Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноКошаркаНајновијеТрансфери

После Берона и Џордан Лојд прелази у Зенит

Кошаркашка сезона ушла је у саму завршницу. Пулени тренера Дејана Радоњића већ су стигли до трофеја у националном Купу Радивоја Кораћа, а недавно су остварили и најзначајнији овосезонки циљ освајање регионалне АБА ј.т.д. лиге. Ипак, сви у клубу желе да задрже примат и у домаћој Супер лиги у којој ће црвено-бели у полуфиналној серији плеј-офа одмерити снаге са чачанским Борцем.

Ипак, у последње време нашироко се већ полемише о трансферима који ће уследити по окончању сезоне, а један од оних који је први на мети иностраних клубова је Џордан Лојд најбољи кошгетер овосезонског састава и играч за којег су интересовање инострани клубови показали још половином такмичарске 2020/21 сезоне. Одавно је познато да Лојд наредне сезоне неће бити члан екипе са Малог Калемегдана, а како преносе кошаркашки инсајдери већ сада је познато на коју страну ће сјајни кошаркаш кренути.

Лојд ће потписати једногодишњи уговор са богатим руским клубом Зенитом из Санкт Петербурга и зарадиће 1,1 милион евра. На столу је имао понуде Олимпијакоса и Макабија из Тел Авива, раније се доводио у везу са Реал Мадридом, али ће ипак кренути пут Русије.

Биће то други прелазак из Звезде у Санкт Петербург у само годину дана, након што је исто учинио Били Берон, а баш је Лојд доведен као његова замена.

Лојд је ове сезоне у Евролиги просечно бележио 17,3 поена, 3,6 скокова и 3,2 асистенција, док је у АБА имао 16 поена, 3,2 асистенције и 2,7 ухваћених лопти.

Пре Звезде играо је за Валенсију, Торонто Репторсе и њихову филијалу, као и Хапоел Елијат.

Повезане вести

Leave a Comment