Moja Crvena Zvezda
КошаркаРегионална лига

Пешић:“У другом делу ћемо имати далеко више победа“

Светислав Пешић

Након пораза наших кошаркаша у сусрету 13. кола АБА лиге од екипе Партизана (67:85), тренер Светислав Пешић свакако није могао бити задовољан. Овим сусретом окончан је први део регионалног такмичења, а наши кошаркаши имају скор од свега три победе и 10 пораза.

На конференцији за медије, Светислав Пешић је изјавио:

– Када се игра пуном енергијом и чврстом одбраном, постоји шанса да контролишете ритам игре. То смо ми урадили на почетку меча. Утакмица не траје десет минута и пресудна је била трећа четвртина у којој је Партизан направио добру шутерску серију, а меч винер је био Милосављевић. Он је погодио у моментима када смо могли да насикирамо Партизан. Ми смо још једном показали да неможемо да одиграмо одбрану на највишем нивоу током целог сусрета. Рано смо ушли у проблеме са личним грешкама високих играча који су веома важни у нашем систему. У другом полувремену нисмо направили равнотежу у игри пошто одбрану и нисмо играли. Интересантно је да смо и поред проблема са личним грешкама утакмицу завршили без играча са пет фаулова.

Тренер Пешић није желео да већ сада анализира домете ове екипе, али је изјавио:

– Не бих сада о крајњим дометима овог тима, то ћемо видети у завршници сезоне. Верујем да ћемо у другом делу регионалне лиге имати далеко више победа, али нећу да прогнозирам колико ће их бити.

Повезане вести

34 comments

branko дец 26, 2011 at 16:57

pa ako ne imali vise pobeda u drugom delu ima da ispanemo…

Reply
Aston дец 26, 2011 at 14:48

Polako,neka zazivi projekat Covic sa trenerom Pesicem, automacki se sav novac iz svih prihoda koji je isao komsijama sada se deli na dva dela.
Razmislite malo koliko oni sa ovim nasim projektom gube,a koliko mi dobijamo, mi imamo sada hale za treniranje imamo savrsene uslove. A oni sta oni nemaju nista i vise nisu sami. Samo strpljenje i sve ce doci na svoje, u mometu nismo imali nista a sad imamo sve, strpljivo do pobede.

Reply
DSCU дец 26, 2011 at 13:24

Mi, DELIJE, NEMAMO PRAVA da komentarisemo i dakudimo! Da smo aktivni kao na fudbalu, da pruzamo podrsku, mogli bi, ovako, zbog malih velicina „velikih“ vodja, koje bi mnogi ljubili u guzu, ne idemo na basket, tako da mozemo da se pokrijemo usima! Imaju pravu da komentarisu onih 1000-2000 sto su na svakoj utakmici u Pioniru i sto stvarno vole zvezdu i kosarku!

Reply
timmy дец 26, 2011 at 12:20

Ne kontam sta je sa vama, msm vecinom koja blate i pljuju pesica, covica(starijeg :). Je li lijepo receno godina selekcije? jeste, pa taj partizan ima sistem vec 10 godina, a mi tek stvaramo postavljamo temelje sistema?! Nemaju oni nista bolju ekipu trenutno, ali imaju sistem i iskustvo, bar igranja evrolige. I sinoc su imali igraca koji je ubacio sve sto je sutnuo- to nikad vise nece ponoviti. A pogotovo kecman i trojka iz nemoguce pozicije, a mi prisli na 8 razlike, pa trojka milosavljevicka a fol faul pod kosem pa dva napada u jednom. niko ne prica da su nasa oba centra imali po 4 licne vec pocetkom 3/4, bar po 2 faula od toga meni nisu nikako jasna. Jedino sto mi nije jasno sto je dovodjen bojan popovic, pa tip ne moze biti plej, on ima 5 cistih suteva za 3 poena i on ne moze pogoditi nikako, nema nikakav ucinak u napadu.
za ostalo jbg mladi momci bez iskustva bice bolje.
Pesic nista ne zapocinje, a da od toga ne proizvede nesto dobro.
i nesto najvaznije, po meni izuzetno vazno, navijaci? ja kad god mogu odem u pionir i gledam, skacem, navijam, ali ovim klincima je potrebno navijanje severa navijanje delija. nek je sramota sve vodje i ostale koji bojkotuju utakmice. to su retardi. unistili su priliku i prosle godine u fudbalu da ih pobjedimo na jna, unistavaju ove klince.

Reply
Milan bg дец 26, 2011 at 11:53

Malo vise sam upucen u desavanja u nasem kosarkaskom klubu i reci cu vam tri stvari koje znam sigurno. Prva je da Pesic ima ogroman problem sa igracima koji su proslih nekoliko godina igrali za fmp jer oni nikako da shvate da je ovo neka sasvim druga prica,oni nikada nisu imali taj pritisak koji imaju igraci Zvezde i ne mogu za sada da nose to breme odgovornosti,jednostavno nemaju tu harizmu koju bi trebalo da ima Zvezdin igrac ( Covic je u fmp-u pravio dobre igrace i kasnije ih prodavao dok je za razliku od Zvezde rezultat bio u sasvim drugom planu ) Druga stvar je da ce biti jos pojacanja i to nekoliko ( trenutno se trazi stranac na petici ) i da tim kada se bude odlucivalo o pobedniku naseg kupa i osvajacu titule u nasoj ligi koja je prioritet sigurno nece izgledati ovako. I treca stvar je da ce Zvezda biti ona prava kada to bude trebalo,jer ce Pesic svim silama napasti na dva domaca trofeja, a tada se vracaju i Delije u halu i onda je sve moguce.Plan je napravljen,a da li ce se ostvariti sve zacrtano videcemo. Treba nam samo jos malo strpljenja i bice sve u redu.

Reply
delija86 дец 26, 2011 at 11:57

To sam znao i ja i da nisi reko

Reply
Milan bg дец 26, 2011 at 12:30

Nisi ti nista znao, jer da si znao ne bi u komentaru ispod pominjao utakmice u aba ligi za koju postoji i stav kluba, ali ga necu napisati jer se “plasim“ da ces opet odgovoriti da si i to “znao“, a i gospodin Covic je to vise puta javno rekao tako da valjda nema potrebe da te na to podsecam.Sine, ne salji vise komentare u kojima nisi sposoban ni jednu prostu recenicu da sastavis i nemoj komentarisati nesto tek da bi komentarisao vec napisi neko svoje misljenje ako ga uopste imas o situaciji u nasem klubu. Na tvoje polemike i odgovore vise necu odgovarati jer to nisu odgovori a ponajmanje komentari jer mi je ispod casti da polemisem sa nekim ko ima tako ogranicenu sposobnost komunikacije kao ti.Pozdrav.

Reply
delija86 дец 26, 2011 at 08:10

Posebno ce da bude sad na pocetku dosta pobeda,hemofarm,cedevita,olimpija u gostima i buducnost kuci,sve same lake utakmice!

Reply
nikola дец 26, 2011 at 08:06

nema niko pravo da kritikuje igrace zato jer nisu imali nikakvu podrsku…a definitivno im je bila potrebna u nekim trenucima…

Reply
Šeša дец 26, 2011 at 07:30

Ljudi, nema tu šta da se filozofira i pametuje.. Momci jednostavno ne znaju, nemaju kvalitet i to je to…

Reply
Šeša дец 26, 2011 at 10:36

Ajde nek obrazlože ovi što daju minuse! jel kvalitet kad igrači stoje sami na trici, i maše čiste šuteve? Jel kvalitet kad Ilić maši 5 zicera? Jel kvalitet kad se Tomas zaleće u trojicu njihovih igrača, ili kad šuta neke nemoguće šuteve, a pri tom uopšte nije doveden kao šuter, kao što je bio Morison? Jel kvalitet kad pravimo 10 faula uz koš? Jel kvalitet kad imamo procenat šuta 30%? Jel možda kvalitet kad poslije prve četvrtine uopšte nismo igrali odbranu? …………. I zato kažem, nema potrebe za mudrolijama nekim, iz ove ekipe će ostati par igrača, (po meni Cvetković, Nedović, Milutinović), ostale rastjerati…

Reply
Gagi дец 26, 2011 at 05:12

Ljudi budite srecni sto uopste postojimo .

Nadao sam se samo potajno da ih mozemo dobiti , ali krivo mi je samo zbog toga sto smo u prvoj cetvrtini pokazali da smo klasa iznad njih , i na kraju sve zajebali , to vam je ono .. je…es kravu koja da 50 l mleka , ako se na kraju popisa u to .

Nisam razocaran i verujem u bolje sutra , a pamtim lose juce .

Reply
Delija 88 дец 26, 2011 at 02:38

SRAMOTA ! ! ! Dokle cemo vise igrati bez bar jednog normalnog CENTRA. Ilic,Lesic nisu igraci za Zvezdu. I previse se forsira Milutinovic a decko nije bas neki kosarkas. Zasto Vasic nije odigrao ni sekund? Zasto Cvetkovic inace najbolji mladi plej evrope nije odigrao ni sekund? Cekamo da ode u Partizan pa da kukamo za njim. Grese puno jel da, a Subotic,Milutinovic i Tomas nisu gresili. DOKLE VISE PONIZAVANJA U DERBIJU?!?!

Reply
MARKO дец 26, 2011 at 02:46

NIKOLIC BAKSUZ KAO I LESIC !!!

Reply
MARKO дец 26, 2011 at 02:53

Vi nemate pojma koliko u ekipi imamo glodara…Jedni su Zvezdasi(P.Popovic,Nedovic,Ilic,Cvele), ostali su glodari i profesionalci koji nemaju kvalitet i koji igraju za sebe odnosno za pare i za bolje sutra…Ni u Partizanu nije nista bolja situacija, malo ima pravih glodara kod njih, ima i po neki Zvezdas i po neki profesionalac ali koji imaju kvalitet !

Reply
I.g.o.r. дец 26, 2011 at 10:13

Biće dok se ne izvadimo iz go*ana…. tako bismo i mi njih *ebali da duguju i Bogu i narodu….. Lako je da likuju sada kad mi nemamo kvalitet ni za srpsku ligu…. Kad se budemo uzdigli, a hoćemo, kukaće oni uprava napolje uprava napolje. Lako je da prave “ rezultate“ kad su svi klubovi u haosu ( cibona, zagreb, hemofarm, zvezda, olimpija koja igra sa 7 igrača) koji su im konkurenti. Njih drže u životu Danilović, Divac i ekipa. Šampioni regiona, zamisli…… Jača naša Srpskal iga od navedenih timova. Setite se ranije kakve su to tekme bile protiv FMP-a, Hemofarma, Voše, Budućnosti…..

Reply
Gašpar дец 26, 2011 at 02:21

Ako se neko sjeća mog komentara, rekao sam da Zvezda može da pobijedi do kraja prvog dijela samo Široki kod kuće i to se obistinilo, sad treba da čekamo da nam dođe Laško-daleko li je!?

Reply
Zvezdas дец 26, 2011 at 09:16

Gaspar, i ostali niste u pravu. Zvezda ima prilicno dobar kvalitet igraca, ali jednostavno nema iskustva da privede mec kraju u svoju korist. Partizan ima dosta Evroligaskih meceva u nogama, individualno su na nekim pozicijama jaci, Zvezda i dalje (neshvatljivo) nema podrsku navijaca, eto sto smo izgubili. Dalje, Zvezda ce uz ozbiljnu igru zasigurno da dobije pre svega Hemofarm, Buducnost, Olimpiju, i sve meceve kod kuce. Tu nema brige nikakve. Po kvalitetu smo oko 6-7 mesta. Nego uprava neka dovede ozbiljnu 5, i sve je ostalo ok. Nikolic, Lesic, sto pre iz Zvezde, oni nemaju kvalitet da igraju u velikom klubu.

Reply
Blade_DS дец 26, 2011 at 12:30

1.
Хахаха, да приведе меч крају….дај појасни то мало на нпр. овој утакмици од синоћ !?
2.
Партизан је индивидуално, углавном на свим позицијама јачи, имамо велике кршеве од играча(част изузецима), који нису заслужили да носе Звездин дрес !
Навијаче не бих коментарисао.
3.
Докле ће Звезда добијати само мечеве код куће (мада ни то не може) !?
4.
По квалитету смо на месту где се управо налазимо.
5.
Петица је једино што ваља у овом клубу ( Поповић) –
само реално посматрајте ситуацију.
Част Недовићу( који нема слободу као прошле сезоне – разлог не знам), Милутиновићу и Цветковићу (који је ДОКТОР и за Човића, и за МРТВОГ Б. Поповића), који ће се тек показати за коју годину.
6.
Човић, Б. Поповић, Лазић, Лешић, Суботић, Илић, Николић и остала компанија што пре из Звезде, они немају квалитет да играју у великом клубу као што је Звезда од кога је на моју и жалост свих навијача, остало само име.

Reply
БојанБЛ дец 26, 2011 at 09:44

Лашко нам је већ било у гостима. У следећој години долази нам Хелиос од којег смо изгубили у гостима. Писао сам и раније да је овај тим ограничен, а сва немоћ се видјела у синоћњем „назови дербију“.

Reply
БојанБЛ дец 26, 2011 at 02:00

Мене овај пораз много боли! 🙁 Надао сам се да можемо угрозити Партизан, али преварих се, на моју велику жалост. Знам у каквом смо стању, да смо клуб у расулу (ако се у међувремену нисмо већ и распали), али очекивао сам мало, само мало више од ових минус осамнаест (-18). Ово није она наша борбена и срчана Звезда, Звезда на коју сам навикао. И прошле године смо били катастрфоа од екипе, али екипа је имала дух на челу са тренером Увалином, а касније и са Никитовићем. Увалин ме је купио својим потезима, јер је живио са екипом свих 40 минута. Знао је да подвикне, да се продере, да загалами на судије, утрчи у терен, саспе играчима у лице, озноји своју кошуљу, изнервиран дође на прес конференцију… А тренер Пешић ме је за ових пола сезоне РАЗОЧАРАО. Није створио ама баш ништа. Само стоји уз линију, жваће жвакаћу гуму, мрда главом и нон стоп поправља свој је*ени каиш. Од прве утакмице са Хемофармом нисмо много напредовали. Јасно ми је да су играчи млади и неискусни, али много им тога недостаје да буду просјечни играчи. Немају жељу за побједом, немају храбрости, нису одважни, нису тактични и што је најважније нису напаљени када постигну кош. Више се ја радујем (а вјерујем и 98% Звездаша) када наши покушаји од играча постигну кош. Вечерас нисам видио наду за боље сутра. Нестрпљиво сам чекао ову утакмицу. Надао сам се изненађењу, јер је Партизан доживио неугодан пораз који их је коштао пласмана у топ 16 (што ће за нас изгледа остати мисао именица заувијек). Такође, комшије у овом тренутку имају најлошију екипу у последњих 10 година. Имају само једног странца за разлику од прошлих година када су за њих играли Гист, Џералс, Весели, онај дебели кенгур Џаваи, а предходних Лафајет, Робертс, Бо… У међувремену им отишао и Пековић, Мачван не може да игра због проблема са документацијом. Дозволили смо им да против нас одиграју најбољу утакмицу сезоне. Засипали су нас са свих страна, односно како је ко стигао. Дали су нам девет трица, понављам девет трица. Имају два пензионера ( да не кажем метузалема) Божића и Кецмана, имају два глупава центра Радуљицу и Катића, непоузданог плеја Ејсија, испод просјечне Лучића и Милосављевића… И шта смо ми дозволили? Да нас направе магарцима и ове године. Прошле године је пораз од -41 много болио, али је разлика у квалитету била очигледна, али ово што се десило у недељу је за сваку осуду. МИ ПОЈМА НЕМАМО! Бојан Поповић је пробао у Паризану, људи видјели да не зна и отјерали га. Међутим нашима у клубу ваља, видим како ваља. Пет поена са линије слободних бацања (промашио четири тројке, два из рекета и једно са слободног бацања.) Шта још треба да се деси па да му кажу: Извини, немаш квалитет за резултат којем тежимо. Човића нисам до сада критиковао, али ово вечерас је катастрофа од игре. Када је лопта код њега, напад не постоји, односно акција. Момак је без идеје, јер не посједује кошаркашко знање. (четири поена за скоро 20 минута игре). Лазић и Суботић су залутали у кошарку, јер њих двојица не знају гдје се налазе. Милутиновић је представљен као велики таленат, али до сада није показао ништа. Имао је 13 утакмица, али то му је изгледа било недовољно. Па погледајте њихове младе играче, Лучића, Милосављевића, Чакаревића и Анђушића да што год да баце упадне у кош. Изгледа да имамо комплекс од њих. Недовић ме разочарао, али могу га и оправдати јер нема слободу као прошле године. Илић је показао да је једно велико кљусе и да нема појма. Док је играо против нас, знао је да постигне по 20, 30 поена (а себе је називао звездашем), а сада када носи наш грб је катастрофа. Цветковића нема нигдје читаву полусезону, Лешић игра мало, Николић такође… Пролазну оцјену за борбу једино може добити Петар Поповић. Не пише нам се добро следеће полусезоне. Ах да, заборавио сам да Пешић рече да ће у наставку бити више побједа. Вјероватно момци добро раде на тренингу!!! Изгубили смо од трулог Партузана, мислите о томе!

Reply
Blade_DS дец 26, 2011 at 12:17

Свака ти је к’о Његошева !

Reply
Djolle дец 26, 2011 at 01:59

Ne ide da kritikujem čoveka za koga ceo košarkaški svet kaže da je profesor doktor, ali nisam zadovoljan. Treba vreme, nije dovoljno 13 kola da ekipa postane kompaktna i preleži dečije bolesti koje od početka pokazuje? Mogu da verujem u to, nije problem, ali to je samo zato što sam zakleta ciganštura…A možda će i biti bolje. Ali možda će biti i kasno. Nadam se da ne čekam Godoa.

Reply
rille83 дец 26, 2011 at 01:52

Jedna stvar mi nikako ne ide u glavu a to je da GODINAMA LAJES I KUKAS kada ce vise doci i uzeti nas taj COVIC ujedno molis boga da se vrati KARI a onda za nekih sest meseci rada ta dva coveka ISTI TI NAVIJACI PLJUJU TE ISTE SPASIOCE KOJE SMO CEKALI TOLKO DUGO!!!
Jel je ovaj narod stvarno otisao po q… ili sta se desava?
Pa hocu bre i ja pobede i titule ali pre nego sto sam to pozeleo vratio sam se u proslost i stavio sebi u glavu da je klub bio srozan pa onda rekao sebi ne nadaj se nekim rezultatima odmah nego sacekaj koju god. Isto to vazi i za FK a vi koji hocete sve i odmah i sve znate gde ste bilr kada su se desavali prelomni momenti za nase klubove pa da odete da protestujete ispred stadiona kao sto ce neki sutra iako ih smatram smesnim i sabanima definitivno znaju kad treba da urade nesto.
JESTE JADNO ALI PROSLE GODINE ONI UBISE NASU DECU 40 RAZLIKE I TO SE CELA HALA IZIVLJAVALA IAKO CE NEKO RECI MJ KU..E SE NAD DECOM ONI SU TO URADILI DA NAHRANE SEBE DOK SMO MI RADIJE ZA NEKI BOJKOT A PRITOM HOCEMO I REZULTATE!
P.S. Garantujem da bi bar duplo vise pobedj imali da su delije na svakot utakmici!!!

Reply
Sale Pi дец 26, 2011 at 07:08

u potpunosti se slažem sa rille83!

Reply
CZovac дец 26, 2011 at 01:23

Ja verujem u Pesica!
Covek je rekao „daleko vise pobeda“!
Posto sada imamo samo 3 pobede to nece biti toliko tesko, zar ne?
PS Molim da se definise rec daleko!
Jel to 4-5 pobeda ili mozda 6.7.8.9?
Bez brige, verujem da ce makar nasa deca docekati taj dan, da gazimo komsije kao nekada!
Samo neka izdrzimo!

Reply
Aston дец 26, 2011 at 00:31

Netreba srcano sve svatati ko vi.Jako ste euforicni,nepravite razliku izmedju nemati nista i imati upravu na celu sa Covicem trenerom Pesicem polako ljudi. Bice bolje ove godine selekcija, pa po jednog igraca drugog napravice nesto. Evo vam ovaj Omaru jedan od najboljih strelaca u Italiji pa sta je pokazao naravno nista,pa nemoze sad i odmah, Treba vreme, Moramo svi mi da se uozbiljim.,Ja svakog vikenda odem na po jednu utakmicu i platim ulaznicu i pomognem SD Crvena Zvezda,a vi koliko pomognete zvezdi u toku godine. Koliko, a trazite mnogo ja godisnje odgledam 20 utakmica sto u fudbalu sto u basketu u proseku ulaz platim 500 dindji ja sam sedvic navijac,malo sam stariji pa neskacem i nederem se bas jako, znaci na fuci gledam sa zapada, ali pomognem klub sa ulaznicom. A svi su zvezdasi a nedaju ni dinara a hoce nest., Kad bi svako od vas na godisnjem nivou uplatio 100 eura SD bi cvetalo, a netreba samo kritikovati nekog ko se trudi i znoji.

Reply
Neco- Peco дец 26, 2011 at 00:07

Svetislav Pesic je jedina nasa nada i treba mu vremena da nesto napravi! Sto se mene tice, ima moju podrsku i svo vrijeme koje mu treba i ne sumnjam da ce napravit rezultate! Samo da ga budale ne otjeraju!

Reply
Petak 13-ti дец 25, 2011 at 23:56

Aha imaćete.Nebrukajte se,nego sa Čovićem za sto pa u potragu za PRAVIM POJAČANJIMA!

Reply
pera DS дец 25, 2011 at 23:49

uh kako mi ide na k ovo. Danas ili juce je isto Tosic izjavio :bicemo mnogo bolji sledeci put a i ranije se to cesto ponavlja…. Aman bre ljudi stisnite zube i radite,dosta vise price! HOCEMO REZULTATE!!!!

Reply
Gile delija дец 25, 2011 at 23:38

Ma boli tebe za Zvezdu.

Reply
Andrej дец 25, 2011 at 23:37

Potpuna podrska Svetislavu Pesicu, ali s druge strane pitanje – sta je jos potrebno da Bojan Popovic (ne) uradi pa da mu se zahvale na pomoci i pozele srecan put dalje!

Reply
giks дец 25, 2011 at 23:49

Da bas se vidi njegova selekcija osim 3 igraca sve krs i otpad jedva za srpsku ligu. Da je on Zvezdas bilo bi drugacije jer porazi bole samo nas prave Zvezdase. Kako ga nije sramota.

Reply
SHERIFF дец 26, 2011 at 00:48

Ovo je sramota,posrnuli partizan bez Pekovica i Macvana ih ladno pobedi,mnogima tu treba dati ispisnicu tako se ne bori za Zvezdin dres,koji je to njihov igrac toliko bolji od naseg da bi nas nalupali ovoliko?Alo 18 razlike…Ladno,bez pola muke…Totalna nemoc,za ovako nesto ne postoji opravdanje!Popovic kojeg ovde mnogi vredjaju jedini gine za grb,samo je njemu stalo!BRUKA I SRAMOTA!!!

Reply

Leave a Comment