Moja Crvena Zvezda
ВажноКлупска дешавањаФудбал

Келхар: „Не бих никада себи опростио ако бих прешао на ‘другу страну’ „

Dejan Kelhar

Интересантан и опширан интервју дао је наш доскорашњи штопер Дејан Келхар за „Мондо„, који преносимо у целости.

Дејан Келхар је зимус доведен у Црвену звезду да појача одбрану и помогне екипи у борби за титулу.

Свој посао успешно је обавио, али ће се и поред тога растати од клуба.

Имао је уговор на шест месеци, а по завршетку сезоне нико га није контактирао.

„Немам више никаквих обавеза према клубу“, потврдио је Келхар МОНДУ да се са одмора неће враћати у Београд.

Словеначки фудбалер је, ипак, свестан тешке ситуације у којој се црвено-бели налазе и каже да ће бити стрпљив када је у питању исплата зарада које му се дугују.

„Нисам у ситуацији да правим фрку. Знам да у клубу имају много проблема и ја сам тренутно небитан у овој ситуацији“.

Иако би волео да остане на „Маракани“, Келхар је свестан да су шансе за то минималне.

„Ја, као и сви играчи, имам неки план. Сигурно нећу да седим у Београду и чекам да видим да ли ће нешто да се реши. Сви бисмо волели да већина играча остане и да се прави нека прича за будућност, али тешко да ће ту нешто да се промени. Нормално је да зато већ тражим други клуб. Имам неке опције и видећемо шта ће бити. Али, тих опција не би било да није било Звезде. Зато хвала клубу и онима који су ме довели“, искрен је Словенац.

Када би се неким случајем, можемо слободно рећи – чудом, ситуација експресно променила и из Црвене звезде коначно контактирали играче и разговарали са њима о останцима, Келхар каже да би можда и променио одлуку.

„Сигурно да бих размишљао о томе. Нисам једини, али пошто сам у контакту са другим играчима и имам одређене информације, не чујем да се прича нешто позитивно. У годинама сам у којима је нормално да гледам ка још неком одласку у иностранство“, каже 30-годишњи штопер.

Питали смо и га и да ли би, у случају добре понуде, остао у Србији, али не у Црвеној звезди.

„Ако бих остао у Србији, нема другог клуба у којем бих играо. Где ћеш после Звезде? И Партизан да ме зове и да ми нуди шта год, никада не бих прихватио. Имам толико карактера у себи. Доста тога сам видео и доживео у Београду, иако сам кратко био, али не бих никада себи опростио ако бих прешао на ‘другу страну'“.

Шест месеци у Звезди, ипак, ће му остати у лепом сећању.

„Никада се нисам кајао за одлуке у каријери и животу. Живот те води неким путем и могу само да кажем да позитивно гледам на долазак у Београд. Нисам мислио да ће испасти овако… Урадили смо оно што је требало – освојили смо титулу. Разочарао сам се око ове ситуације, али нисмо ми играчи криви због тога. Ми смо наш посао обавили, мада ми је жао и због Европе и због свега. Било је мало славља због освојене титуле, а одмах сутрадан већ негативне вести и туга на лицима свих играча“.

Келхар је, такође, истакао оно о чему већ месецима причају сви фудбалери – одличну атмосферу у екипи и поред свих проблема који су се дешавали претходних годину дана.

„У каријери нисам имао такве пријатеље као међу играчима Звезде! Стварно смо држали свлачионицу, а држали смо се и ван терена. Не знам да ли ћу до краја каријере срести такве момке, као што је било у Звезди…“.

„Баш штета због свега што се дешава, али надам се да ће доћи бољи и лепши дани, да ће све ово да се завши“, прижељкује Словенац очигледно помешаних осећања после свог играња за Црвену звезду.

Повезане вести

8 comments

aleksandar sd јун 20, 2014 at 18:47

Cujem da Milijas hoce da ostane u zvezdi jos godinu dana, Milijas legenda!!!

Reply
mariachi јун 20, 2014 at 17:21

Hvala Kelhi za sve! Ziv bio!!!

Reply
Realan Zvezdas јун 20, 2014 at 13:39

Hvala tebi na svemu, ja ocekujem da ode vecina igraca, i ne mozemo ocekivati borbu za titulu, cak sta vise mislim da treba da se okrenemo nekim jeftinim igracima, tu pre svega mislim na omladince i momke koje su u ovoj sezoni bili u drugom planu a zele da ostanu, i recimo one koji su na pozajmicama, ostaju nam nadam se Rajkovic i Savicevic, vraca se Karaklajic iz Vozdovca, tu je i Lazic iz Spartaka, Nenadic da ostane nije nesto ali nije ni los, Savo Pavicevic kad bi ostao bilo bi super, tu su i Krneta i Arauho i jos neko od klinaca, eventualno pojacanje i da se tera dalje, nismo u uslovima da biramo, u veznom imamo Savicevica, Gogica ako ne ode, Jokica, Grujica, ima sigurno jos mladjih koji jedva cekaju sansu, tu su i vec pominjani Karaklajic i tu bi nam trebalo pojacanje, u napadu Jovic, Mihajlovic se valjda vraca iz Slobode, sad bi nam Ozeg znacio ali sta je tu je, Rakic ako ne ode bice dobro, Onjilo mozda proradi, ovakav tim je realnost ako pogledamo da nikad losije stanje nije bilo.

Reply
Инсајдер јун 20, 2014 at 17:58

Наредне сезоне имамо најмлађи,најталентованији а можда и најбољи тим у лиги ! Ракић остаје,Саво остаје ту и још пар играча који су јако битни за нас,остатак нек иде.О појачањима наредних дана…

Reply
dejo јун 20, 2014 at 13:31

Sve najbolje u nastavku karijere!

Reply
Levi Brisac јун 20, 2014 at 13:20

Kelhi ljudino hvala na svemu,Delije te nikad nece zaboraviti!!! Puno srece u zivotu i nastavku karijere,pa se vidimo u neka srecnija vremena!!!

Reply
Denis јун 20, 2014 at 13:13

Ljudi sta se ovo desava? Vaterpolisti nam odlaze, rukometasi odose svi- raspadose se, za fudbal da i ne govorimo, kosarkasi nikako da prekinu dominaciju partizana. Da li nas Bog kaznjava zbog ne ljudskog odnosa prema igracima( razbijanja sajbi, ne dolaska navijaca na rukomet, kosarku, odbojku) ili sta je vec u pitanju, ali ovo je tuga velika. Celo SD nam je u padu, nista nije kako bi mi Zvezdasi voleli. A niko nista i ne poduzima po pitanju toga…

Reply
NemanjaSRB јун 20, 2014 at 10:59

Brat Kelhi <3

Reply

Leave a Comment