Moja Crvena Zvezda
Домаћа такмичењаКошарка

Миле Илић: „Желимо финале, а и титулу“

Mile Ilić na derbiju

Један од играча који су синоћ на дербију оправдали очекивања јесте центар Миле Илић. Он је на утакмици против Партизана уз Томаса био најбољи појединац, али његових 18 поена, 8 скокова и двије блокаде нису помогле Звезди да прекине низ Партизанових побједа.

Популарни Јао Миле је дао краћи интервју за СПОРТАЛ.рс који преносимо у цијелости.

Играли смо на мали број поена и желели смо да на тај начин исконтролишемо ток утакмице. Тражили смо чвршћу игру и успевали да одиграмо по договору до пред крај меча. Тада смо насели на њихове провокације и мислим да је то био кључни део утакмице и главни разлог за још један пораз. – рекао је Миле.

Био је ово пети пораз Звезде од највећег противника.

Веровали смо да можемо да прекинемо негативну серију. Заиста смо били близу, можда и најближе у овој сезони. Ако има неких позитивних ствари у поразу, онда морам да кажем да против Партизана играмо све боље и боље. Ако погледамо овај меч, онда сигурно можемо доста да очекујемо од наредних дуела. Ипак, наше је да се сада регенеришемо и одморимо, како би што спремнији дочекали преостала два кола у регуларном делу сезоне.

Илић каже да не може много тога да замери судијама, иако је било ситуација у којима су одлуке биле дискутабилне.

Мислим да је било грешака, али није на мени да то коментаришем. Мислим да је на сваку глуму и сваки јаук Партизанових играча досуђен фаул. Сигурно да ни судијама није лако, они се труде да свој посао обаве на најбољи могући начин. Мислим да ће увек бити пропуста, јер су они у таквој незавидној позицији. То је саставни део игре и на нама је да се на то навикнемо.

Тренер Црвене звезде Светислав Пешић означио је техничку грешку Андреје Милутиновића као преломни део дербија.

Током целог меча смо били изложени провокацијама. Милутин није издржао до самог краја, насео је на глупости и урадио је то што је урадио. Попустила му је концентрација. Сам је после меча рекао да му је жао и да је свестан грешке. Мислим да је судија видео само његов потез, али не и оно што се дешавало пре тога.

Пред црвено – белима су још два кола до краја регуларног дела шампионата, а потом и елиминационе борбе.

Практично је обезбеђен излазак на Јадран, али Звезда се не задовољава тим резултатом. Имамо још два кола до краја, а онда почиње плеј – оф. Играмо са Радничким у последњем колу првенства, па ћемо тек после те утакмице размишљати о полуфиналу. Сигурно је да желимо да дођемо до финала, а, зашто да не, и до титуле – закључује Илић.

Вест можете коментарисати и на нашем форуму овде.

 

Повезане вести

6 comments

delija мај 17, 2012 at 00:01

Branko Lazic= index -4,poena 0,slobodnih bacanja 0,suteva za dva poena 0,suteva za tri poena 0,asistencija 0,ukradenih lopti 0,skokova 0. Igrao 21 minut! ej pola utakmice igrao a nije ni sutnuo,index u minusu i tako svaku utakmicu. Pitam se samo zasto ovaj igrac igra? Zbog odbrane? Dzabe mu odbrana kad uvek ima 0 poena.

Reply
ShoNe мај 16, 2012 at 19:39

http://sportal.rs/news.php?news=74298
I Todoricu nije jasno kako u Zvezdi mogu da igraju pojedinci a pravi talenti da sede na klupi.

Reply
Nikola мај 17, 2012 at 14:08

Todoric i njegove standardne price,pun mi ga je k… vise,blizi im se kraj!!!!

Reply
era мај 16, 2012 at 19:29

Izace Bogdanov iz zatvora…

Reply
ShoNe мај 16, 2012 at 19:45

Sta si hteo reci???

Reply
SHERIFF мај 16, 2012 at 18:08

To su dripci lopovski.Samo napred momci!!!

Reply

Leave a Comment