Moja Crvena Zvezda
Европска такмичењаКошарка

МЦЗ најава: Звезда тражи нову победу против Паниониоса

zvezdapanioniosПрошле седмице је Црвеној звезди била довољна одлична игра у трећој четвртини да сломи отпор окуражених Атињана. На крају, Звезда је славила прилично убедљиво, 84:64. Ове среде, чека нас поновни дуел ових тимова у Атини.

Поновићемо кратко историју Паниониоса. У питању је један од најстаријих грчких клубова. Спортско друштво је оснновано 1890. године, али је кошаркашка секција почела са радом много година касније. Тек 1982. године су  постали стандардни члан грчке прве лиге. Финале националног купа су играли 1977. године, а исти су освојили 1991. што је и њихов једини трофеј. Евролигу су играли само 2008. а Еврокуп у неколико наврата, али без већих успеха.

Прошла сезона је  за овај клуб била најбоља, завршили су на трећем месту у лиги, са учинком 20-6 и обезбедили директан пролазак у Еврокуп. Прву фазу су завршили на другом месту у групи Х са учинком 6-4, иза Бешукташа, а испред Радничког. У другој фази су забележили три пораза, 75:89 од Нижњег, 92:63 од Билбаоа и већ поменути пораз од Црвене звезде у прошлом колу.

Ове сезоне у грчком првенству заузимају тренутно трећу позицију, са само две, односно три победе мање од Олимпијакоса и Панатинаикоса. Ове три екипе су далеко испред осталих.

Своје утакмице играју у „Хелинико олимпик арени“. Дворана прима око 15000 хиљада гледалаца на кошаркашким утакмицама. Имају, као и већина грчких тимова, своју групу верних навијача који их редовно прате, али атмосфера је далеко од оне какву можемо видети на утакмицама два највећа грчка тима.

Све о играчима Паниониоса сте могли да прочитате у прошлонедељеној најави, тако да се нећемо сада поново бавити истим стварима.

Највише пажње смо прошле седмице обратили на Ерика Меколума, до сада најбољег стрелца Еврокупа. На  утакмици против Звезде је заустављен на 11 поена, само 4 за прво полувреме. Одличну одбрану су на њему играли и Нелсон и Џенкинс, па чак и млади Ребић коју  је успевао у стопу да га испрати у сваком нападу. Показао је да су му продори и шутеви из близине најјаче оружје, али и да није незаустављив.

Поред њега се истакао и Мариос Батис, који је добро организовао игру, проигравао своје саиграче, а погодио је и две тројке.

Када смо код тројки, на почетку меча су убацили три тројке из три покушаја. Касније су међутим наши играчи агресивнијом одбраном успели тај шут споља да потпуно поремете. Ипак, видели смо да цела екипа може да шутира са дистанце и сигурно је то оружје које ће и овог пута доста користити.

Што се нашег тима тиче, извесно је да поново нећемо имати 12 играча на располагању. Бранко Лазић је оздравио, вратио се у  тим, али пошто млади Стојановић није регистрован, за очекивати је да у протоколу буде 11 играча.

Много се ових дана прича о довођењу појачања, о недостатку још једног играча у ротацији. Уверен сам да управа неће поновити грешку од прошле сезоне када смо у завршницу домаће лиге ушли само са 7-8 играча у ротацији. До сада је тренер показао да се не либи да пружи шансу младим играчима, када год за то има простора у току меча и сигурно је да и на Тејића и Ребића, па можда и Стојановића, можемо рачунати када дође финиш сезоне.

Оставимо причу о појачањима онима који су за то задужени, дајмо подршку екипи како би наставили да нижу победе и остварили зацртане циљеве јер су чак и овог викенда показали да се не предају до краја и да увек могу да дођу до победе ако дају све од себе.

Паниониос – Црвена звезда Телеком, среда, 18:00.

Још једна победа…

Вест можете коментарисати и на нашем форуму.

Повезане вести

15 comments

miljak јан 29, 2014 at 15:15

marko:
Bogdan Bogdanovic

iz tvojih usta u bozije usi !

Reply
kostaPG јан 29, 2014 at 10:43

smijem li ihrati h2 ???? ajmo kladionicari 😀

Reply
wdad јан 29, 2014 at 12:57

Koliko je hedikep?

Reply
kostaPG јан 29, 2014 at 16:02

5.5

Reply
veliki pravi zvezdas јан 28, 2014 at 22:54

Samo napred kosarkasi nase Crvene Zvezde idemo na pobedu sutra protiv Panioniosa ,samo hrabro u nove pobede nasu kosarakasi dokazite kako se bori dres i grb nase Crvene Zvezde 😀

Reply
doglife91 јан 28, 2014 at 22:07

Мало је рећи да вјерујем у побједу! :mrgreen:
Нема ту шта да се прича…будите храбри, знате зашто играте и колико нам ваше побједе значе! Ја Вам желим пуно среће, и наравно…

…још једна победа и тутула!

Reply
marko јан 28, 2014 at 21:21

odlaskom silba nestalo je ideje i asistencija pod kos posle njega bobi je sve losiji ne znam vidi li to radonjic i sta misli preduzeti ili da mu bobi uzme loptu na pleju i prodje sve pa zakuca..

Reply
muka mi je od vas strucnjaka јан 28, 2014 at 19:57

ko sutra potpisuje

Reply
marko јан 28, 2014 at 21:36

Bogdan Bogdanovic

Reply
aca nis јан 28, 2014 at 19:17

Mislim da su sanse ovde 50-50 jer mi igramo slabije kao gosti, a oni su rastereceniji i ne mogu dalje, nego ce samo mozda nekome da pokvare posao. Ovde ce se verovatno razigrati mekkolum i opet se treba usresrediti na njega i na sut njihove ekipe za tri poena, mada mi to lose branimo tokom cele sezone i tu dosta imamo problema. Druga stvar, slobodna bacanja su zabrinjavajuca, ona ce biti mnogo bitna sutra, mislim da od njih polazi i samopouzdanje, pa ostaje da vidimo koliko ce imati koncentracije nasi igraci. Ova potencijalna pobeda je za nas mnogo bitna, otvara nam se naredna runda, tako da mislim da bi trebalo da damo sve od sebe da ovo dobijemo. Odbrana treba da bude na visokom nivou ceo mec, ne sme se gubiti koncentracija, imamo kvalitetniji tim i to treba da iskoristimo. dosta ce da zavisi kako ce Bobi da odigra,ako njega dobro nalaze, pobeda je blize. Za sad nema pojacanja, bitniji nam je plej nego krilo, trebaju nam asistencije, idealno bi bilo stranac plej i Keselj, npr, on i Kuk. I da izgubimo nista nije izgubljeno, imamo priliku da se plasiramo. Dajmo podrsku igracima, dobro se snalaze, ima mnogo stvari da se poprave, ali mnogo stvari je i dobro, za dve-tri sezone je dosta uradjeno, mnogo vise dobrih nego losih stvari.

Reply
Бранимир јан 28, 2014 at 20:36

Ја мислим да је побједа императив и да ће нас пораз прилично удаљити од даљег пласмана. Зашто? Зато што ће ова три клуба добити све утакмице код куће, а Билбао задњу у Грчкој, па би због евентуалног пораза од Грка били кратки. У случају побједе пролаз је загарнтован јер са истим бројем побједа у омјеру са осталима пролази Звезда и Билбао.

Reply
bale јан 28, 2014 at 20:48

garantujem ti, da će sutra bibao dobiti nižnji kući, ako igraš kladionicu singlaj čistu 2 bez hendikepa, nižnji je smiješna ekipa…

Reply
aca nis јан 28, 2014 at 20:51

Da, ako svi pobede panionios, mi ispadamo, ali opet se mi pitamo i mozemo dalje, bice teze, ali mozemo. Jeste da je imperativ pobeda, ali videcemo, ne proslavljamo se kao gosti, nemamo vise kreacije, malo smo tanki tu, igramo mehanicki malo, ali videcemo, kvalitetniji smo. Nasa prilika je skok i dobra odbrana, njihova sut sa distance, pa ko se bolje snadje, niznji se bolje snasao u istoj situaciji, videcemo sad, nadamo se najboljem.

Reply
Tuđman Franja Doživotna јан 28, 2014 at 22:56

Ako svi pobede Panionios 90% ispada Nižnji,zbog ogromnog poraza u Španiji.Sa drugim delom posta se slažem,ne baš da su smešna,ali su prosečna,baš prosečna ekipica,i onaj poraz u Rusiji mi je najbolniji do sad.

Reply
pera јан 29, 2014 at 08:30

Mislim Aco da grešiš jer Dejan ne dovodi igrače po tome kako su nekad igrali u Zvezdi već gledajući kakvi su u najskorije vreme. Možda je najpametnije vratiti igrača koga plaćamo u trenažni proces sa jednom doobrom pričom i zadnjom šansom pre nego ova pojačanja. Ja obožavam Kešelja ali brate nama nije toliko neophodan ove sezone možda sledeće. Pre bih ovo predjašnje jer ubijamo dve muve i jedinicu i trojku. Ostaje i prostor za dovodjenje malog Novaka koji ako napreduje sigurno puca na prvog pleja reprezentacije. Drčan, brz ima šut i razmišlja. To je ulaganje. Pridružiti za plej of Marka Gudurića timu.

Reply

Leave a Comment