Moja Crvena Zvezda
ИнтервјуиРукомет

МЦЗ интервју – Тибор Иванишевић: „Носити Звездин дрес је неописив осећај!“

Голман рукометног клуба Црвена звезда испричао нам је како је почео да тренира рукомет, шта за њега значи Звездин дрес, колико је труда потребно да се дође до циља, колико му значи подршка породице и тренера и како изгледа сарадња са Ненадом Перуничићем.

За сајт Моја Црвена звезда – Тибор Иванишевић!

Тибор Иванишевић

Када и како си почео да тренираш рукомет? Да ли си имао неког идола?

Рукомет сам почео да тренирам на почетку средње школе, игром случаја, другар ме је одвео на тренинг у РК Вождовац, одмах сам стао између статива. Временом је то прерасло у љубав. Идола нисам имао, нити га имам, трудим се да изградим неки свој стил који ће имати по мало оног најбољег од више одличних голмана које имам прилику да видим.

У Звезду си дошао 2011. године. Какав је осећај носити дрес са грбом Црвене звезде?

За мене је тај осећај јединствен. Налазио сам се на на животној раскрсници између факултета и спорта и Црвена звезда је превагнула. Неопсив је осећај носити дрес клуба који волим и чији сам навијач.

РК Црвена звезда се прошле и ове сезоне нашао у веома тешкој ситуацији. Дуго је била неизвесна судбина клуба. Како сте ти и твоји саиграчи подносили тај притисак?

Веома смо млада екипа и ти проблеми су нас довели у веома незгодан положај. Требало нам је времена да се адаптирамо и као екипа научимо да се носимо са тиме, да ти проблему претерано не утичу на нас. Велики удео у томе је имала добра сарадња са стучним штабом на челу са Ненадом Перуничићем.

Црвена звезда сада има младу екипу са неколико искуснијих играча. Какви су односи међу играчима?

Као што рекох, већи део екипе чине играчи приближних година предвођени тројицом искуснијих играча и односи су веома добри. Међу нама влада одличан тимски дух и хемија која нам омогућава да на свакој утакмици пружимо максимум, а некада и више од тога.

Какав је осећај радити са легендом као што је Ненад Перуничић и да ли ти као голман можеш да научиш доста од њега који је био врхунски шутер?

Велика је част, не само за мене, него за целу екипу што радимо са једним таквим тренером али и особом какав је Ненад Перуничић. Он је неко ко се труди да целој екипи и свима са којима ради, пренесе све оно што најбоље зна и то му одлично иде. Свима посвећује подједнаку пажњу, чак и нама голманима. Даје нам савете који су веома корисни.

Да ли је тачно да је Ненад Перуничић тражио да у екипи има играче који су Звездаши?

Познато је да је он велики Звездаш, али мислим да није пресудно то да ли су играчи навијачи Звезде. Мислим да су важнији људски квалитети и особине, а затим и оне рукометне које су ништа мање важне.

Колико дневно тренираш и како си се ослободио страха од лопте, који вереоватно имају сви голмани на почетку?

Дневно тренирам четири сата. Што се тиче страха од лопте, никад га нисам имао. Ваљда зато кажу за нас голмане да смо по свему другачији од осталих.

Да ли постоје неке особе које су посебно заслужне за твој успех у спорту?

Имам велику подршку породице у свему што радим. Доста су ми помогла два тренера са којима одлично сарађујем и од којих сам много тога научио, то су Слободан Гоати и Божидар Трифуновић.

Пратиш ли друге секције СД Црвена звезда?

Пратим редовно све Звездине секције, посебно фудбал и кошарку. Кошарка ми је ближа јер ми је сестра члан женског кошаркашког тима Црвене звезде.

Која ти је омиљена Звездина песма?

Дефинитивно је то песма „Снага“ јер је редовно пуштају на нашим утакмицама и некако ми увек да додатну дозу адреналина када је чујем.

Тренинзи и утакмице ти одузимају пуно времена. Шта волиш да радиш у слободно време?

И поред тренинга, увек може да се нађе доста слободног времена, уз све то ја и студирам. Оно време које ми остаје волим да проведем са пријатељима или са породицом у неком мирнијем амбијенту.

Надаш ли се позиву у репрезентацију?

Сан сваког спортисте је да понесе дрес репрезентације своје земље. Прошао сам све млађе категорије у националном тиму. Сада је на мени да радим, напредујем и стичем искуство које је неопходно да бих постао део репрезентативне селекције.

Порука за навијаче Звезде и читаоце сајта Моја Црвена звезда.

Будите увек уз свој клуб, верујте у њега, а ми ћемо се трудити да вам се за то одужимо победама и успесима.

Тиборе, желимо ти много победа и успеха у дресу најдражег клуба.

 

Вест можете коментарисати и на нашем форуму.

Какво је Ваше мишљење о овој теми?

Повезане вести

1 comment

Savo нов 6, 2012 at 19:02

Fantastican golman.

Reply

Leave a Comment