Moja Crvena Zvezda
Европска такмичења

Радоњић пред Лаборал: „Уз навијаче до победе“

radonjic dejanКошаркаши Црвене звезде Телеком у деветом колу Евролиге дочекују екипу Лаборал Куће. По други пут ове сезоне црвено-бели ће бити домаћини у Комбанк арени, а утакмица је на програму у четвртак од 18 сати и 45 минута. Капије највеће београдске дворане ће бити отворене од 16:15, а улазнице за овај меч су у продаји од среде и могу се купити на свим продајним местима Евентима.

Играчи Црвене звезде Телеком су једну од најбољих партија у досадашњем делу сезоне пружили управо против шпанског тима, на гостовању у Виторији, када су славили резултатом 63:73. Навијачи Звезде се те утакмице сећају и због одличних рола Митровића који је потпуно надиграо искусног Ноћионија, као и Нелсона који је својим наступом на том мечу обезбедио ласкаву титулу МВП-ја четвртог кола Евролиге. Управо на ту утакмицу је желео да се осврне тренер Црвене звезде Телеком, Дејан Радоњић:

– Од нашег дуела у Виторији екипа Лаборал Куће је направила изузетан искорак у сваком следећем мечу. У Русији су имали лопту за победу против Локомотиве, а након тога су остварили све победе и обезбедили пласман у Топ 16. То је било и реално очекивано од њих, без обзира што су ове године кренули у такмичење са нешто слабијом екипом него што су је имали неких претходних сезона – истакао је Радоњић и наставио са анализом противника:

– Лаборал Кућа је веома квалитетан тим. У Београд долазе јачи за Ноћионија, без кога су славили у те три претходне утакмице. Заслужено се налазе у Топ 16 фази Евролиге. Атипичност игре и квалитет великог броја њихових играча даје им могућност да играју на различите начине. У првом мечу смо успели да исконтролишемо њихову игру центара, која им даје додатну димензију шутем за три поена – изјавио је тренер Звезде, који је додао да додатни квалитет Лаборалу дају партије које пружају њихови плејмејкери. Радоњић се потом осврнуо на ситуацију у црвено-белом тиму:

– Ми тренутно нисмо баш у идеалном статусу, имајући у виду повреде играча. Симоновић и Шилб су у претходна два меча морали да повремено „крпе“ позицију крилног центра. Урадили су доста добар посао, надоместили недостатак Митровића. Међутим, у таквим ситуацијама потрошња играча је већа, а могућност неких комбинацију у игри је мања. Имали смо проблема и пред меч са Задром, идеја је била да још више одморимо екипу и то је урађено на задовољавајући начин. Надам се да ће сви бити спремни да пруже добру партију, како би славили пред нашим навијачима – изјавио је стратег црвено-белих, који је након тога додао:

– Верујем да можемо да победимо, уз подршку навијача које овом приликом позивам да дођу и виде још један добар евролигашки меч. Имамо велику мотивацију и жељу да поново одиграмо добру утакмицу и савладамо екипу из Шпаније – констатовао је Дејан Радоњић. Он је потом додао да предстојећи меч итекако има резултатски значај за Црвену звезду Телеком:

– Желимо да будемо пети у групи што нам омогућило бољу позицију у Еврокупу. Али, и да је другачије имали бисмо исту жељу, ону коју имамо за сваку утакмицу – јасан је био Дејан Радоњић, који се осврнуо и на приче око довођења појачања на позицији крилног центра:

– Тренутно нема нових момената. Оријентација свих у тиму је потпуно на меч против Лаборал Куће, али свакако да пратимо ситуацију на тржишту – изјавио је Радоњић.

Вест можете коментарисати и на нашем форуму.

Повезане вести

2 comments

INĐIJA дец 11, 2013 at 20:46

Kako je samo antipatičan,
i nesposoban.

Reply
cz дец 11, 2013 at 19:57

http://www.mozzartsport.com/vesti/dokle-vise-pod-hitno-da-se-nadje-40-000-evra-ili-ode-i-dauda/66892 Ma je li ovo moguce?Ocekivati je bilo od one cetvorice,ali Dauda.Mirno zavrsimo sezonu,umjesto da se razmislja o pojacanjima mi imamo jos goomilu problema.Ma prodajte ga onim Turcima ako moze vec sutra!!Zgadilo mi se ovo vise..

Reply

Leave a Comment