Moja Crvena Zvezda
КошаркаМлађе категорије

Евролигин турнир од 21. до 23. фебруара у Београду

evroligaКК Црвена звезда Телеком трећу годину за редом биће домаћин Евролигиног Најк квалификационог турнира за јуниоре. Овај престижни турнир, коме је Београд домаћин седми пут, од 21. до 23. фебруара окупиће неке од најбољих тимова Европе састављених од играча до 18 година.

Утакмице ће се играти у дворанама Баскет сити и Баскет ленд на Чукаричкој Падини, а екипе ће бити подељене у две групе. У групи А такмичиће се Црвена звезда Телеком, Земун, ИНСЕП (Француска) и Будућност ВОЛИ (Црне Гора), док ће Б групу чинити Партизан НИС, Мега Визура, Цедевита (Хрватска) и Цанариас Баскетбалл Ацадемy (Шпанија). По две првопласиране екипе из сваке групе играће у полуфиналу, а победник овог турнира избориће учешће на завшрном Фајнал-ејту Евролиге који ће се одржати у Милану.

Занимљиво је истаћи да су на претходних шест Евролигиних Најк квалификационих турнира у Београду по три пута прво место освајали ФМП (2008, 2009, 2010) и Црвена звезда (2011, 2012, 2013). Посебно је био инпресиван прошлогодишњи наступ црвено-белих који су своје противнике побеђивали са просечном разликом од 36 поена.

– Евролига је чврсто посвећена развитку кошарке широм Европе, а толика преданост је инспирисана страшћу бројних клубова, организација и институција који су прави мотори развоја спорта. У име Евролиге, свакоме од њих се дубоко захваљујем, а нарочито Црвеној звезди Телеком, са којом годинама сарађујемо у остваривању ових заједничких циљева – поручио је Ђорди Бертомеу председник и извршни директор Евролиге.

Као и претходних година организацију овог престижног турнира у значајној мери помажу Секретаријат за спорт и омладину града Београда као и Кошаркашки савез Београд.

Вест можете коментарисати и на нашем форуму.

Повезане вести

1 comment

goran феб 2, 2014 at 16:41

ovo je divna vest. puknite od muke grobari.eto koga euro liga ceni.a ne ono vase govode covica. zvezdo zgazi ih sve!

Reply

Leave a Comment