Moja Crvena Zvezda
Европска такмичењаКошарка

Апел КК: Дођите раније у Пионир

pionirЈош један кошаркашки спектакл је у најави. У петак од 20 сати у дворани Пионир Црвена звезда Телеком дочекује Лијетувос Ритас. Утакмица петог кола Д групе Евролиге биће велики испит за кошаркаше, али и навијаче црвено-белих.

Наиме, изабраници Дејана Радоњића јуриће другу победу у евролигашком друштву која би им отшкринула врата Топ 16 фазе, али под лупом ће бити и сви симпатизери црвено-белих. Јер, Црвена звезда Телеком је после дуела са Панатинаикосом кажњена са чак 12.000 евра због убацивања тврдих предмета на терен и употребе ласера, а од стране дисциплинског судије Евролиге стигло је и јасно упозорење да уколико се нешто слично буде поновило санкције ће бити још драстичније. У случају да неодговорним понашањем појединаца се понови убацивање тврдих предмета на терен и употреба ласера Црвена звезда би могла да буде санкционисана много већом новчаном казном, као и играњем утакмица пред празним трибинама, одузимањем бодова, па чак и искључењем из такмичења на годину дана.

Све то су несагледиве последице које би нанеле ненадокнадиву штету клубу.

Из тог разлога КК Црвена звезда Телеком предузеће све неопходне мере како би спречила такав епилог. Капије дворане Пионир биће отворене већ од 17 сати и 30 минута, јер ће контрола на улазима бити ригорозна. Одузимаће се сви ситни, тврди предмети, па апелујемо на навијаче да раније дођу у дворану како би се избегле додатне гужве. Такође, у жељи да све протекне без инцидената Црвеној звезди је потребна помоћ и подршка свих оних који у петак буду били у београдском храму кошарке и зато позивамо на здрав разум. Убацивањем предмета на терен и употребом ласера неће се помоћи клубу нити исказати љубав према Црвеној звезди. Напротив, такво понашање биће уперено против интереса Звезде.

Зато још једном апелујемо да се навија фер и спортски, без употребе пиротехничких средстава (петарди, бакљи, димних бомби), без убацивања било каквих предмета на терен (упаљачи, ситан новац) и употребе ласера, јер ће се само на тај начин адекватно помоћи Црвеној звезди да забележи још једну важну победу.

Вест можете коментарисати и на нашем форуму.

Повезане вести

10 comments

Marko нов 14, 2013 at 10:36

Sad sam procitao da Zvezda zbog neodgovornosti navijaca bacanja stvari u teren,moze biti kaznjena da igra pred praznim tribinama.Da li to zelite,i smatrate da ovakvo takmicenje treba imati tu sliku?Dajte ljudi uozbiljite se,jel uvijek moramo biti divljaci.Vratili smo se u Evroligu nakon 14 god.a i u borbu za top 16 sada treba jos jace podrzati igrace i svim snagama izboriti taj plasman.A najgore od svega je sto cim Zvezda krene losije,izgubi prednost umjesto da navijaci zagrme i podignu ih,oni ubacuju sitne predmete u teren i prave ruznu sliku,smatrajuci da tako mogu nesto uciniti.Definitivno NE,jer dok je prava ludnica bila na tribinama i igraci su bolje igrali,pa vi razmliste sta je bolje za Zvezdu (jer mi se cini da je onim vodjama potpuno svejedno)

Reply
dejca нов 14, 2013 at 13:39

Evo ovde je prilika da se skrene paznja onom liku ( ili likovima) sa laserom!!!!!!!!

Reply
Andrej нов 14, 2013 at 03:15

Znači, svi koji mogu nek’ bacaju novac i upaljače, nek’ šaraju laserima daj da ponovo ispadnemo najveća stoka…Kod nas sve sami apsurdi, na mečevima Aba lige vodje zagovaraju da ne bude navijanja, a plasman na tabeli nas vodi u evroligu, ali zato su vodje prve na utakmicama evrolige i tamo im ne smeta da se svašta baca u teren niti laseri iako to može da nas košta igranja te iste evrolige…eto, šta reći a ne zaplakati…

Reply
dexy122 нов 13, 2013 at 19:31

Ti kad se naljutis na sudiju, samo se proderi jos jace.

Reply
mariachi нов 13, 2013 at 15:12

Upaljace i novcice ubacuju divljaci sa sela koji su dosli u beograd da zive msileci da su „gradjani“ ako su u glavnom gradu. cast izuzecima

Reply
Samo ti нов 13, 2013 at 15:35

Kako mozes tako da napises? Znc po tvom onaj ko nije iz Beograda on je seljak??
Burazeru pod jedan prosli put su ubacali momci pored mene koji su iz Bg-a, nevazno je odakle je ko, vazno je ne ubacati.
A pod dva..najveci seljaci su oni koji misle da zivot ima samo u Bg i da su svi sa strane seljaci…

Reply
MiloBg нов 13, 2013 at 19:51

Kad si video ko baca, sto ih nisi nalupao?

Reply
Samo ti нов 13, 2013 at 21:16

Opomenuo sam naravno, nije fora da ih nalupam jbte..time se samo gore u hali moze napraviti nesto.

Reply
mariachi нов 13, 2013 at 20:21

Ne, nisam rekao ko nije iz bg-a on je seljak vec da su seljaci dosi u beograd misleci da je samo tamo zivot. Ima seljaka beogracana ali mislim da su u vecini ti sto bacaju seljaci iz nekih vukojebina. Nisam iz beograda zato sticem taj utisak. Izvinjavam se ako nekoga vredja moja konstatacija

Reply

Leave a Comment