Moja Crvena Zvezda
Домаћа такмичењаКошарка

Радоњић: Заслужена победа

Кошаркаши Црвене звезде играли су се са живцима навијача вечерас. На сву срећу, Раднички је савладан резултатом 82:78, а тренер црвено-белих сматра да је његова екипа показала карактер и заслужено победила.

dejan radonjic

„Честитам играчима на доброј утакмици и на пласману у финале. Одиграли смо добро прво полувреме, пали смо у трећој четвртини, али смо после, пре свега добром одбраном исправили грешке. Показали смо карактер и заслужено ушли у финале“, рекао је Радоњић после утакмице, преноси Бета.

Радоњић сматра да је у завршници меча добра одбрана донела победу његовом тиму.

„Ситуација је изгледала комплексно, али смо успели да изађемо и да поправимо оно шта је била слабост и да много бољом одбраном, чврстином и мало паметнијим нападом урадимо шта је требало. Начин на који се одвијао меч је оно што се дешава у купу, а ми смо играли у смањеној ротацији“.

Црвено-бели ће сутра морати боље, свестан је тога и тренер.

„Надамо се да ћемо успети да се припремимо за следећег противника јер је било превише грешака. Ко год да буде противник, бавићемо се собом и нашим добрим стварима и проблемима. Пробаћемо да у кратком интервалу поправимо шта треба за сутра. Мислим да имамо довољно капацитета да одиграмо довољно добро да бисмо славили.“

Радоњић је још додао да је Бобан Марјановић имао температуру и да због тога није играо. Још увек се не зна да ли ће бити спреман за сутрашње финале.

Вест можете коментарисати и на нашем форуму.

Повезане вести

35 comments

Raca феб 9, 2014 at 15:23

Radonjicu, mars iz Zvezde!

Reply
MIKI феб 9, 2014 at 06:57

Cestitke. Ajdemo Zvezdo sutra da dobijemo i taj kup. Napred Zvezda…

Reply
Fornicator феб 9, 2014 at 02:28

Nisu mi jasne ove izjave Mute i Marinovića… Možda su sudije malo navukle za nas na kraju, ali ovo što su jih dvojica rekli i da je od grobara, mnogo bi bilo, brate…

Reply
Бранимир феб 9, 2014 at 10:46

А шта су то нама судије навукле и то још при крају? Просвијетли ме! Па све су свирали у њихову корист. Једино можда техничку Мариновићу, фаул над Лазићем у корнеру или је Лазић газио црту? Шта?

Reply
Шака феб 9, 2014 at 12:25

А шта кажеш за пету личну Рашка Катића када га је скоро рвачки загрлио исти тај Мариновић или пре тога опет свиран фаул Катићу који је с обе ноге стајао на паркету и није се померао а Мариновић раменом скочио на њега и погрешно додао лопту. Уосталом ми не треба да се бавимо њима, они су прошлост. Идемо по Куп, па редом даље уз нове победе. Мислим да би тренер могао понекад да убацује и млађе играче, прво одморе се носиоци игре који минут, а друго ти млади играчи играчки јачају. Евидентно је било да су искуснији играчи друго полувреме играчи у грчу од страха од пораза, зато мало више ротације у игри.

Reply
kosovac феб 9, 2014 at 00:55

Tek sad shvatam kolika se hajka vodi protv zvezde pred finis sezone. Debeli,muta,igraci svi u glas urlaju kako se nama samo poklanja a oni sve svojim radom stvarali , a krmaca je ubedila cak i strance (5) da igraju iz ljubavi i ne primaju nista , svi stvaraju samo zvezda baca milione na strance (2). Jos im mi navijaci stvaramo pritisak pred finis sezone na svaku gresku pljujemo, to je razlog naseg posta a ne nekakva dominacija svinje.

Reply
Бранимир феб 9, 2014 at 10:43

Коначно неко нормалан да нешто паметно резонује.
Ето, клинци из ФМП су разбили осам играча из састава фрањеваца који игра Евролигу, а они од тога праве спрдњу на наш рачун и не придавају томе толику важност иако су се упињали из све снаге да освоје Куп. Навијачи су навијали као у дербију, Гагић скакао послије сваког коша као гумена лоптица, Мусли се нервирао, Магу опет скочио притисак, добио нову дозу црног катрана на души и завршио у болници.

Reply
Blejk феб 9, 2014 at 13:21

Osam igrača koji igraju Evroligu? Koje – Aranitovića, Andrića, Daloa, Šalića? Daj, ne sprdaj se.

Reply
Бранимир феб 9, 2014 at 19:08

… Мусли, Гагић… Зашто си њих заборавио? Вјерујем да боље познајеш стање у фрањевачком самостану. Колико сам ја упратио у саставу нису била четири играча која су играла Евролигу против Локомотиве: Богдановић, Кинси, Ловерњ, … допуни ме. У чему сам погријешио?

Reply
Blejk феб 9, 2014 at 20:23

Samo u tome što Muslija i Gagića smatraš evroligaškim igračima.

Petak 13-ti феб 9, 2014 at 00:28

Rešite j.b.n.u zonu bre celu sezonu ti ne znaš da rešiš! 😈

Reply
Petak 13-ti феб 9, 2014 at 00:23

I ti Radonjiću živce ste mi pokidali ! 😈

Reply
Petak 13-ti феб 9, 2014 at 00:21

Ššš ućuti Simonoviću !

Reply
... феб 8, 2014 at 23:47

Admini reagujte vise i banujte buda.letinu

Reply
Бранимир феб 9, 2014 at 10:36

Коју? Има их мало више.

Reply
... феб 9, 2014 at 12:56

Indjiju

Reply
Бранимир феб 9, 2014 at 18:57

Ах, Инђија. Шта би ми да није њега? Било би нам прилично досадно. Мада, признајем, није уопште забаван лик.

Reply
Fornicator феб 8, 2014 at 22:47

Čestitam nam plasman u finale i naglašavam sledeće:
Ako Radonjić misli sa ovom i ovakvom predvidljivom igrom da izađe na crtu debelom kad se budu igrali važni mečevi, onda smo nadrljali. Trebaće duplo bolja forma svih igrača plus neko iznenađenje u taktici, a pre je za očekivati da mi budemo iznenađeni, jer onaj našeg trenera zna k’o zlu paru. Mislite da je slučajno što su nas izbegli sad u kupu? Mislite da je slučajno što ćemo ih dobiti oba puta u ABA regularnom delu? Sve je to plan da nas uljuljkaju i onda otresu u ABA i u domaćem plej-ofu kao i prošle godine. Otrezni se na vreme, Radonjiću, nemoj slučajno da slaviš ovaj trofej i da pomisliš da igramo dobro zbog odličnog skora u ABA, pehara u obezvređenom kupu, i sasvim solidnog učinka u Evropi. Sve će pasti u vodu ako u polufinalu ABA (a sva je prilika da nas tu upravo stoka čeka) odigramo kao što igramo do sada… Oprez!

Reply
Ja феб 8, 2014 at 23:16

Jel se ti bas toliko bojis Partizana, cak i ako igraju toliko ocajno da ne mogu da vezu ni par pobeda u ligi?

Reply
Fornicator феб 9, 2014 at 02:26

Odmah da ti kažem – jeste, bojim se. Nagledao sam se ja ovakvih sezona – ako misliš da igraju loše, grdno se varaš. Pogledaj bolje – uvek igraju isto, prepoznaju im se sve akcije, ginu jedan za drugog u odbrani – i čim protivnik malo podbaci, gotov je, pa bio to Zadar ili CSKA. To što su desetkovani, mene ne zavarava – Imaće Pavlovića, Bertansa, Tepića, Kinsija i Bogdanovića u bekovskoj liniji kad se bude odlučivalo, poslednju dvojicu teško možemo čuvati, a igrača kao Lovernja nemamo ni izbliza, treba to sve nadoknaditi na petici… I sumnjam da ćemo mi podići nivo igre kad bude najpotrebnije – nemamo ni iskustvo ni trenera za to. Da im je ostao Milosavljević, ne bih dao ni prebijenu paru na nas, ovako ima šanse, ali treba se već spremati za njih.

Reply
Teks Viler феб 9, 2014 at 07:35

I ne samo to.Guda zna da igra i dobija meceve od vaznosti,pod pritiskom.Zamisli scenu,gubimo 2 razlike,sekund do kraja a nas igrac ima 2 bacanja.Odlucuje da li mozemo do titule prvi put posle 1998,kako ostati priseban?A Guda osvojio od 2001 sve!I da kiksne jednom,nista strasno.Imaju sjajan tim sa Bertansom i Pavlovicem.Ipak mislim da su ovaj put sanse 51-49 za nas,da osvojimo ABA i nasu ligu!Delije da pokazu sada da navijaju za Zvezdu!

Reply
Fornicator феб 9, 2014 at 13:15

Jeste, ako ove godine ne osvoje, reći će „pa ne može se doveka osvajati, država pomaže Zvezdi, bla bla…“, i nikom ništa, nastaviti dalje. A računaju da će osvojiti – u to sam siguran. I slažem se sa tobom za ovo 51-49 u šansama za nas. Ako nastupimo sa stavom 80-20 kakav mnogi zastupaju, samo im idemo na ruku, to jedva čekaju…

Бранимир феб 9, 2014 at 10:36

Страх човјеку образ каља често.
Не бој се. Имај вјеру.
Истина је, фрањевци ће се комплетирати и добити до краја АБА лиге већину утакмица и бити врло важан фактор на Ф4. Па шта?

Reply
Villa феб 8, 2014 at 22:23

Ne znam za ostale, ali ja sam odusevljen kako igraju nasi klinci u FMP-u. Samo pametno sa njima i imacemo sjajnu buducnost.

Reply
Бранимир феб 9, 2014 at 10:31

Ја мислим да је ми већ имамо. Неколико пута сам причао да је штета се не уведе неки коментар на Српску лигу гдје је ФМП лидер. Сада након одгледаних утакмица то ме уопште не чуди. Каплановић, Чворовић и Гудурић ће бити прави играчи. Ђукановић то треба да најави за још једну годину. Дунђерски је већ комплетан играч који би у јачој конкуренцији био од помоћи саиграчима. Чуди ме да је Смиљанић онако потонуо у сивило.

Reply
bale феб 8, 2014 at 21:47

mutavom nikoliću i svinjoševiću, j.ebem familiju nacističku…

Reply
Djole-Jagodina феб 8, 2014 at 21:46

Ja ne prestajem da pricam o Radonjicu jer sledi nam isti scenario kao i prosle godine.Radonjic nezna sta da radi kad je gusto,nezna da ih podigne vec ih svojom smusenoscu gura jos vise u probleme.Nema nista od njega ja se uzdam u neko cudo.Tesko da on moze protiv debelog da napravi nesto i sad a kamoli kad im se vrate svi.Tesko i bez emocija igraju a cim zagusti svi se kriju iza svakog!!!!

Reply
Ja феб 8, 2014 at 23:17

kakav strah od debelog….

Reply
dragan феб 8, 2014 at 21:30

Стварно, одавно нисам видео да неког толико серу тројке, као екипу Радничког, из немогућих позиција!
Мариновић је требало да добије техничку још у првом полувремену, али судије су му допуштале стално приговарање и уношење истим у фацу.Радоњић је добио техничку због првог приговора.
Све у свему, суђење на штету Звезде и није мо јасно откуд право Мути и крагујевчанима повод да се буне на суђење.Вероватно их ухватио синдром дебелог дервиша овчарског!
Идемо сутра на освајање трофеја и настављамо даље, надам се са адекватним појачањем.
Звезда у срцу!
Звезда шампион!

Reply
lakarije феб 8, 2014 at 21:50

ja se ne secam da je radnicki izgubio od zvezde, a da se nije zalio na sudije, uvek su im krive sudije, a kako igraju kosarku to nema veze 🙂

Reply
Бранимир феб 9, 2014 at 10:27

Па, све су им свирали. Могли су још само ону ситуацију око техничких грешки и рвачког захвата мариновића окренути у корист сељака. Ето, ту се нису баш снашли.

Reply
perica феб 8, 2014 at 20:43

pa ti bas nemas stida

Reply
sof феб 8, 2014 at 20:37

Е мој Радоњићу, ја ти желим да освојиш све трофеје али ти си дупло слабији тренер од Вујошевића који ће нас опет разбити специјалним тактикама кад крену финала.
Радоњић је био плеј, али ми је потпуно несхватљиво да ми целе сезоне се мучимо да нападнемо зону, а зону ККП најбоље игра, сви су нас провалили и често играју зону против нас јер се погубимо.

Reply
otpisani101 феб 8, 2014 at 21:07

slazem se u potpunosti sa komentarom…prosle sezone partizan jedva usao u plej-of aba lige,ali nas je glatko pobedio u oba finala…to sto smo prvi na tabeli,ne znaci nista u plej-ofu…daj boze da me kosarkasi zvezde demantuju,ali misli da nasi igraci nemaju pre svega hrabrosti i sportske drskosti da igraju pod pritiskom velike utakmice…

Reply
emirko svemirko феб 8, 2014 at 20:35

Eh Muto mutavi… jel prodje noc da se ne setis proslogodisnjeg polufinala ABA ? Eh sanjaj neku pobedu, malo se igramo sa vama pusticemo vas da se igrate sa Solnokom… A da i od njih izgubiste ? Auuu

Reply

Leave a Comment