Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноКлупска дешавањаНајновијеТрансфериФудбал

Гаврић на корак од Ференцвароша. Звезди 1,2 милиона € и 20% од наредног трансфера

Како преноси мађарски портак „24.hu“ млади фудбалер Црвене звезде Жељко Гаврић налази се на корак од преласка у редове шампиона наших северних комшија, екипе Ференцвароша из Будимпеште.

Потпуно је јасно да након елиминације из квалификација за УЕФА Лигу шампиона и губитка велике количине новца коју доноси учешће у европској фудбалској елити, наш клуб мора да се окрене продаји како би се прикупила средства за нормално функционисање клуба у тек започетој сезони. Недавно су се за услуге младог фудбалера интересовале екипе из италијанске „Серије А“ Рома, Фиорентина, Аталанта, Ђенова и Венеција, а помињало се чак да је екипа из Бергама нудила 4 милиона евра обештећења. Ипак, до договора није дошло па ће Гаврић након сусрета у Тираспољу, који ће се испоставити и као његов опроштајни меч у црвено-белом дресу, за много мање новца напустити стадион „Рајко Митић“. Како преносе Мађари Црвена звезда ће од трансфера младог фудбалера инкасирати 1,2 милиона евра у две рате (прва одмах, друга у децембру) уз 20% од наредне продаје Жељка Гаврића. Фудблер ће потписати четворогодишњи уговор са најбољим мађарским саставом и зарађиваће 350.000 евра по сезони уз бонусе за остварене резултате.

Жељко Гаврић је рођен 5. децембра 2000. године у Угљевику. Прошао је комплетну Омладинску школу нашег клуба, а једну сезону провео је и у филијали црвено-белих, екипи Графичара. ЗА сениорски тим Црвене звезде укупно је одиграо 44 меча и био стрелац девет погодака. Прошао је све млађе националне селекције Србије, а претходног лета је забележио и прва два наступа за сениорску репрезентацију наше земље.

Повезане вести

1 comment

krvavi zvezdas-DE авг 13, 2021 at 00:18

PUNA KAPA,VRATIĆE SE ON..NE BRINITE..ON SAMO U ZVEZDI MOZE DA SE FORSIRA I AKO JE KVALITET KOJE SVAKO SELO IMA

Reply

Leave a Comment