Moja Crvena Zvezda
КошаркаРегионална лига

Симоновић: „Наша шанса јака одбрана“

simonovicПосле успешног старта у Евокупу и убедљиве победе над Билбаом (105:87) кошаркашима Црвене звезде Телеком предстоји наставак такмичења у АБА лиги. Црвено-бели у суботу 11. јануара у оквиру 16. кола регионалног такмичења гостују у Крагујевцу, а дуел са Радничким у дворани Језеро заказан је за 19 сати.

– Наставља се паклени ритам утакмица. Дуел са Билбаом смо одавно архивирали и све мисли су нам окренуте само на дуел са Радничким. Очекује нас вема тежак меч, јер је познато да је Крагујевац једно од најтежих гостовања. Иако је Раднички ове сезоне изгубио више утакмица него прошле године у исто у време то је и даље екипа која заслужује велики респект. У својим редовима имају доста искусних и добрих играча, а о квалитетима тренера Мирослава Николића излишно је говорити. Знају да се надигравају и веома су незгодан противник – почиње причу капитен црвено-белих Марко Симоновић.

Крагујевчани су у досадашњих 15 кола уписали шест победа, па иако је Звезда у првом мечу славила са 88:51 Симоновић наглашава да црвено-беле у Језеру очекује веома тежак посао:

– Апсолутно смо свесни квалитета који поседују, а с обзиром да играју на свом паркету мислим да имају улогу благог фаворита у овом мечу.

Иако Раднички тренутно заузима 10. позицију на табели регионалне лиге индивидуални учинци појединих играча и те како позивају на опрез. Наиме, Сава Лешић тренутно је најбољи стрелац и други на листи најкориснијих играча АБА лиге, док је Марко Мариновић други асистент:

– То су изванредни играчи који сами могу да реше питање победника. Мариновић иза себе има богату интернационалну каријеру, ове сезоне је диригент у игри Радничког, док је Сава Лешић после одличне године у Украјини наставио са сјајним партијама и у Радничком. Они ће бити силно мотивисани, али морам да признам да ни нама неће недостајати мотива зато очекујем веома добру и узбудљиву уаткмицу – рекао је Симоновић и потом додао:

– Нашу шансу за тријумф морамо да тражимо пре свега у јакој одбрани и игри са пуно транзиције. Надам се да ћемо поновити борбеност и залагање из дуела са Билбаом али и да ћемо још више подићи ниво агресивности у дефанзиви.

Марко Симоновић се одлично снашао у улози капитена, а његово најјаче оружје – шут за три поена у досадашњем току сезоне веома добро га служи на радост навијача. Занимљиво је да је Сумоновић други на листи најбољих тројкаша АБА лиге са реализацијом од 46,4 одсто, а да водеће место заузима његов саиграч Чарлс Џенкинс (51,4):

– Све то је плод добре тимске игре и добре кретње лопте у нападу. Надам се да ћемо да наставимо у таквом ритму. Ипак, све те бројке не морају ништа да значе. У суботу нас очекује нова утакмица, ново доказивање и морамо да будемо на максималном нивоу ако желимо да забележимо победу – закључио је Симоновић.

Вест можете коментарисати и на нашем форуму.

Повезане вести

3 comments

aca nis јан 11, 2014 at 15:52

zvezdaš,

Hahaha, ne mogu da verujem da navijas za Zvezdu a da si ovo napisao, ali opet mi je smesno. Ta sezona mi izaziva pomesana osecanja i da ta utakmica nije bila prekinuta kako si opisao, ne znam sta bi bilo, mislim da bi izgubili. partizanu necemo tek tako nista uzeti, oni ce da izginu za trofeje, pogotovo protiv nas, jos vujosevic dobro za kako treba sa Radonjicem jer ga ovaj nikad nije nadmudrio u medjusobnim duelima, kao ni u poslednjem iako partizan igra samo sa tri-cetiri igraca, malo je falilo da izgubimo mi koji imamo bukvalno dvanaest i svi daju poene, ali videcemo sta ce biti ove sezone. Sto se vecerasnje utakmice tice, mislim da cemo da pobedimo jer radnicki je u raspadu i zatvorimo li Marinovica ili Lesica, pitanje pobednika je reseno i to dvocifrenom razlikom u nasu korist. Videcemo sta ce biti, sezona polako ide ka zavrsnoj, onoj odlucujucoj fazi i ostaje samo da gledamo kako ce nas tim da se bori sa pritiskom i ulogama favorita kad se bude odlucivalo za trofeje. Mozda bi trebalo da pocne malo da se kalkulise i da gledamo sebe i slabijeg protivnika u final 4 aba lige, npr. da igrmo sa buducnosti a da pustimo partizan da se bije sa cedevitom(posto mislim da ce ti timovi u final 4). Kazem, ostaje da vidimo nas tim na delu, bice zanimljivo a jos zanimljivije ako parizanu otmemo neki trofej. Uzbudljiva sezona je zagarantovana, ostaje da navijamo za Zvezdu i nadamo se najmanje finalu aba lige i nekom trofeju.

Reply
GDB јан 11, 2014 at 16:10

Pa sta ima da kalkulisrmo kada je jasno da ce kao prvi da dobijemo najslabijeg protivnika. Partizan i Cedevita ce sigurno biti drugi i treci, ne verujem da neko od bi zeleo da igra sa nama u polufinalu.

Reply
zvezdaš јан 11, 2014 at 12:49

Ako zapne,tu je pp – aparat!

Reply

Leave a Comment