Moja Crvena Zvezda
КошаркаМлађе категорије

Клипа: „Изузетан потенцијал Звездиних јуниора“

KlipaНавијачи Црвене звезде могу да буду изузетно задовољни потенцијалом који се налази у млађим категоријама. То су на најбољи начин показали Звездини јуниори, изабраници Слободана Клипе, који су са лакоћом освојили Евролигин квалификациони турнир који се одржао у Београду.

Тренер црвено-белих талената је био презадовољан након финалне утакмице, у којој је савладана Мега Визура:

– На изузетно доминантан начин смо освојили овај турнир и показали свима колико се квалитетно ради у нашем клубу. Годинама знамо да ова генерација поседује изузетни потенцијал. Драго ми је што су момци показали да постепено материјализују свој таленат и да постају квалитетни играчи. Показали су доминацију већу него претходних година – рекао је Слободан Клипа, пре него што је прокоментарисао прави добитак овог турнира:

– Сврха оваквих турнира је искуство. На њему су учествовале квалитетне екипе. Морам да искажем дивљење према таленту неких других тимова, посебно Мега Визуре и Партизана, односно њихових најмлађих играча. Ово је био веома јак турнир. Помогао нам је да сазревамо, скупљамо искуство и да се одмеримо са другим европским талентима. Помогао нам је да видимо да ли смо на правом путу – изјавио је тренер црвено-белих, који је потом наставио са анализом свог тима:

– Знали смо да смо најквалитетнији. Оно што сам тражио од момака је да играју са много енергије, пожртвовано, борбено, и на тај начин да победимо убедљиво. А управо то се и десило – задовољно је констатовао Клипа, пре него што је прокоментарисао шансе Звезде на финалном турниру који ће се одржати у Лондону:

– Не знамо још све учеснике, тако да је рано за прогнозе. Ипак, нама није толико важан резултат, колико је важно стицање искуства и одмеравање са најбољим тимовима у Европи – закључио је тренер Звезде, који је такође истакао изузетно квалитетну организацију самог такмичења.

Ребић: „Привилегија је бити део овог тима“

slavlje junioraСви су знали да су јуниори Црвене звезде изузетно талентовани. Упркос томе, они су успели да изненаде лакоћом и доминацијом којом су освојили Евролигин квалификациони турнир. Ако је судећи по овој генерацији црвено-белих младића, пред Звездиним навијачима су године радовања и уживања у квалитетној кошарци.

Сигурно да у јуниорском тиму Звезде има много сјајних играча, али овога пута се један од њих издвојио. Душан Ристић је освојио награду за накориснијег играча турнира, као и најбољег стрелца и скакача. Наравно, нашао се и у најбољој петорци турнира. Талентовани младић је после освајања свих ових признања остао чврсто са обе ноге на земљи и прилично скроман:

– Стварно се нисам надао овим признањима. Пре свега желим да захвалим мојим саиграчима, без којих све ово не би било могуће. Привилегија је бити део овог тима, што због атмосфере која влада међу нама, што због нашег разумевања на терену. Одушевљен сам, пун сам утисака – није могао да сакрије емоције Ристић, који се потом захвалио публици која је дошла да подржи Звездин тим:

– Могу да им обећам да ћемо у наредном периоду покушати да дођемо до првог тима Звезде, што је и циљ свих нас – рекао је Ристић, пре него што је прокоментарисао следећи изазов који стоји пред младим тимом:

– Чека нас завршно такмичење у Лондону почетком маја за који ћемо тренирати напорно. Већина прошлогодишње екипе је била састављена од ових играча, а тада смо заустављени у полуфиналу. Надам се да ћемо ове године наставити тамо где смо стали – закључио је Зведин играч.

Још један кошаркаш у црвено-белом дресу је изабран у најбољу петорку турнира. Никола Ребић, талентовани плејмејкер, био је презадовољан након победе у финалној утакмици:

– Успели смо да у стварно изузетној атмосфери победимо преко 30 поена разлике. Победити у било којој утакмици са том разликом није мала ствар, а камоли у финалној. Остварили смо примарни циљ, а то је освајање овог квалификационог турнира да би се пласирали у Лондон. Тамо ћемо такође покушати да освојимо прво место. Имамо доста искуства, мени лично ће бити трећи пут да идем на завршни турнир. Мислим да ова екипа има још доста простора да напредује – закључио је Ребић.

Вест можете коментарисати и на нашем форуму.

Повезане вести

6 comments

dexy122 феб 25, 2013 at 19:48

KK je postala institucija. Prakticki, kao Barsa u fudbalu.

Reply
Anka феб 25, 2013 at 17:47

Pozdrav za ovog sjajnog trenera mladjih kategorija. Trenirao je moga brata u jednom malom beogradskom klubu!! 😀

Reply
19ds89 феб 25, 2013 at 13:06

http://www.youtube.com/watch?v=JB4r4OnzGD8 delije, delite videoooo.. 😀 Tata Šavija!! <3

Reply
Vladimir феб 25, 2013 at 13:28

Savia se odvalio kao grana sa drveta.. 😀

Reply
sasa феб 25, 2013 at 21:45

on je krimos a Kosovo je video preko Tv-a

Reply
INĐIJA феб 25, 2013 at 12:18

Puno mi srce kad znam da ima neko ko ce nastaviti sa pobedama za par godina 😉

Reply

Leave a Comment