Moja Crvena Zvezda
Клупска дешавањаРукомет

Конференција за медије Игора Бутулије

igor-butulijaПредседник РК Црвена звезда Игор Бутулија одржао је данас конференцију за медије. Повод је константно одузимање бодова нашем клубу због дуговања према некадашњим играчима.

„Повод јесте непоштовање судских и правосудских органа државе Србије, где је РСС одузимањем бодова ставио себе изнад свих. Овог пута смо донели одлуку да се обратимо министарству спорта, Олимпијском комитету, премијеру… где је један систем господина Марјановића, који доноси одлуке мимо свега. То је преседан. Јавност је упозната са тиме. Испада да је МРК Црвена звезда једини дужник“ рекао је Бутулија и наставио:

„И убудуце цемо се редовно обраћати. РСС је један мрак. Нема легенди. Имам стотине позива пријатеља и са стране, које позивам да се слободно огласе. Човек који води РСС жели да уништи Звезду, одговорно тврдим. Из хира су нам одузели четири бода, ми немамо право да изнесемо где лежи проблем. Изнећемо га на суду, тамо где треба. Никад нисмо бежали од дуга према играчима.“

Наставио је председник клуба у истом тону.

„Никад се Звезда неће борити на штету играча. Имали смо играче који су, нажалост, пушили џоинт, итд.. и нисмо хтели да продужимо уговоре, а они траже пун износ. Ако суд пресуди на нашу штету, то је институција и испоштоваћемо. На сва уста се прича да ће Звезда испасти. Ја му то нећу дозволити. Рукомет се гаси, нестаће за 2,3 године. Сви знају, али ћуте. Јер знају шта гдин Марјановић ради. И ви, новинари, сте дужни да помогнете овом спорту. Ово је спорт који има тежину. Гдин Марјановић је сазвао ванредну скупштину савеза у време ванредних избора у земљи. Мора да се зна, шта се дешава.“

„Господин Марјановић жели да одузимањем бодова избаци МРК ЦЗ из такмичења и да нас угаси. Прошле сезоне, у другом делу, смо освојили 3. место и ишли би у Европу, али нам је намерно одузето осам бодова. Бићете накнадно обавештени и од сада ћемо редовно обавештавати све што се дешава на терену и само са аргументима.“

Конференцији присуствовао: Борис М.

Вест можете коментарисати и на нашем форуму.

Повезане вести

11 comments

Anka јан 27, 2013 at 16:40

Sve sto je Butulija rekao to je tacno!
Ali i odgovornost snose za dugovanja koja su i sami napravili, dovodjenje tzv. kvalitetnih igraca.
Ono sto Butulija mora da uradi, jeste:
– da zahteva pomoc ne javno, nego na sednici SD Crvena Zvezda, koliko toliko da bi se klub odrzao.
– da pokrene sve ljude koji su protiv doticnog, odavno ja pricam i pitam se zasto bivsi igraci i struka cuti, a oglasavaju se samo kad reprezentacija ne napravi rezultat kao sto je sada. Jer ovako ispada crna ovca nije isto kad se cuje 1 glas i iznese saopstenje od 1000 glasova.
Ali cu reci i sledece:
Sta smo cekali do sada, i ko je vecim delom kriv za ova dugovanja, indikretno pomogao u marifetluku Marijanovicu i drugima da Zvezdi oduzimaju bodove?
Isti ovaj Butulija, kojeg neki toliko brane, je cutao dok je sedeo kao trener na klupi reprezentacije juniora, ili su svi zaboravili i saradjivao je sa tim Marijanovicem ne kazem da je zeleo morao je bio je selektor, ali o svemu ovome je moglo mnogo mnogo ranije da krene. I on i Perun su znali ko nam se uvukeo kao predsednik RK Crvena Zvezda, isti su znali za ta dugovanja, svake godine je Zvezda trn u oku sto uvek okuplja veliki broj klinaca bilo da imaju ili nemaju uspeha ZVEZDA JE INSTITUCIJA I PRIVILEGIJA SVAKOG KO NOSI NJEN DRES. Znaci Igore priznaj sam svoje greske i napravi paralelni plan izvlacenje kluba iz krize. Navijaci su skupljali i skupljaju pare za RK, ali prvo SD mora da pomogne predsednik SD je duzan da pomogne, ne javno da se obracate nego pismeno. Da li ste to do sada uradili?
Sad da se vratim na BAGRU:
Ko je Marijanovic bosanski Srbin (znaju Srbi iz RS i BIH da ne vole ovakvo oslovljavanje, ja ga namerno protiv ovog mamlaza upotrebljavam jer takav i jeste)i Djurkovic crnogorski Srbin (i ovo namerno upotrebljavam)? I jedan i Drugi su posle odlaska predsednika Vucicevica zaseli na celo RSJ-RSSCG i ne skidaju se vec samo rotiraju zadnjice u predsednickoj fotelji. Marjanovic, iskompleksirana budala koja je igrala rukomet u Partizanu, bio je veciti reprezentativac prosirenog spiska, pa me njegove frustracije ne cude. Djurkovic covek sa niskim moralom.
Sta su ova dvojica uradila za sve ove godine punih 13 GODINA?
Uradili su : nijedan novi rukometni centar nije osnovan, postojeci se ugasili ili se gase, klubovi slabi evropski rezultati uy bljesak nekih gde je svaki njihov uspeh nagradjen gasenje ili unistenjem Kolubara, ZRKNaisa, Crvena Zvezda, na margini su stavljeni Metaloplastika, Sintelon Jugovic; reprezentacija kako koja iz mladjih kategorija selekcija udje u seniorske vode tako bude unistena, secamo se mnogih EP namestenih utakmica i koliko je prekaljenih reprezentativaca napustilo reprezentaciju jer nisu hteli da iko ispira usta sa njima i sve da bije preko njihovih ledja (i u zesnkoj i u muskoj, dok su navijaci povrsno citali medijske natpise i igrace okarakterisali kao izdajnike ne razmisljajuci da se radi o momcima i devojkama koji su godinama pre toga ucenjivani na razne nacine) primer. Svi znamo koje Bojana Petrovic udata Popovic zadnji put kada je zelela da pomogne reprezentaciji Srbiji dovodjenje Anje Persen cuvene norveske rukometasice sada trenera, zelela je zbog dugog igranja u Viborgu da prenese u zesnku reprezentaciju taj rukometni stil igre, Sa Anjom Persen Srbija odlazi na EP u Makedoniju uspeh cmakanje ljubakanje slihtanje i na kraju oterana a dovedene Kolakovicka zena sadasnje selektora, Popovicki puca film i napusta reprezentaciju svi su je pljuvali oprostila se od reprezentacije nekoliko godina kasnije odlucuje da igra za Crnu Goru ako blago meni dokazala je ko je postuje i koliko kao igraca i otisla je tamo je mafijasenje ne dobijaju bog zna sta ali imaju ono cuveno POSTOVANJE ZA KRVAV RAD. Dalje, za reprezentaciju godinama moraju da igraju „savezni“ igraci da li iz voljenih klubova ili igraci koji su namestali rezultate jedan od takvih je avanzovao u RSSrbije Vladica Stojanovic (secate se pominjanja njegovog imena iz Svajcarske da je zajedno sa tadasnjim selektorom Vujovicem, Saricem i Sterbikom namestili rezultat protiv Hrvatske sto je sve Srbe zabolelo, Vujovic je pukao i rekao ko je namestao ali ne i on pomenuti su Marijanovic i Djurkovic vanredni izbori nagrada Marjanovic predsednik ovaj podpredsednik, a danas Stojanovic u RSS radi). Ne postoji kontinuitet rada sa selekcijama, uzimaju se krediti da reprezentativne selekcije odu na pripreme i prvenstvo i redom da ne nabrajam, momci se setaju ko mecke bozane na navodne pripremne utakmice a pozadina pranje novca – razlika se stavlja u dzep. Liga ostavljena na milost i nemilost kvazi sponzora,koji kroje titule. Treneri guraju igrace koje drugi traze, ne postoji sistem stvaranja igraca kao nekad a neki klubovi treniraju klince u mraku na skolskom ili rekreativnom igralistu kao sto to cini trostruki SAMPION EVROPE 80TIH GODINA METALOPLASTIKA. Da li treba dalje da pricam. Nema potrebe.
GOSPODINE BUTULIJA, NIKAD NIJE KASNO, BAR STE SE POMERILI SA MRTVE TACKE, ALI OVDE SE NE SME STATI STRUCNI SAVET NA CELU SA NAJTROFEJNIJIM LJUDIMA TUTOM ZIVKOVICEM, POKRAJCEM, ROGANOVICEM I OSTALIM, KLUBOVI SVI KOJI SU PROTIV OVAKVOG SISTEMA, OKUPITI I ZENSKE I MUSKE BIVSE REPREZENTATIVCE U RUSENJU OVOG DIKTATORSKOG RUKOMETNOG REZIMA. SVIMA NJIMA ALI I VAMA TREBA DA SE CRVENI OBRAZ JER STE DOZVOLILI SVOJIM POTEZIMA DA GURATE KLUB U DUGOVANJA, LIGU U PROPAST I DA SE NEPITATE ZA NISTA I TO ILI SVOJOM NESPOSOBNOSCU ILI INFERIORNOSCU.
Ja odlicno znam da ovo sto pricam ne pricam bezveze, rukomet je proizisao iz fudbala i te kako su ova dva povezana a sistem rada kod nas je ocita veza izmedju ova dva sporta ne samo kroz lopine koji ih vode vec i politicki sistem. NE GOVORIM OVO DA BIH VAS OCRNILA VEC DIGLA IZ LETARGIJE, MENI JE RUKOMET MOJA PRVA SPORTSKA LJUBAV, JA SAM OBICAN COVEK I NAVIJAC SD CRVENA ZVEZDA. ALI VI I TE KAKO DUGUJETE I ZVEZDI I RUKOMETU JER JE OD VAS STVORILA POZNATE LICNOSTI I UCINITE KONKRETNE POTEZE KAKO SPORT NE BI UMRO. TIM PRE JER IMAMO RUKOMETNOG COVEKA U MOS-U.

Reply
Anka јан 27, 2013 at 16:46

Izvinjavam se zbog gramatickih gresaka, nisam imala vremena za ispravke..

Reply
deda јан 25, 2013 at 20:37

…da bre , pogotovo butulija…da nije zalosno…

Reply
perke јан 25, 2013 at 17:14

kakvi su ovo borci, i on i Perun.. svaka cast!

Reply
baba simana јан 25, 2013 at 13:05

au.. u fudbalu radi alkohol, ovde gudra.. sta smo mi bogu skrivili, pa da u svakom sportu ovako ispastamo!? uzgred, postojili mogucnost da nam se vrate ona 4 boda?

Reply
nenad86 јан 25, 2013 at 12:17

kakav text ide danas koliko je uplaceno?

Reply
Александар јан 25, 2013 at 13:22

Биће објављено колико је уплаћено за помоћ РК-у!

Reply
Delija јан 25, 2013 at 11:42

Da li postoji neka mogucnost da se vrate bodovi?

Reply
Dejcha јан 25, 2013 at 11:32

Sa pravom nas zeza groblje kad kaze „katanac“. Dok se oni bore za svaki klub u sklopu sportskog drustva, mi samo znamo za FK i od skoro za KK!!! Ostali kao da nisu clanovi naseg spor,drustva!!! Cak napadamo Butuliju u Peruna, a kakvi kog da su, pre svega su zvezdasi!!! I drugo, oni sa klincima i prave rezultat, ali ovaj som Marjanovic j**e pa rastura!!!!!!!!!!!!!!!!

Reply
JoDe јан 25, 2013 at 11:18

koliko je uplaceno klubu?

Reply
Драган јан 25, 2013 at 11:22

Иде данас текст 🙂

Reply

Leave a Comment