Moja Crvena Zvezda
Други пишуЕвропска такмичењаКошарка

Радоњић: Искусан противник је искористио наше грешке

Нису успели црвено-бели кошаркаши да остваре победу на самом старту Евролиге. Велики број грешака и лоша игра у одбрани на самом почетку и на крају утакмице била је кажњена. Тренер Дејан Радоњић као највећи проблем истиче то што његова екипа није имала континуитет.

dejan radonjic

-Играли смо са доста осцилација, било је периода сјајне и лоше одбране. Мора да буде континуитет у тој фази игре. Не смемо да дозволимо дугачке периоде лоше игре, имали смо их превише вечерас, изјавио је Радоњић на конференцији за медије.

Имала је Звезда прилику да можда направи преокрет у самом финишу утакмице, али играчи су били непрецизни у тим моментима.

-У тренуцима када смо можда могли да стигнемо предност противника, промашили смо лагане поене, улаз Блажича, Нелсон је такође био непрецизан. Дошли смо у позицију да променимо резултат, али пресудило је искуство противника, који је искористио сваки наш поклон.

Он је закључио да оваква одбрана не сме да се понови у наставку такмичења.

-У првој четвртини примили смо велики број лаких кошева. Уследила је наша добра игра након тога, све до тренутка када је противник у последњем периоду са неколико везаних тројки направио предност. Покушали смо да стигнемо, али Локомотива је квалитетан ривал да би испустио такву предност.

Вест можете коментарисати и на нашем форуму.

Повезане вести

17 comments

STARA ŠKOLA окт 18, 2013 at 17:31

Za mene vrlo prijatno iznenađenje je Radenović, u ABA mi nije delovao nešto siguran, više je delovao nezgrapan i trom, ali se pravi igrači vide na velikim utakmicama. Pokazao je i više nego što stvarno može, zahvaljujući srcu, bio je bolji nego što realno jeste.

Reply
moravac окт 18, 2013 at 01:36

Ovakvi porazi su najbolniji. Svima nama slike iz Arene jos promicu ispred ociju i pitamo se po stoti put, da li je moralo biti ovako. Ja kazem MORALO je!!! Zasto? Jedno pitanje svima: Da li bi ste Mercedes, koji ste platili 100 000. evra, poverili coveku koji je celog zivota vozio, jedva pa Jugo i to sporednim,izlokanim putevima,putevima gde se redje ide?!? Naravno da ne bi ste!!! Birali bi vozaca extra klase,da vam skupoceni auto vrati u onakvom stanju u kakvom ste mu ga poverili. Skupoceni Mercedes nije za sporedne puteve,nismo ga ni kupovali za spredne dzade,vec za trku gde baje takodje voze skupocene makine, 200. na sat,gde nema mesta greskama,jer i najmanja greska vodi direktno u sunovrat,udes i gde posle greske nema NAZAD!!! Dakle,oformili smo ekipu,doveli skupocene igrace visokih standarda i mogucnosti. Price tipa,pa mlada smo ekipa,ima vremena,bice bolje vise ne piju vodu i muka mi je od njih!!! Uz ovakvu ekipu kakvu imamo,NEOPHODAN je trener sa ISKUSTVOM!!! Covek koji je u EL godinama,covek koji nece dozvoliti nagle padove u igri,padove koji ne traju samo pola minuta,vec Boga mi i pola utakmice.NEDOPUSTIVO!!! Nema opravdanja!!! Mi sinoc iz plusa idemo u minus 12 i g.Radonjic tek onda uzima tajm aut,na par minuta do kraja!?! Ako ove sezone zelimo vrhunske rezultate(igrace za to,uz jednu,mozda dve izmene,imamo),onda pod hitno dovesti trenera sa gore navedenim karakteristikama i extra kvalitetnog igraca na poziciji 4, zver,ubicu,kakvih ima na trzistu(u NBA imate igrace koji igraju za godisnju platu od 200 000. USD). Zasto je sve ovo neophodno? Zato jer cemo sledece sezone ostati bez polovine ovog tima,opet cemo formirati novu ekipu,pa opet iste price itd,itd… Ako ni ove sezone NE ZELIMO vrhunske reultate,onda je dobar i g.Radonjic i „Kapiten“.Plivacemo u proseku i vecito se pitati: Da li je moralo biti ovako? Pozdrav braci sa SEVERA!!!

Reply
Vanja окт 18, 2013 at 02:22

A mozda da dovedemo Fila Dzeksona? da ja tebe pitam je si li ti ocekivao da jugo lagano prodje kroz cilj ispred mercedesa??? jer budzet lokomotive je 15-20 miliona a nas oko 5 i ti si nasao da kritikujes Radonjica!? da smo imali pravog Katica mi bi dobili ovaj mec iako su realno igracki 20 poena ispred nas. Puna podrska Radonjicu.

Reply
Baki окт 18, 2013 at 09:30

Hajde Mercedes, daj malo povuci rucnu… Da li je Radonjic mogao bolje? Pa verovatno jeste, ali da je on izgubio utakmicu ili da je los trener, to nije tacno. Prekinite da ga mrzite zato sto je Crnogorac. On je za nas pre svega trener Crvene zvezde pa sve ostalo…

Reply
marko окт 18, 2013 at 01:31

pohvale za igru losi su bili simon lazic koji nije za zvezdu i rasko..svi ostali su dobri samo trening i napredak u igri..bobi mora brze da se krece za el..

Reply
sof окт 18, 2013 at 00:56

не мислим да је радоња лош тренер, али јесте огроман плашљивко
он трпи лазића и симоновића који нису за ЕЛ ниво, па боље да смо за те минуте истрпели цветковића и митровића којима додуше не даје неку велику мин. ни у аба лиги. не можемо издржати 2 утакмице седмично са 7-8 играча, мора мало ризика.

Reply
Vanja окт 18, 2013 at 02:27

Pa covjece ne mozemo da igramo evroligu sa mitrovicem i cveletom oni su ok ali im treba jos sezona-dvije totalno su neiskusni za ovaj nivo. A mislis da Rdonjic ne zna da simonovic i lazic nemaju kvalitet za evroligu? Zna, ali kad bi mogli bas na svim pozicijama da dovodimo reprezentativce ili amere mogao bih da vas razumijem ali ovo je trenutni maksimum i ja sam zadovoljan bicemo sve bolji i bolji.

Reply
NVO окт 18, 2013 at 00:40

Takodje treba napomenuti da je sudjenje bilo jako lose, mnogo losih odluka mada to nije opravdanje ali ipak treba to spomenuti….

Reply
Alex Unders окт 18, 2013 at 00:36

Nelson me oduševio. Jaka je večeras bio odličan, ali nije igrač za velika dela, to je jasno. Zato Šilb jeste, s tim što trener mora da mu naredi da grize u odbrani, primamo previše koševa preko njegovih igrača. Dženkins otprilike isto tako. Radenović već pokazuje zašto je doveden. Centri jako loši, tu ima najviše prostora za napredak. Mladići s klupe bez minutaže, ali na ovom nivou možda je tako i bolje. Lazić – no comment.
Sve u svemu – jako dobra utakmica. Ponavljam opet – ne treba da sebi postavljamo nerealan cilj kakav je top 16 u EL ove godine, ima za to vremena, a mi imamo prečih (i dostižnih) ciljeva.

Reply
Vanja окт 18, 2013 at 00:25

Ljudi pa zar je moguce da vi veceras kritikujete bilo koga? Lokomotiva je fenomenalna ekipa koja je cak i iskoristila fenomenalnu atmosferu jer iskusni i pravi igraci vole ovakve meceve. U prvoj cetvrtini su sve dali a kasnije odigrali na centre za koje nismo imali odgovor.Katic nije spreman jos je rovit a Bobi nije mogao da parira onim azdajama jer su prebrzi i mnogo iskusniji. Steta sto su kaha i litvos dobili, male su sanse za prolaz ali se nadam da cemo ostvariti neku pobjedu u ovoj uzasno jakoj grupi.Ne treba zaboraviti da je ovo prva sezona u evroligi i da ova lokomotiva ima budzet od 20 miliona a mi oko 5! Puna podrska za upravu,trenere i igrace tek smo na pocetku puta i samo jedinstveni mozemo iz godine u godinu da budemo bolji. Nek je vjecna Crvena zvezda!

Reply
PEĐA J7 окт 18, 2013 at 00:17

Prelomni trenutak na mecu, smanjujemo na 2-3-4 ne znam tacno, Nelson udara bananu vuce odlicnu kontru, kapiten Simonovic sam na trojci, jedva se dobaci do prvog obruca – ukocio se od straha…
To u EL ne pije vodu!!!
Blazic me odusevio osim onog jako bitnog zicera sto je promasio, a i bilo je pod faulom realno…
Silb mora bolje, Dzenkins takodje, pre svega u odbrani.
Pa i taj Nelson je stranac, pa kida odbranu bolje od svih!

Reply
Vanja окт 18, 2013 at 00:31

samo polako brate, znamo da realno kvalitet da pariraju ovako jakim ekipama trenutno imaju Jaka,Silb,Nelson i donekle Bobi i Dzenkis a za ovakve ekipe treba nam bar 8 takvih igraca. Hendriks,vilijams,maric,bikov,jasaitis… nije realno da ocekujemo od lazica i simonovica da se protiv njih posebno istaknu. idemo dalje ovo je veliko iskustvo.

Reply
Vanja окт 18, 2013 at 00:44

izvinjavam se nisam pomenuo Radenovica, nadam se da je sada svima jasno zasto je doveden bio je odlican u oba smjera i valjda je zasluzio da ga vise niko ne kritikuje.

Reply
Uliks окт 18, 2013 at 00:15

Jednostavno, nama treba trener! Sta bi Kari Pesic napravio sa ovim timom vec u ovom delu sezone…

Reply
Alex Unders окт 18, 2013 at 02:05

Došao bi Kari opet rado – sve što treba je euro više nego što ima u Bajernu.

Reply
figo окт 18, 2013 at 00:04

Vise nego jasno da na treba zamena an trojci.Kapiten Simonovic je ocajan i coek nema mu*a da resi utakmicu.Tuzan igrac taj Simonovic

Reply
aaa окт 18, 2013 at 15:15

licno ne mislim da je problem u mu*ima vec da jednostavno nema kvalitet da konstanrno pogadja

Reply

Leave a Comment