Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноЕвропска такмичењаКлупска дешавањаНајновијеФудбал

Звезда упутила приговор УЕФА због катастрофалних одлука румунског судије

И поред чињенице да делилац правде на сусрету између Црвене звезде и молдавског Шерифа био искусни румунски судија Овидију Хацеган сви који су помно пратили дешавања на травнатом тепиху стадиона „Рајко Митић“ имају много тога што би наведеном судији могли да замере.

Од делегирања судија било је чудно да арбитар у мечу у којем учествује молдавска екипа буде из Румуније пошто су добро познати односи двеју земаља, а за оне који нису баш упознати са друштвено-политичким релацијама наведено би могли упоредити као када би нашем клубу на Евро сцени судио делилац правде из Републике Српске. Током већег дела сусрета налазио се делилац правде на удару навијача нашег клуба, а како сазнајемо црвено-бели су имали приговор на неколико ситуација посебно водећи погодак Молдаваца, који је требао да буде поништен. Образлозење је јасно:

– „Играч значајно утиче на видик голмана и налази се у простору где не сме да буде приликом слободног ударца. Играч мора да буде најмање један метар удаљен од живог зида, а када је шут упућен сагнуо се и тако омогућио лопти да прође. Без обзира што је био гол, он је морао да буде поништен, а лопта додељена Црвеној звезди.“

Дељење картона није имало исти критеријум, а кумовало је искључењу Гелора Канге, који ће пропустити реванш у Тираспољу. Поред свега грешке би требало тражити у сопственим редовима и спремити се за борбу у реваншу следећег уторка.

Повезане вести

2 comments

nele авг 5, 2021 at 10:51

Za one, koji su neupuceni u drustveno-politicke relacije, mogli ste i da kazete da Serif i nije bas iz Moldavije nego iz jedne nepriznate teritorije koja se otcepila od Moldavije i koju ta drzava ne priznaje. Znaci, sudija mozda i nije imao razloga da simpatise Serif

Reply
dusan авг 5, 2021 at 08:19

ovo ce mnogo da pomogne. igrajte fudbal

Reply

Leave a Comment