Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноДруги пишуКлупска дешавањаНајновијеФудбал

Терзић: „Трансфери су нам једини извор прихода“

Пандемија коронавируса је потпуно зауставила фудбал на дужи временски период и направила велике финансијске проблем клубовима.

Генерални директор Црвене звезде Звездан Терзић је у интервјуу за Информер, нагласио да ће црвено-бели бити у великом проблем у наредном периоду и да ће клуб морат да посегне за продајом фудбалера.

– „Звездин буџет је претходних неколико година био 30 милиона евра годишње, а сад ће бити 20 милиона. Од тих 20 милиона, пет ћемо добити од спонзора, од „Гаспрома“ четири милиона и од „Телекома“ милион. Осталих 15 милиона морамо добити од продаје играча, јер од продаје улазница нећемо имати никакву зараду. Не би ме изненадило да цела следећа сезона буде без публике на стадионима. Што се продаје ТВ права тиче, то је код нас занемарљива сума. Дакле, можемо једино још да рачунамо на паре од евентуалног пласмана у неко европско такмичење. Ипак, уз сву жељу, то нико не може да нам гарантује, тако да су нам трансфери једини реалан извор прихода“, рекао је Терзић за Информер.

Према Терзићевим речима, Звезда ће бити приморана да прода најмлађе првотимце, јер за њих може добити неопходна финансијска средства.

– „Верујем да ћемо зарадити на продаји неког од наших бисера – Његоша Петровића, Жељка Гаврића и Вељка Николића. Они ће играти европске квалификације, а прелазни рок ће свакако бити померен до 1. октобра. Мени је већ сад жао што ће та деца морати да оду из Звезде, али ситуација је таква да клуб мора да продаје да би живео“, додао је генерални директор Црвене звезде.

Повезане вести

3 comments

Sladajac мај 1, 2020 at 21:27

Ma goni se breee….

Reply
dusan мај 1, 2020 at 12:09

na sta se trosi 30 miliona? prodao si kataija za dva milona, kangu za milion. doveli ste la paru, zandera, garsiju, kanjasa, tim je sve gori. ova deca nisu odigrala po dve utakmice. prodaj i to. da bi doveo la paru? o cemu se radi? tim je sve gori i gori. kakva ti je prica sa graficarem? jel mislis da smo svi ludi?

Reply
Saša Pariz мај 1, 2020 at 10:41

Klempava LOPUŽO!

Reply

Leave a Comment