Moja Crvena Zvezda
КошаркаРегионална лига

Симоновић пред Будућности: Изузетно су јаки на свом терену, биће тешко

IMG_6170Паклени ритам утакмица за кошаркаше Црвене звезде Телеком се наставља. После исцрпљујућег дуела и пораза тек после продужетка од шестоструког првака Европе Панатинаикоса, црвено-бели у понедељак од 20 сати и 30 минута у Подгорици играју против Будућности.

За изабранике тренера Дејана Радоњића ово ће бити веома тежак испит, јер је главни град Црне Горе за Звезду традиционално неугодно гостовање. У прилог томе сведочи податак да су црвено-бели у дворани Морача последњи пут славили 25. маја 2005. године. Подсећања ради, Звезда је тада победила резултатом 77:74, а најефикаснији био је Горан Јеретин са 17 поена.

Подгоричани су у досадашњем току регионалног такјмичења уписали три победе и два пораза, а у Морачи из две утакмице имају максималан учинак. Пре приче о екипи Будућности, капитен црвено-белих Марко Симоновић морао је још једном да се осврне на дуел са Панатаинаикосом:

За нама је изузетно тешка утакмица. Дошло је до великог емотивног и физичког пражњења. Мало нам је недостајало да савладамо једну од најбољих екипа у Европи, а сматрам да не би било незаслужено и да смо ми победили. Ипак, не треба жалити јер смо у дуелу са тако јаким ривалом показали веома добру игру, максималну борбеност и прави карактер. Међутим, евидентно да нам недостаје искуство играња у Еврологи. Ипак, да нам је неко пре утакмице рекао да ћемо у онаквом амбијенту Пионира играти продужетке са Панатинаикосом, мислим да бисмо оберучке прихватили – почео је причу Симоновић:

Наредног ривала црвено-белих Симоновић одлично познаје:

Будућност има веома добар тим, а посебно су незгодни на домаћем терену. Ниједној екипи није лако да игра у Морачи. Очекује нас веома тежак посао – рекао је Симоновић и потом се осврнуо на традицију непобедивости Будућности у Подгорици у дуелима са Звездом која траје још од 2005. године:

Искрено, нисам знао тај податак, али то ће нам свима бити додатни мотив да покушамо да прекинемо ту неугодну серију. Ипак, морам да признам да се тиме не оптерећујемо, већ само размишљамо како да из Подгорице донесемо два бода. Евидентно је да из утакмице у утакмицу постепено подижемо форму. У неким евролигашким дуелима нисмо имали ни среће,  али сигуран сам да ће нам се то негде вратити.

Капитен црвено-белих је нагласио да уколико жели победу Црвена звезда мора адекватно да одговори на агресивну игру Будућности:

На свом терену Будућност игра веома агресивно у одбрани, свих пет играча је на граници фаула. То је ратничка филозофија коју форсирају и са којом сам добро упознат јер сам играо за Будућност, а такав менталитет играча се градио годинама. Ми морамо да одговоримо на идентичан начин, јер само тако можемо да контролишемо игру и дођемо до победе. Неопходно је да будемо стрпљиви и да не улазимо у трку са њима. Ћапин је мотор њиховог тима и првенствени задатак ће нам бити да њега зауставимо. Он је и ове сезоне показао да је прави лидер и да није случајно прошле године пружао фантастичне партије у Радничком. Сјаjно игра, погађа кад треба, а кад затреба и разиграва саиграче тако да од њега у великој мери зависи игра Будућности – закључио је Симоновић.

Вест можете коментарисати и на нашем форуму.

Повезане вести

15 comments

sasa нов 4, 2013 at 22:33

COVICU ako se razumes u kosarku produzi ugovor sa radonjicem na 10 god tako da ces tada imati iskusnog trenara je… ti on m

Reply
Dejan нов 4, 2013 at 22:33

Sta jos treba da se dogodi da ode ovaj Radonjic? Igra nikakva. U zadnjih 4 minuta nismo dali kos iz igre i to protiv prosecne ekipe Buducnosti. Trojke 1 od 12 :facepalm:

Reply
Libijac нов 4, 2013 at 22:29

Beda i jad!!!

Reply
Libijac нов 4, 2013 at 22:14

a JOOOOOOOOOOj kakav je pajser ovaj Nelson!!! Oterace tebe Covke, ja ti kazem!!!

Reply
Libijac нов 4, 2013 at 21:58

Blazic definitivno nije suter!!!

Reply
ja нов 4, 2013 at 21:41

sta ce se pre desiti,….zvezda izd..ati u svim takmicenjima ili ce smeniti ovo go.no sa klupe

Reply
sasa нов 4, 2013 at 21:15

ovom radonjicu se treba zahvaliti a on da bude srecan sto smo ga doveli kuci
covek vezu nema

Reply
kostaPG нов 4, 2013 at 13:02

ljudi kakva ljudina od simona … cekali smo ih ispred hotela 2 sata da se vrate sa treninga i kad su dosli krenuli smo da se slikamo sa njima uhvatili smo samo silba i djenku , a simon nam je rekao sacekajte 15 minuta da se istusiram . posle 10 min izlazi covjek na kisu u papuce da se slika i da prica sa nama , posle nase price ulazi u hoteli salje nam jednog po jednog igraca da se slikamo 😀

Reply
sasa нов 4, 2013 at 22:36

za to jedino moze i da sluzi a uz to je ruzan

Reply
Kastro нов 4, 2013 at 22:39

U to sam se uverio na fejnel foru u Laktasima, kada su on, Radivojevic, Rakocevic i Savovic jedini ostali sa nama navijacima, ustvari Savovic je sisao kasnije, a Simonovic bio sa nama 15-ak minuta ispred hotela , pricao, slikao se, lik je sto se toga tice primer. Ljudina za razliku od pojedinaca

Reply
aca nis нов 3, 2013 at 23:48

Jeste tesko gostovanje tamo, ali ako pruzite 70% od pao-a, dobijate lagano.

Reply
pera нов 3, 2013 at 23:03

Ako neko iz kluba ovo čita njegov je glavni zadatak da se dovede mali Novak prava jedinica koja fali timu i perspektiva naše košarke.

Reply
NVO нов 4, 2013 at 12:28

Novak Djokovic? 😀

Reply
Sreten нов 4, 2013 at 16:11

Koji Novak?? 🙂

Reply
Libijac нов 4, 2013 at 21:57

Jovan Novak, bajni kosarkaski sladokusci…… gledate samo zvezdu i partizan

Reply

Leave a Comment