Moja Crvena Zvezda
БлоговиЛука

Šta bude, biće…

Derbi koji sledi jeste važan za prvenstvo, ali je mnogo važnija stvar da klub ima budućnost. To nam ne može oduzeti, ni poraz na derbiju, ni izgubljena titula. Iz prostog razloga, zato što idemo napred u svim strukturama. U nekima vidno, u nekima malo sporije i ne toliko očigledno. Crvena zvezda se ne može zaustaviti.

Sa fudbalske strane, načinio se veoma važan korak, jer nije mala stvar uspostaviti sistem koji treba da funkcionise duži period. Posebno nije lako, zbog nedaća koje su nas zadesile kod prethodnih trenera. Anti-fudbalska filozofija terala nas je da igramo ruzan, odvratan i rezltatski ne dobar fudbal. Sada kada se uporedi taj period i period poslednjih nekoliko meseci, očigledno je da je bio problem u trenerimam, a ne igračima.

Robert Prosinečki je dobio gotovo nepromenjen sastav ekipe, iz koje je odstranio napokon neke igrace, koji su svima išli na živce. Usput su stigle novajlije koje je trebalo usmeriti na pravi put. Do skoro, mislim da nije postojala utakmica posle koje 70% navijača, nije pljuvalo sopstvene igrače. Pobeda ili ne, to su uvek bile kritike na račun trenera, igrača, uprave, jednostavno nije bilo prave atmosfere. Zvezdaške atmosfere. Bilo je žalosno gledati lošu igru, a još žalosnije pominjanje pojedinaca po principu „drvlje i kamenje“. Sada sa ove tačke gledišta shvatiš da nisu oni bili krivi, već treneri koji su ih stavljali u postave(doduše neki nisu imali izbora).

Robert je uradio ono što do sada drugi treneri nisu smeli. Pokazao je muda! Stani jel nisi spreman fizički? Jel ne poštuješ saigrače i stručni štab? Izvoli, ne čak ni na klupu, već na tribine. Šta mene briga da li si ti najbolji igrač ili imaš najviše utakmica od svih u klubu trenutno. Zbog prigovora karton? Kazna sine. Čvrsta ruka i čelična muda. Sa druge strane igračima je dao ono što drugi nisu. A to je da imaju priliku da igraju fudbal. I to svi bez izuzetka. Evo čak i nesrećni Binić je dobijao šansu na nekim utakmicama. Svako će dobiti šansu, a najbolji će igrati.

Ceo tim

Postoji mnogo igrača iz ekipe koji mogu da budu zahvalni Bogu(ali i upravi) što im je poslao Robija za trenera. Jedan od takvih jeste i Nikola Mikić koji je ocenjen od strane većine navijača kao prosečan JSL igrač, koji nema kvalitet za Zvezdu. I desi se to da taj Mikić odigra na tuđoj poziciji odlično. Mene niko ne može da ubedi da je to bilo zato što je Mikić odjednom napredovao toliko. Zna se ko je tu pokrenuo sve. Da li treba pominjati Darka Lazovića? Doživeli smo da mali darko počinje da se oslobađa pritiska, deli lopte u prostor, vuče loptu i šutira sa distance. Jel to onaj igrač za kojeg su svi pričali da nema sportsku drskost? Ko je gledao utakmicu sa Slobodom, rećiće da su(smo) svi koji su pričali to, debelo pogrešili jer je taj isti Lazović uklizavao na svaku loptu kao da gubimo, a ne vodimo jedan,dva gola razlike. Dve potpuno drugačije ličnosti svakako. Šta tek reći za Srđana Mijailovića, a da to ne bude nešto što već nije rečeno? Momak za kojeg 90% navijača nije znalo da postoji, počne prvi derbi u kupu. Zna se kome idu zasluge.

I sledi derbi. Bože moj. Četvrti ove sezone, treći za neke igrače i Robija. Posle prvog sam rekao da će biti iskusniji šta god da se desi u drugom. U drugom se desilo da su baš ti igrači i Robi pokazali iskustvo i kvalitet, a šta tek pomisliti za naredni derbi? Pa ništa osim toga da treba očekivati dobru igru. A rezultat? Pa to je relativna stvar. Ne pobeđuje uvek bolji, niti bolji uvek pruži maksimum. Po prvi put posle dosta, dosta dugog perioda, derbi utakmicu očekujem totalno opušten. Iako se radi o derbiju koji može da reši prvenstvo, koji može da nam pruži priliku za kvalifikovanje u LŠ, iako može da izrodi nekog novog junaka, iako igramo bez „Delija“, treba biti hladan i umeren. Ne zato što smo uvereni u pobedu, već jednostavno šta bude, biće…

A šta god da bude, ova ekipa i ova uprava će dobiti podršku, jer cunami koji je krenuo ne može da zaustavi nikakva brana, koju prave neki ljudi(FSS). Mogu da pokušaju, ali je poznato da se protiv snage prirode ne može. Posle našeg talasa ko ostane na povšini, to znači da je dokazao kvalitet. Ko nije taj se džabe trudio, da spotakne Crvenu zvezdu. Jer Zvezda igra totalni fudbal! Jer u subotu morate bez nas, igrajte za grb, za titulu, za čast.

Повезане вести

22 comments

Leave a Comment