Moja Crvena Zvezda
Европска такмичењаКошарка

Без Ракочевића, Скота и Катића у Истанбул

51221251066b9partcz-009_news_detailКошаркаши Црвене звезде у уторак у Истанбулу од 20 сати спуштају завесу на овосезонско учешће на евросцени. Поразом од Улма у прошлом колу Л групе ЛАСТ 16 фазе црвено-бели су изгубили све шансе за пласман у четврфинале Еврокупа. Ипак, мора се признати да се Звезда после двогодишње паузе у еврокуповима приказала у лепом светлу.

Пут на Босфор за црвено-беле долази у незгодном тренутку, после серије тешких мечева и мање од 24 сата паузе од завршетка 217. вечитог дербија. Тренер црвено-белих Влада Вукоичић има бројних кадровских проблема, што је проузроковало многе промене у саставу тима.

„Неке играче морамо да одморимо, а неке повређене да залечимо. Из тог разлога у Истанбул неће путовати Рашко Катић и Игор Ракочевић. Такође, Мајкл Скот се у дуелу са Партизаном укочио, Иван Смиљанић је добио високу температуру па ће и они бити приморани да остану у Београду. Из тог разлога у екипу се враћају Лука Митровић и Милан Миловановић, а у Турску идемо са једанаесторицом играча“, почео је причу Вукоичић и потом додао:

„Ова утакмица нема такмичарски значај ни за нас ни за Галатасарај. У Истанбул не путујемо са унапред подигнутом белом заставом, али морам да констатујем да смо у веома тешкој ситуацији. Пре свега, јер играмо против веома квалитетног противника и то на њиховом терену. Напор изазван путем нам додатно умањује шансе, а ако се томе дода да ће нам се у само 48 сати скупити две утакмице, два тренинга и пут на реалцији Београд – Истанбул јасно је да нас чека врло тежак посао. Ипак, потрудићемо се да са расположивим снагама одиграмо што боље. Покушаћемо да изборимо победу, јер није исто ако такмичење у Еврокупу завршимо са три победе и три пораза или са скором 2-4“, закључио је Вукоичић.

Вест можете коментарисати и на нашем форуму.

Повезане вести

10 comments

milenko феб 18, 2013 at 19:52

za ovu sezonu dovoljno je 😆 😆

Reply
Sale феб 18, 2013 at 16:06

Odlicna odluka da se odmori par igraca za predstojece kljucne utakmice u ABA ligi. Mislim da treba ici na pobedu i u Turskoj pa kako bude. Svima dati priliku da igraju na ovoj utakmici. Zavrsnica ABA lige ce biti jako uzbudljiva i dobro je da Zvezda udje maksimalno spremna i sa odmornim igracima.

http://hoopsuniverse.net

Reply
iznogud86 феб 18, 2013 at 15:31

ma kakav milutinovic nije hteo da potpise ugovor po manjim uslovima ucenjuje zvezdu umesto da je pristao na manje uslove i igra pa onda nek ode on je izabrao u najjbitnijim godinama kad treba da se proda da tera inat i da pauzira godinu dana los izbor skroz

Reply
Tole dozivotna феб 18, 2013 at 14:08

potpuno nebitna utakmica,odmoriti najstarije i krenuti u pohod na evroligu

Reply
Aca феб 18, 2013 at 14:06

Odlična odluka!!

Reply
markors феб 18, 2013 at 13:25

trebali smo da uzmemo traorea evo sad je potpisao za albu i u takmicarskoj je formi a za ove 3 nedelje samardziski nije nista bitno uradio da nas ubedi da nije vredelo cekati traorea cak je i isto stranac ko i traore

Reply
dexa7 феб 18, 2013 at 16:23

Pa on je tek sad usao u takmicarsku formu,da li je trebao da sjedi na klupi za solidne pare a kad se povrati u formu predje u neki jaci klub.Samo bi potrosili pare,a ne bi puno dobili jer je trebao da potpise samo do kraja sezone.Njemu je vise trebala Zvezda,nego on Zvezdi,ako razumijes sta hocu da kazem

Reply
Srba феб 18, 2013 at 13:16

Povedite A. Milutinovica

Reply
gnr феб 18, 2013 at 15:06

Slazem se da bi mogao Milutinovic da dobije sansu , ako sada ne moze igrati pa ja ne znam kada ce , da znamo dal` da racunamo na njega ili ne za narednu sezonu : )

Reply
Nidzo феб 18, 2013 at 15:51

Sa njim je zavrsena prica.Nije hteo da pristane da mu se smanji plata i to je to.Kada se zavrsi sezona on dobija sut kartu,a i ne moze da igra evro kup jer nije prijavljen za to takmicenje

Reply

Leave a Comment