zaslužuje ovolike kritike – setite se samo kako smo razbili Solnok… 😀

Reply

Leave a Comment