Moja Crvena Zvezda
Клупска дешавањаКошарка

Čović pred promocijom?

Nebojša Čović

Razvoj događaja poslednjih nedelja otišao je u smeru kakav se samo poželeti može – prema više izvora, Nebojšu Čovića samo formalni čin deli od postavljanja na mesto predsednika KK Crvena zvezda.

Postoje realni izgleda da Svetislav Pešić bude trener nove ekipe, koja bi bila formirana od najboljih i najtalentovanijih iz trenutnog sastava našeg tima i FMP Železnika, uz nekoliko pojačanja, te bi se već od naredne sezone stremilo ka što višim ciljevima.

Upravni odbor bi trebao da bude popunjen novim-starim imenima koja su bila uz Zvezdu u vreme najvećih uspeha, a predsednik Skupštine će gotovo izvesno biti Živorad Anđelković, koji je jedan od onih koji su među prvima zagovarali fuziju Zvezde i FMP-a godinama ranije.

Trenutno se radi na kompletiranju sponzorskog pula, odnosno uvođenju što jačih imena u njega, što bi obezbedilo kompletiranje igračkog kadra. Sigurno da imena Čovića i Pešića uz vezu sa Crvenom zvezdom otvaraju sada mnoga vrata.

I da ne zaboravimo možda i najbitniji dobitak ove fuzije – dve najjače škole mlađih kategorija biće jedna, te bi trebale da suvereno vladaju na ovim prostorima narednih godina. A na sreću, imaće i gde i kako da treniraju, jer će, kao i prvotimci, imati na raspolaganju dvoranu u Železniku, te bi konačno bio rešen problem sa halom, sa kojim se kuburi više od decenije.

Da li će našem košarkaškom klubu konačno svanuti? Da li će termin „sledeća sezona“ konačno biti zamenjen sa „ova sezona“? Sačekajmo još koju nedelju i sve će biti daleko, daleko jasnije.

Повезане вести

24 comments

Leave a Comment