Moja Crvena Zvezda
ВатерполоДомаћа такмичења

Најава: Раднички – Црвена звезда, први део: Борба титана!

najavaradnickiДербијем 5.кола наставља се првенство Србије и судар титана. Црвена звезда и Раднички из Крагујевца одмериће снаге два пута у недељу дана. Први пут у шампионату Србије, други пут у борби за Суперкуп Европе. Оба дуела значе много и улог је велики, а после фантастичне финалне серије у којој је Црвена звезда била успешнија, о којој се и даље приповеда, после непоновљивог петог меча на Ташмајдану ово је први сусрет шампиона и вицешампиона, првака Европе и освајача Еврокупа. Први од сигурних три, први од могућих девет у овој сезони!

Раднички и Црвена звезда су поделили ватерполо трофеје прошле сезоне. По многима два најјача клуба у Европи у години и сезони иза нас. Црвена звезда је освојила триплу круну, Раднички узео једини преостали трофеј. Прошле недеље у суморној атмосфери, Црвена звезда је савладала Партизан у „Вечитом дербију“, 12:9. У првој четвртини је осигурана победа после фуриозне игре. У наставку меча Дејан Савић је припремао тим и уигравао комбинације за меч у Крагујевцу. Битно је да се тим психолошки вратио после испадања из Лиге (без) Шампиона од Про Река.

Раднички је ове сезоне јачи него претходне. Ове године имају све. Одличан тим, дугу клупу, савршено уклопљен и укомпонован тим, сваки сегмент на свом месту. На свакој позицији имају два одлична играча. Осим одласка капитена Вање Удовичића у министарску фотељу и Војислава Чупића у румунску Орадеу, тренер Дејан Удовичић је сео на клупу националног ватерполо тима САД. Дејан Јововић је преузео кормило, Урош Стевановић стигао као његов помоћник – помоћник Владе Вујасиновића и селектор Универзитетске репрезентације, а велики Југослав Васовић је постао спортски директор. Филип Филиповић је преузео капитенску траку, а у клубу су и поред добрих понуда остали имена попут Александра Ћирића, Бориса Злоковића, Дамира Бурића, Славка Гака и голмана Здравка Радића. Тим су појачали искусни центар Милош Королија, талентовани тандем из Војводине Срђан Вуксановић и Милош Миличић, Иван Басара из Партизана и Американац Мајкл Розентал. Раднички се појачао у сваком сегменту и јасно је да су амбиције највише. Снагу Радничког су већ осетили многи, у 10 мечева квалификација забележили су 9 победа, уз минималан пораз од Вуљагменија. Про Реко је пао, а затим Младост, Будва по два пута, Ораде, Спартак Волгоград… на премијери у Лиги Шампиона, у Инстамбулу, Раднички је савладао Галатасарај 11:7, а неизвесност је потрајала само у првој четвртини. У домаћем шампионату је у четири кола остварио четири победе, углавном као и прошле сезоне немилосрдно, као и Црвена звезда. У првом колу савладан је Партизан 11:8, затим Војводина у Новом Саду 14:6, Наис 21:6 и ЖАК 25:6. Једини тим од оснивања Крагујевчана прошле године који успео да остане непоражен на базену СЦ „Парк“ је Црвена звезда. Раднички је у предности овог пута јер има више утакмица, јер има самопоуздања и највише јер има сигурну ситуацију и нема проблема ван базена. Односно, има свој базен и град иза себе.

Из много разлога битан меч. Победник дуела ће завршити јесењи део као шампион, Црвеној звезди одговара и нерешен исход. Са првог места ће ући у завршницу Купа и имати лакшег противника у полуфиналу и имаће самопоуздање пред дуел за Суперкуп Европе у Бечеју. Прошли дуел у Крагујевцу, у регуларном току, завршен је резултатом 8:8. Црвена звезда је тренутно на лидерској позицији због боље гол разлике, 71:22. Раднички има 71:26.

Ово је осми дуел Црвене звезде и Радничког. Црвена звезда има 4 победе на свом конту, Раднички две, а један дуел завршен је нерешено. У финалној серији плеј офа Раднички је оба пута славио 9:8 и 13:7, у Крагујевцу. Сваки од седам претходних дуела био је уздудљив. На реду је и ватерполо окршај Црвене звезде и Радничког. Црвена звезда је у сваком спорту победила Крагујевчане ове сезоне, 8:0. У фудбалу и мушкој одбојци два пута, у кошарци и рукомету у обе конкуренције. И одбојкашице су славиле против Крагујевчанки, али не Радничког.

Очи Европе су упрте у ватерполо Србију. Раднички је у предности, али Црвена звезда је показала у више наврата да се бори само у базену и да је победник онај ко то заслужи. Први део спектакла.

Недеља, 24.новембар

Раднички – Црвена звезда

17 часова, СЦ „Парк“

Крагујевац

Вест можете коментарисати и на нашем форуму.

Повезане вести

3 comments

Veteran нов 23, 2013 at 16:30

Ima li prenos na nekoj TV?

Reply
aleksandar нов 23, 2013 at 23:34

prenosa nema,jedni pisu da se igra u tri drugi u pet uopste pitam se sta je to zvezda toliko zgresila da je svi bojkotuju?????????????mora nesto da ima sto ne zelite da otkrijete za javnost

Reply
Blejk нов 24, 2013 at 20:32

Prenosa? Vaterpola? ‘Ajd’ ne zezaj, pa ko će to da gleda…

Reply

Leave a Comment