Moja Crvena Zvezda
АлександарБлогови

Месец за нама: Црвено-бели октобар

Сви ми који пратимо нашу Црвену звезду и спорт уопште, знамо да је октобар месец који се незванично може сматрати почетком такмичарских сезона за готово све клубове једног спортског друштва. У складу са тим, управо од краја овог месеца, сви посетиоци сајта www.mojacrvenazvezda.net имаће прилику да у једноj занимљивој рубрици на једном месту пронађу све оно што је у протеклом периоду било актуелно у клубовима спортског друштва Црвена звезда, почевши од резултата, трансфера, клупских дешавања.

У складу са тежњом нашег сајта ка популаризацији, такозваних малих и мање популарних, поред најпопуларнијих и најпраћенијих спортова, своје место у овим редовима добиће и остале екипе наше Звезде, било да су у питању екипни или појединачни. Тако ћете поред најпопуларнијих, фудбала, кошарке, одбојке, сазнати и дешавања у осталим спортовима, који су то, ништа мање заслужили.

Фудбал

У протеклом месецу, наш мушки фудбалски тим наступао је на оба фронта на домаћој сцени, а одиграно је и неколико пријатељких утакмица.

Резултатима у домаћем шампионату тренер Просинечки, попут свих нас неће бити нимало задовољан. Јер, наш тим, иако је тек одиграно десет кола, има велики заостатак у односу на вечитог ривала. Кренимо редом. Први кикс десио се већ на почетку октобра, када је на нашој Маракани бод узео Раднички. Повела је Звезда, али је хладан туш уследио у надокнади времена, када су гости изједначили на 1:1. Вечити ривал већ је одмакао на два бода. Након тога, уследила је пауза у шампионату, а након ње, Црвена звезда гостовала је у Лучанима, где је декласиран Металац и забележена једна од најубедљивијих победа у гостима у последњих двадесетак година. Било је 5:0. Након тога, очекиван је још један убедљив тријумф, јер је на Маракану долазио Нови Пазар. Након два поготка у на самом старту меча, било је изгледа за то, али је на крају меч завршен резултатом 3:1, мада је веома лако могла уследити велика драма на Маракани, јер су гости при резултату 2:1 погодили оквир гола. Чинило се да се наш тим враћа у ритам. Међутим, након срамотног издања у Лав Купу, уследила је ништа боља партија у Ужицу и реми са Слободом – 1:1, који нас је на трећини првенства знатно удаљио од титуле.

У, већ поменутом, Лав купу Србије, наш тим одиграо је једну рунду такмичења и пласирао се у 1/4 финале. У 1/8 финала је на Маракани, много теже него што се очекивало савладан зрењанински Банат са 1:0, поготком Евандра из пенала у седмом минуту надокнаде времена. Била је то срамотна игра нашег клуба, који је само захваљујући срећи прошао у наредну рунду. Куриорзитет је да је на овом мечу у последњих 20 минута на голу био Ли Ади, након искључења Весића!

Црвена звезда је у овом периоду одиграла и неколико пријатељских мечева, углавном ревијалног карактера. Ипак, и ове мечеве наш стручни штаб је схватио озбиљно, па је велики број стандардних играча наступио, а неки су услед незадовољавајућих партија и драстично кажњени.

Средином протеклог месеца, наш тим је угошћен у Бугарској од стране екипе Локомотиве из Пловдива, а коначан резултат меча био је 2:2. Утакмица је схваћена веома озбиљно, па су пред 10 000 гледалаца, обе екипе на терен изашле у веома јаким саставима, у циљу одржавања такмичарског ритма у време паузе. Наредни пријатељски меч одигран је у Сурчину, где је домаће Јединство савладано резултатом 3:1.

И поред победе, управа клуба проценила је да су одређени играчи одиграли испод свог и нивоа клуба, те су кажњени новчано, а неки од њих и изостављањем из тима. Тако су најгоре прошли Петковић и Мезенга, јер су у клупску касу морали уплатити по 5 000 евра, а већ на наредној утакмици их није било у саставу. Занимљиво је да је Мезенга био и двоструки стрелац на овом мечу. Поред њих, кажњено је још 7 играча, али доста блаже. Са по 500 евра санкционисани су Ковачевић, Вешовић, Ади, Весић, Игњатијевић, Јеремић и Савио.

Лепа вест са ових пријатељских утакмица јесте и то да су у дресу сениорске екипе дебитовали и неки омладинци, између осталих, Савићевић, Ожеговић, Чикић, Луковић, Пожар, као и нешто старији, голман Весић, који се на дебију није прославио.

Неки играчи истакли су се у овом периоду као бољи од осталих. Један од њих је Каду, који је мајсторски предводио наш везни ред, играо сјајано, асистирао, али и два погађао мрежу ривала на феноменалан начин. Пред крај октобра, распуцао се и Евандро, који је постигао три поготка,  као и пробуђени Калуђеровић са два, док су се у стрелце по једном уписали Вешовић, Борха и уз Кадуа можда и најбољи играч екипе у овој полусезони, Дарко Лазовић.

Статистика у октобру:

Првенство                              4 2 2 0 10-3

Куп                                             1 1 0 0 1-0

Пријатељске                         2 1 1 0 5-3

Укупно                                      7 4 1 1 16-6

Резултати:

Ц. Звезда – Раднички           1:1

Металац – Ц. Звезда              0:5

Ц. Звезда – Н. Пазар              3:1

Слобода – Ц. Звезда              1:1

Ц. Звезда – Банат                    1:0             

Сурчин – Ц. Звезда                 1:3

Локомотива – Ц.Звезда        2:2

Након десет првенствених кола, наш тим, са скором 7-2-1 и са 23 бода, заузима другу позицију, иза водећег Партизана, који има 4 бода више, а испред Радничког и Слободе, који су сакупили 19, односно 18 бодова.

Наша женска екипа, била је релативно успешна у три одиграна меча током октобра. У Сомбору, Звезда је понизила домаћи Раванград, резултатом 9:0. Ипак, након сјајног старта сезоне и неколико убедљивих тријумфа, наш ЖФК доживео је и први пораз. У дуелу против једне од најбољих екипа на нашим просторима у протеклих десетак година, екипом Машинца, наше девојке су после велике борбе поражене резултатом 2:1. Последњи меч, против екипе Леминд Лавице, одигран претходне недеље, завршен је победом нашег тима резултатом 4:0.

У ова три меча, највише су се истакле Данка Подовац, која је постигла шест, док су Илић и најбољи стрелац Дамњановић постигле по два поготка. У листу стрелаца су се по једном уписале Милиновић, Попов, Павловић и Бајалица.

Након девет одиграних кола, наша екипа налази се на другој позицији првенствене табеле, са скором 7-1-1 и 22 освојена бода. Заостатак за водећим Спартаком износи 3 бода, а Напредак и Машинац сакупили су исти број бодова као наш тим.

Статистика у октобру:

Првенство:                                      2 2 0 1 14:2

Укупно:                                              2 2 0 1 14:2              

Резултати:

Машинац – Ц. Звезда                         2:1

Раванград – Ц. Звезда                       0:9

Ц. Звезда – Леминд Лавице             4:0

 

Млађе категорије нашег фудбалског клуба биле су доминантне, па је и даље Црвена звезда на врху табела готово свим такмичењима. Омладинци су на врху, док кадети и пионири и даље имају стопостотан учинак.        

Кошарка

Након много сушних година, ово лето коначно је довело до оптимизма Звездаша, када је у питања мушки кошаркашки клуб. Дошло је коначно до уласка Небојше Човића и ФМП-а у клуб, а као гарант озбиљности ове приче, на клупу је доведен легендарни Светислав Кари Пешић. Током лета смо сви помно пратили припреме наших момака, ток прелазног рока и једва чекали почетак нове сезоне. Дошао је и тај дан. У Пиониру, 5.октобра, наш тим одиграо је меч против екипе Бајерна, који је значио и представљање новог тима и можда почетак једне нове, блиставе приче нашег клуба. Делије су поново биле у Пиониру, направили атмосферу за памћење, можда мало и претерале, услед година недоласка у халу и жеље да повратак буде величанствен, али им на томе нико неће замерити.

Баварци, са неколико репрезентативаца Немачке су декласирани резултатом 80:55, а Пионир је добио новог љубимца – дугокосог Амера, Адама Морисона, који је показао зашто је својевремено носио дрес Л.А. Лејкерса.

Уследио је затим и тријумф над екипом Хемофарма, на званичном старту сезоне, такође убедљив 104:89. Међутим, након тога, долази до низа тешких мечева, против екипа које претендују на прва четири места и три узастопна пораза. Бољи од нашег тима били су, редом, Будућност, у Морачи, а затим и Олимпија и Цедевита у нашем Пиониру.

Овде се јасно видело неискуство нашег младог састава, који је већ добијене утакмице, губио и противнику поклањао тријумфе. Ипак, за крај првог месеца такмичења препорођене Црвене звезде, забележен је више него убедљив тријумф над екипом Златорога, од 104:64.

Већ на старту, истакло се неколико играча. У првом реду, Американац Морисон, који је пружио неколико вансеријских партија. Међутим, мислим да је ипак вредно поменути и младића који је био изненађење за све на старту сезоне. То је Бојан Суботић. Овај момак, потпуно у сенци неких играча од којих се више очекивало, поштено је радио и зарадио своје место под кошем, а затим сјајним партијама добио симпатије свих који долазе у Пионир да бодре наше момке. Он је можда и најконстантнији играч нашег тима, јер од самог почетка пружа добре партије, без осцилација. Треба истаћи и добре роле Андреје Милутиновића.

Од осталих играча, треба рећи да се на сваком мечу истицао неко нови, поред горе поменутог тројца, који је, чини се, носио црвено-бели тим на старту сезоне. Некада је то био Петар Поповић, некада Бојан Радетић или Немања Недовић, а практично на свом дебију, добре партије су пружили Бојан Поповић и Никола Марковић. Лешић је такође одличном игром обележио повратак на терен.

Статистика у октобру:

НЛБ лига:                                5 2 0 3 355:424

Пријатељске:                        1 1 0 0 80:55

Укупно:                                     6 3 0 3 535:479

Резултати:

Ц. Звезда – Бајерн                  80:55

Ц. Звезда – Хемофарм        104:89

Будућност – Ц. Звезда         79:64

Ц. Звезда – Олимпија           93:101

Ц. Звезда – Цедевита           90:91

Ц. Звезда – Златорог            104:64

 

Женски кошаркашки клуб Црвена звезда, након веома тешких година, у којима готово да није било нормалних услова за такмичење, успела је да се консолиду је и ове сезоне крене полако у повратак старе славе. Наступаће у А женској лиги Србије, а не у регионалној и на тај начин формирати екипу, чији ће циљ бити равноправно укључивање у најјача наша такмичења у наредног периоду.

Већ на старту, забележени су лепи резултати. У Београду је савладана Лозница, убедљиво – 95:56, а затим су уследила нова два убедљива тријумфа. Први, над екипом Беочина, на гостовању (79-51), а потом и против екипе Шапца на свом терену (76-52). У последњем мечу у протеклом месецу, у Врбасу, убедљиво је савладана домаћа екипа Меделе (70:47). Уз победу из септембра месеца, над Челаревом, наш тим се издвојио на челу табеле са пет убедљивих победа. Не постоји играчица која се посебно издваја, јер све добијају шансу да покажу шта знају, па је и учинак лепо распоређен. Можда треба поменути играчице као што су Јована Каракашевић, Ана Никшић, Љиљана Томашевић, Александра Станаћер, које су се нешто више истакле, али никако не треба занемарити учинак свих осталих играчица које су добијале шансу.

Статистика у октобру:

Првенство:                             4 4 0 0 405:264

Укупно:                                     4 4 0 0 405:264

 

Резултати:

Ц. Звезда – Лозница             95:56

Беочин – Ц. Звезда               51:79

Ц. Звезда – Шабац                 86:52

Медела – Ц. Звезда              47:70

Млађе категорије нашег клуба, у које се полаже доста наде, такође су стартовале у својим првенствима. Јуниори су на старту забележили убедљиве победе. У првом колу, су били бољи од Мега Визуре (98-80), док су у другој рунди такмичења били успешнији од екипе Здравља, на гостовању у Лесковцу 107:66. Кадети су у првом колу у Шапцу били успешнији од истоимене екипе и славили резултатом 81:65, док су у другом колу убедљиво савладали екипу Стар 96:62.

Одбојка

Када је реч о екипним спортовима, остаће записано да је наш мушки одбојкашки клуб освојио први трофеј у сезони 2011/2012. Суперкуп Србије стигао је у витрине нашег ОК-а и СД-а на најлепши могући начин – победом над вечитим ривалом, Партизаном, у мечу пуном преокрета, који је на крају завршен резултатом 3:2.

Након те победе, осокољена чета сјајног стручњака Жељка Булатовића, стратовала је максималним учинком и у домаћем шампионату. Забележена је победа на старту у дербију у Крагујевцу, над Радничким (3:2), затим и нова два тријумфа, над екипама Јединства и Клека, истоветним резултатом – 3:1. У последњем октобарском мечу, савладан је Спартак из Љига, убедљиво, 3:0.

Момци су нас обрадовали и у континенталном такмичењу, Купу ЦЕВ. Остварене су две победе против екипе Селвера из Естоније. У гостима је било 3:2, а на домаћем терену убедљивих 3:0. У наредној рунди такмичења, наш тим ће се састати са француским представником, екипом Араго Сет. Момци су свакако заслужили подршку и треба им је пружити против Француза и помоћи им да се домогну наредне рунде такмичења.

Фантастичан учинак имао је Душан Петковић, који на седам почетних утакмица бележи више од 20 поена у просеку! Треба истаћи и поентерски учинак Јаковљевића, Копривице, Ћелића, али је јасно да овако успешан старт сезоне представља резултат сјајне игре целог тима.

Статистика у октобру:

Првенство:                                      4 4 0 0 12:4

Куп ЦЕВ:                                           2 2 0 0 6:2

Суперкуп:                                         1 1 0 0 3:2

Укупно:                                              7 7 0 0 18:6

Резултати:

Ц. Звезда – Партизан                       3:2

Раднички (КБ) – Ц. Звезда              2:3

Ц. Звезда – Јединство (СП)            3:1

Клек – Ц. Звезда                                  1:3

Ц. Звезда – Спартак (Љ)                   3:0

Селвер – Ц. Звезда                            2:3

Ц. Звезда – Селвер                            3:0

Женски одбојкашки клуб, као и сваке године, без проблема се поиграва са свим својим противницама у домаћем шампионату. У прва три кола, без већих проблема су савладане екипе ТЕНТ-а, београдског Радничког и Војводине. Са ове три победе, наша екипа стигла је до фантастичне бројке од 57 узастопних победа у домаћем шампионату, односно 67 у свим домаћим такмичењима! Са поносом треба истаћи да је тим састављен од девојака које у највећој мери имају мање од 20 година и да су у тиму и девојчице од 16 и 17 година, чиме је њихов успех још већи! Ако се по јутру дан познаје, ове сезоне ћемо гледати идентичну причу у домаћем шампионату као и претходних сезона, а доминација наших девојака биће настављена. Поред носилаца игре из прошле сезоне, Ане Бјелице и Јоване Стевановић, пажњу је добрим партијама привукла и Мина Томић, која је добила шансу на свим мечевима од почетка шампионата и искористила је на најбољи могући начин, добрим играма у континуитету.

Статистика у октобру:

Првенство:                                       3 3 0 0 9:2

Укупно:                                               3 3 0 0 9:2

Резултати:

Раднички – Ц. Звезда                     1:3

Ц. Звезда – ТЕНТ                              3:1

Војводина – Ц. Звезда                    0:3

Рукомет

Током лета, рукометни клуб био је у центру пажње, услед промене готово целог тима и најава да ће се у овој сезони циљати највиши домети. Амбиције јесу биле велике, па је наш клуб ушао у нову сезону са обавезама на четири фронта. Такмичи се, наиме, у домаћем шампионату, купу, ЕХФ купу и регионалној „Сеха“ лиги. Резултати на почетку сезони нису обећавајући, па се поставља питање да ли је права одлука била такмичење у регионалном такмичењу, што је довело до играња неколико мечева седмично, у готово немогућим условима. У овом месецу, наш тим одиграо је чак девет утакмица, две у Европи, четири у домаћем првенству и три у „Сеха“ лиги. У Купу ЕХФ, наш тим прошао је екипу Мојковца и пласирао се у наредну рунду, где ће се састати са португалским Портом. У „Сеха“ лиги, остварена је прва победа, након 4 пораза, док су у домаћем шампионату остварени разочаравајући резултати. Можда и једини играч који је заслужио похвале јесте голман Косановић, који је недавно стао међу стативе и у последњих неколико мечева сјајним одбранама знатно допринео, ипак, малом броју победа нашег клуба.

Статистика у октобру:

Првенство:                                   4 1 1 2 99:95

Куп ЕХФ:                                        2 1 0 1 46:45

„Сеха“ лига:                                 3 1 0 2 73:81

Укупно:                                           9 3 1 5 218:221

Резултати:

Ловћен – Ц. Звезда                         26:20

Ц. Звезда – Вардар                         22:26

Извиђач – Ц. Звезда                       29:31

Обилић – Ц. Звезда                        27:25

Ц. Звезда – ПКБ                                26:17

Ц. Звезда – Раднички                    24:24

Напредак – Ц. Звезда                    27:24

Ц. Звезда – Мојковац                     23:21

Мојковац – Ц. Звезда                     24:23

 

Женски рукометни клуб, за разлику од мушког бележи изузутне резултате и на путу је повратка у врх домаћег рукомета. У октобру, наш тим је одиграо четири меча и забележио три тријумфа, уз реми на дербију у Нишу, против домаће Наисе, једне од најбољих наших екипа у последњој деценији. На табели, тренутни пласман је друго место, иза неприкосновеног Зајечара, који у својим редовима има неколико страних играчица и игра Лигу шампиона.

Статистика у октобру:

Првенство:                                        4 3 1 0 117:79

Резултати:

Наиса – Ц. Звезда                            25:25

Ц. Звезда – Цепелин                      43:16

Макс Спорт – Ц. Звезда                 20:22

Ц. Звезда – Железничар              27:18

Ватерполо

Наш ватерполо клуб, Црвена звезда ВЕТ, био је вероватно најактивнији тим спортског друштва од старта сезоне. Након што су часно завршили такмичење у квалификацијама за Лигу шампиона, све мисле су окренуте новом европском такмичењу, ЛЕН Купу. Прво су наши момци морали проћи квалификације, што су и успели, са три победе над Хиосом, Енком и Монпељеом, а затим су уследиле обавезе у главном жребу ЛЕН-а. Противник у 1/8 финала је добро позната Орадеа, са којом се наш тим већ састајао у квалификацијама за ЛШ. У првом мечу, у Румунији, остварен је одличан резултат (9:9), па су наши момци са правом оптимисти пред реванш, који ће се одиграти 9.новембра.

Поред евро-мечева, почело је и такмичење у домаћем купу, где су у прва два кола забележене две убедљиве победе, над ЖАК-ом и Београдом, а треће коло било је права посластица, у виду „вечитог дербија“ са Партизаном. Мушки се наш тим супротставио много искуснијем противнику и шампиону Европе, али је у самом финишу, услед веома чудног судијског критеријума и неколико промашених зицера наших момака, вечити ривал стекао велику предност и на крају славио са убедљивих 11:4, што никако није резултат који верно одсликава дешавања у базену. Ипак, ово може само да радује, јер је јасно да је наш тим све ближе великом ривалу и да је разлика све мања.

Ове сезоне, веома квалитетна екипа Црвене звезде у својим редовима има неколико прекаљених интернационалаца, што уз зналце поред базена, Виктора Јеленића и Декија Савића може бити довољно да се већ у овој сезони крене ка још бољим резултатима него што је то био случај у прошлој. Месец за нама био је успешан, али се мора истаћи и учинак појединих играча, који су се истакли својим учинком. Поред репрезентативног голмана, нешто бољи од осталих, били су репрезентативац Марко Аврамовић, искусни Југа Васовић, који је и вођа младог тима, Страхиња Рашовић, Аксентијевић. Марко је постигао 14, Аксентијевић 10, а Рашовић и Васовић по 9 погодака.

Статистика у октобру:

Куп:                                        3 2 0 1 36:17

ЛЕН Куп:                                4 3 1 0 42:25

Укупно:                                  7 5 1 0 78:42

Резултати:

Ц. Звезда – Београд               11:3

Ц. Звезда – ЖАК                       21:3

Партизан – Ц. Звезда              11:4

Ц. Звезда – Хиос                       9:7

Ц. Звезда – Енка                       14:3

Ц. Звезда – Монпеље             8:6

Орадеа – Ц. Звезда                 9:9


Стони тенис

Стонотениски клуб један је од ретких клубова спортског друштва који нас је прошле године обрадовао трофејима. Са добрим партијама наставили су наши момци и ове године, па у првих пет кола шампионата имају максималан учинак. У протеклом месецу, наш тим савладао је три своја противника веома убедљиво.

 

 

 

Статистика у октобру:

Првенство:                             3 3 0 0 12:1

                                                  Укупно:                                     3 3 0 0 12:1

Резултати:

Спартак – Ц. Звезда              1:4

Вршац – Ц. Звезда                 0:4

Ц. Звезда – ИМТ                     4:0

Куглање

Наши куглаши су у протеклом месецу одиграли три меча, али учинак није био најуспешнији. Савладана је екипа Водовода, док су забележени порази од Сенте и Београда.

Статистика у октобру:

Првенство:                             3 1 0 2 11:13

Укупно:                                     3 1 0 2 11:13

Резултати:

Ц. Звезда – Сента                    0:2

Београд – Ц. Звезда               2:0

Ц. Звезда – Водовод              2:0

Рагби

Наш рагби клуб, основан 2007. године, одиграо је и први званични меч у групи „Б“ Societe Generale Лиге. Наши момци поражени су од екипе КБРК, резултатом 58:17.

Одигран је и пријатељски меч, против украјинског шампиона, Легије из Харкова. Много квалитетнији и искуснији противник, савладао је наш тим убедљиво – 56:4.

Статистика у октобру:

Првенство:                             1 0 0 1 17:58

Пријатељске:                        1 0 0 1 4:56

Укупно:                                     2 0 0 2 21:114

Резултати:

Ц. Звезда – КБРК                  17:58

Ц. Звезда – Легија               4:56

Aтлетика

Вредно помена је то да је млада Татјана Јелача, која са великим успехом брани боје нашег клуба и репрезентације на прагу почетка сарадње са легендарним Драгутином Топићем, што ће сигурно значајно допринети њеним успесима у наставку каријере. 

Џудо

Дмитриј Герасименко

Иако је џудо неправедно запостављен и о њему се у нашој јавности мало говори, наше спортско друштво може бити поносно на свој тим у овом спорту. Кренимо редом.

Почетком октобра, одржано је првенство млађих сениора у Нишу, а наши џудисти остварили су сјајне резултате. У категорији до 48 килограма, наша Љиљана Стевановић освојила је најсјајније одличје, док је вицешампионско звање понела Милица Николић. У категорији до 87 килограм, вицешампион је и наш џудиста Душан Николић. Вредно помена је и пето место Ангелине Познановић(категорија до 52кг) и Милана Николића у категорији до 73 килограма.

Крајем октобра, одржан је престижни „Европски куп“ у београдским Шумицама, а учешће су узели и наши такмичари. Србију је представљала већ поменута Љиља Савановић, која је остварила велики успех и у своје витрине понела бронзу, а у борби за то одличје, савладала је Милицу Николић.

Посебна прича је Дмитриј Герасименко. Момак чије је име познато и широј јавности, наставио је и и октобру са сјајним резултатима. У категорији до 90 килограма, на Светском купу у Азербејџану, овај момак је у дресу са државним грбом освојио златну медаљу и тиме остварио највећи успех у историји нашег клуба и један од најбољих резултата наше репрезентације у оквиру овог такмичења!

Што се тиче Суперлиге Србије, наши џудисти су на старту били неприкосновени. Противници у првом колу су били Рекорд Раковица и Славија(НС), а у другом Београд и Цемент. Исход је био исти. Наши момци нису дали ни трунку наде својим противницима у овим борбама, па је екипа у саставу Дарко Ивачик, Милан Николић, Младен Марковић, Бошко Остојић, Никола Николић и Андрија Ђуришић била доминантна на самом старту Суперлиге.

Мачевање

Светлана Вишњић

Још један у групи „малих“ и мање популарних спортова је мачевање. Овај олимпијски спорт када је у питању наше спортско друштво веома поштено представља име и грб нашег клуба, па самим тим заслужује да се нађе на овим страницама. Овог пута, говорићемо о успеху Светлане Вишњић. Она је, између осталог, тренер у нашем клубу, али је овом приликом узела учешће на ветеранском турниру, који се одржао у Италији. Првог дана, у категорији ветерана 0+, за длаку јој је измакло финале, па је услед пораза (9:10) морала да се задовољи бронзаном медаљом. Ипак, оно право је тек уследило. У категоријама „сабља за даме“ и „флорета“, Цеца је убедљиво савладала своје противнице и на тај начин успела да се домогне златних медаља. Велики успех за наш клуб!

На кадетском такмичењу у Будимпешти, које се бодује за кадетску ранг-листу, нове бодове су стекли наши такмичари, Љубица Бранковић, Нађа Полексић, Марија Ковачевић и Лазар Мичета.

На светском првенству, Александра Јевремовић је изгубила практично добијену борбу и тако остала без пласмана у завршницу, па је завршила на 42.месту у коначном поретку. Колико је такмичење било квалитетно, сведочи и чињеница да је актуелна олимпијска шампионка завршила на 126.позицији!

Кик бокс

Драган Јовановић

Током октобра, одржано је државно првенство, у склопу припрема за СП у Скопљу,  на којем је Црвена звезда понела епитет најуспешније екипе. Недуго затим, одржано је и поменуто првенство света, на којем су учествовали и кик боксери нашег клуба Црвена звезда Делије. Били су више него успешни и освојили чак 5 медаља. Сребрну медаљу освојио је Драган Гаги Јовановић, а бронзане медаље припале су Дарку Милошевићу, Виктору Шубићу, Милану Савићу и Јовану Калуђеровићу.

 

 

Пливање

Спорт који је последњих година постао популаран код нас, захваљујући Чавићу, Нађи Хигл, Ленђеру и нашем клубу доноси успехе. У „Београдској лиги“, одржаној протеклог месеца, наши млади такмичари остварили су значајне резултате. У екипном пласману заузето је четврто место, али треба истаћи пехаре које су у витрине нашег клуба донели Лана Вељковић, Анђела Величковић, Урош Ђоковић и Душан С. Бабић.

————————————————————————————————————————————————–

На крају текста, имаћете прилику да се изјасните у две анкете:

[poll id=“58″]

[poll id=“59″]

 

Повезане вести

11 comments

Lucano нов 2, 2011 at 00:22

Čestitke i na anketi i na tekstu. Nadam se da ću svakog prvog u mesecu imati prilike da čitam ovakav izveštaj. Inače naš ŽRK nije na putu povratka u vrh srpskog rukometa jer u vrhu nikada nije ni bio. Prošle godine je osvojeno najbolje četvrto mesto, a ove se nadamo da će biti još bolje. Maksimum je drugo jer su Zaječarke ipak za klasu ispred nas.

Reply
PERA BOR нов 1, 2011 at 23:34

A sledeci mesec ce ako bog da srece da obelezi pobeda zvezde u fudbalskom vecitom derbihu (26 novembra)!!!

Reply
dexa7 нов 2, 2011 at 00:33

Zna li neko da li ce se veciti derbi prenositi na Prvoj ili na Rts-u?

Reply
Александар нов 2, 2011 at 00:38

Биће обавештење о томе на сајту.

Reply
Blade_DS нов 2, 2011 at 09:44

ПРЕНОСИ СЕ НА МАРАКАНИ !

Reply
dexa7 нов 2, 2011 at 17:18

Neki od nas nisu u mogucnosti da dodju…

Reply
... нов 1, 2011 at 23:11

Svaka cast za ovo!

Sto se tice rezultata, mora se priznati: jako slabo! Za jednu Crvenu zvezdu ovo je jako losa situacija. Od vaznijih sportova jedino odbojka za pohvalu. Rukomet i fudbal katastrofa, od kosarkasa smo ocekivali vise… odbojkasice standardno, odbojkasi neocekivano dobro. Svaka cast i vaterpolistima na rezultatima. Idemo, mladici borovi, devojke jele, svi sportisti SD Crvena zvezda!

Reply
Александар нов 1, 2011 at 23:56

Надамо се да ће бити боље!

Reply
Momcina нов 1, 2011 at 22:51

Требали сте само ставити овог дечка,кик боксера,што је други на свету.Драгана Јовановића.

Reply
Александар нов 1, 2011 at 23:08

Жеља услишена. 🙂

Reply

Leave a Comment