Moja Crvena Zvezda
ВажноЕвропска такмичењаКошарка

Радоњић: „Будивељник поседује веома квалитетан тим“

После оверене пол-позиције у АБА лиги, победом на гостовању у Задру (67:53), кошаркаше Црвене звезде Телеком очекује нови изазов, овог пута у Еврокупу против Будивељника. Први меч четвртфиналног дуела са шампионом Украјине и прошлогодишњим полуфиналистом Еврокупа на програму је у Каунасу у уторак од 19 сати и 30 минута уз директан пренос на телевизији Б92.

Занимљиво је истаћи да је ово тек трећи дуел црвено-белих са неком украјинском екипом. Звезда је у својој историји два пута одмеравала снаге са Азомвашом уз половичан учинак. Било је то у другој фази Еврокупа у сезони 2008/2009 када је у првом мечу славила са 74:62, а потом у Мариупољу поражена резултатом 95:72.

Експедиција црвено-белих је у Литванију допутовала у недељу увече, у велелепној дворани Жалгириса у којој ће се играти утакмица у понедељак ће одрадити два тренинга, као и уобичајени шутерски тренинг у преподневним сатима на дан меча. За разлику од дуела са Задром, црвено-бели ће овог пута бити јачи за Бранка Лазића:

– Из превентивних разлога смо одлучили да Бранко Лазић не путује у Задар. Није се радило о било каквој повреди, једноставно смо проценили да му је потребан одмор како би се регенерисао. На тај начин смо желели да предупредимо било какав проблем. Он је са екипом и спреман је за дуел са Будивељником – почиње причу Дејан Радоњић.

Стратег црвено-белих изузетно респектује ривала за кога каже да има велико искуство:

– Пред нама је меч који захтева пуну концетрацију свих 40 минута. И не само то, мораћемо да покажемо максималну чврстину како бисмо дошли до повољног резултата. Будивељник поседује веома квалитетан тим, са великим бројем искусних интернационалаца. Предњаче Американци Минард, Самерс и Ејхерн који је одличан шутер, а за посебну причу је ниво игре који пружа Даријус Лавринович. Иако има 34 године Лавринович је у одличној форми о чему сведочи податак да је био МВП прве утакмице осмине финала – наглашава Радоњић.

Због политичке кризе у Украјини Будивељник је приморан да своје утакмице игра у Литванији:

– Мислим да је био логичан потез да изаберу Каунас. Имају чак тројицу Литванаца у својим редовима, осим Лавриновича ту су још Саленга и Анисимов. Цео амбијент који се створио њиховим тренутним пресељењем у Каунас је додатно скупио и мотивисао екипу која у последње време бележи изванредне резултате – рекао је Радоњић и додао:

– Акценат у нашој игри као и у досадашњем делу сезоне мора да буде на веома агресивној одбрани. Само на тај начин можемо да дођемо до позитивног резултата који би нам давао шансе да у реваншу који играмо на нашем терену можемо да изборимо пласман у полуфинале – закључио је Радоњић.

Повезане вести

6 comments

dejo мар 17, 2014 at 18:42

Malo po malo treneru KK Crvena Zvezda Radonjicu , hocemo da se osvoji trofej u Evro kupu Radonjicu ti to mozes sa nasim KK Crvena Zvezda , napred Crveno beli 😀

Reply
Danilo -Podgorički "Delija" мар 17, 2014 at 14:53

Idemo Zvezdo, nikoga se ne plašimo, sa svima možemo da igramo ravnopravno i više od toga… Dokazali smo to i igrama u EL. EK, i ABA ligi. Kao što je rekao i trener, mora da se igra svih 40 minuta uz maxi koncentraciju… Očekujem lepe vesti saZvezdinog gostovanja, donosno pobedu… U velikom smo zaletu i puni smo samopouzdanja! SREĆNO!

Reply
aca nis мар 17, 2014 at 14:37

Bice zanimljivo videti kako cemo odigrati sa budiveljnikom i kako cemo zaustaviti Lavrinovica, koji je njihov najbolji igrac. Neko moje misljenje je da su oni otprilike u rangu sa ritasom, mozda cak i nesto slabiji. Moracemo da odigramo vrlo cvrsto u odbrani i da spustimo pre svih Lavrinovica na sto manji broj poena pa posle Minarda, ali mislim ako zaustavimo prvog da nece biti problema. Nece biti problem ni ako izgubimo nekom malom razlikom, sa 5-8 poena, nadoknadivo je. Nekako mi ekipa deluje sve bolje, uigranije, bolje se razumeju, bolje shvataju uloge, Nelson mnogo lakse i bolje asistira, sto je znak da se mnogo bolje razume sa saigracima. Imamo vrlo jaku i spoljnu i unutrasnju liniju, minutaza je odlicno dozirana, svi rade za tim i nadam se da nece pasti na kraju. Lipovij nije odigrao lose utakmicu sa zadrom, dosta je koristan i u odbrani i u napadu i mislim da je odlican za rotaciju i da ce da bude jos bolji kad se dodatno uklopi. Moze vrlo kvalitetno da odigra na tri pozicije i odlicno je procenjeno da je on igrac za nas tim jer se uklapa po svim parametrima sa spoljnom linijom,a to je da nije sebican, radi za tim, dobro igra i u odbrani i u napadu, posebno u odbrani, agresivan je i dobro fizicki pripremljen, znaci odlican za rotaciju. Njemu malo stagnira karijera, on ce da da sve da se vrati, dosao je na pravo mesto. Videcemo kako cemo da se ponasamo u daljem toku aba lige i ko ce nam se pasti u 1/2, to je vrlo bitno, mozda najbitnija utakmica u ovoj sezoni i ne smemo da ispustimo el, pasce sve u vodu sto smo radili. Zelim momcima svu srecu u ek, da izvuku sto povoljniji rezultat pred revans i da udju u 1/2 ek, sto ce biti fantastican rezultat. Ako dodjemo do iznenadjenja bice fantasticno, ali i 1/2 bice odlicno. Iz sezone u sezonu smo sve bolji, samo ovim tempom da nastavimo i bicemo odlican evropski tim.

Reply
Danilo -Podgorički "Delija" мар 17, 2014 at 14:57

ACO, u većini se slažem! Ne slažem se da ako moramo izgubiti bude to 5-8 razl. Ni malo nije lako igrati revanš sa jurenjem razlike, ekipa je pod pritiskom… O tome ne treba misliti, samo o pobedi!!! Videlo se to na delu kod L.Ritasa kada je jurio Zvezdinu prednost… I ne slažem se da bi bilo iznenađenje Zvezdina pobeda, zašto? Zvezda je jača od Budiveljnika!

Reply
aca nis мар 17, 2014 at 15:35

Na iznenadjenje sam mislio osvajanje ek, ne pobedu nad budiveljnikom. Mislim da je imperativ da prodjemo u ovom dvomecu.

Reply
Sladajac мар 18, 2014 at 00:13

Lipovij nema pravo igranje u Evro kupu a 5-8 razlike, bice ali za nas!!!…

Reply

Leave a Comment