Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноЕвропска такмичењаКлупска дешавањаНајновијеФудбал

Колико новца доносе Лига Европе и Лига конференција?

Поразом у двомечу са шампионом Молдавије екипом Шерифа из Тираспоља наш клуб не само да је остао без шансе да обезбеди ново учешће у групној фази УЕФА Лиге шампиона, већ је тиме остао и без значајних новчаних средстава која следују сваком учеснику европске фудбалске елите. За „просутим млеком“ не вреди плакати, већ се сада треба окренути предстојећим обавезама и ономе што она доносе.

Црвену звезду очекују сусрети са румунским Клужом у борби за групну фазу Лиге Европе. Победом у предстојећем двомечу црвено-бели би инкасирали 3.630.000 евра, а свака победа у групној фази доноси додатних 630.000, док се реми „плаћа“ 210.000 евра. Уколико би пулени тренера Дејана Станковића обезбедили пласман у пролећни део такмичења зарадили би 1,1 милион евра ако би били први у групи, док би у случају да групну фазу окончају на другој позицији инкасирали би упола мање новца.

Када је реч о новоформираном такмичењу УЕФА Лиги конференција за коју је наш клуб већ обезбедио учешће у групној фази уколико буде поражен од румунског Клужа, црвено-бели већ имају сигурних 2.940.000 евра. У овом такмичењу победа у групама доноси 500.000, док се сваким ремијем инкасира додатних 166.000 европских новчаница. Пласман у пролећне борбе Лиге конференција доноси 650.000 евра уколико се заузме прво место у групи, док друга позиција доноси 300.000 евра.

Поред новца треба гледати и спортски аспект, а свакако би учешће у УЕФА Лиги Европе донело много атрактивније ривале, а списак потенцијалних ривала могао би се поредити чак и са елитним такмичењем.

Повезане вести

Leave a Comment