Moja Crvena Zvezda
КошаркаРегионална лига

Блажич: „Ако будемо играли нашу игру уписаћемо победу“

jaka blazicКошаркаши Црвене звезде Телеком отпутовали су у Мађарску где их у суботу 25. јануара од 17 сати очекује дуел 18. кола АБА лиге са Солноком.

Мађарски представник у регионалном такмичењу налази се у доњем делу табеле, али је познат као веома неугодан домаћин. Наиме, свих пет победа у досадашњем току АБА лиге Солнок је забележио управо на свом терену, на коме домаћи тим увек има веома бучну подршку публике.

Поред чињенице да у редовима Солнока игра један од најкориснијих играча и најбољих стрелаца лиге Вили Ворен, отежавајућа околност за црвено-беле је и податак да је Солнок пред ову утакмицу ангажовао ново појачање. Реч је о Обију Тротеру који је и у периоду од 2010. до 2012. био члан Солнока, а потом је бранио боје Нижњег Новгорода и Тријумфа.

Ипак, Црвена звезда у Мађарску долази у веома добром расположењу после убедљиве победе над Паниониосом, а додатно радује и податак да се у тим враћа Бранко Лазић, који је због здравствених проблема пропустио дуел са Атињанима:

– Атмосфера у екипи је одлична. После добре представе у дуелу са Паниониосом и у Мађарској желимо да наставимо у истом ритму – почиње причу Јака Блажич:

– Ипак, морамо да будемо веома опрезни, јер без обзира на тренутну позицију Солнока на табели, то је веома добар тим. Имају доста искуства и велику подршку публике. Али, ако будемо играли нашу игру мислим да можемо да забележимо победу.

Као највеће квалитете Солнока Блажич је навео:

– Имају веома добру спољну линију, коју предводи Ворен и првенствени задатак биће да њега зауставимо. Могу да буду веома незгодни уколико име се омогуће отворени шутеви споља, док се под кошем највише ослањају на квалитет и искуство Мартона Бадера. Сала у којој играју је мала, атмосфера је увек добра, а публика им својим навијањем увек даје додатни мотив и енергију – наглашава Блажич.

Словеначки интернационалац сматра да би Звездина агресивна одбрана требало да донесе превагу:

– Морамо да играмо веома јаку одбрану и да користимо сваку прилику за постизање лаких поена из контри. У нападу морамо да играмо паметно, да не журимо и стрпљиво тражимо најбоља решења. Уколико испунимо ове задатке очекујем да ћемо уписати још један тријумф у АБА лиги – закључио је Блажич.

Вест можете коментарисати и на нашем форуму.

Повезане вести

2 comments

Pex јан 24, 2014 at 17:26

Jaka evo ti prilike da zbog krace rotacije pokazes svoj potencijal jer ces dobiti vise minuta na parketu, gledaj kako to Simonovic radi kao pravi kapiten a ti mozes jos vise ubedjen sam jer si poletniji od njega… Samo skoncentrisano pri sutu i bez srljanja u tri igraca i bices nalbolji jer ulazom 1 na 1 mozes da prodjes pored svakog cuvara u ABA ligi, iskoristi to!!! Odlican si bio protiv Panioniosa jer si na udvajanju pri prodoru gledao saigrace i imao odlicnih 5 asistencija sto do sada nije bio slucaj… To je ono sto nam treba jer ti si igrac koji sa lakocom pravi visak!!!

Reply
Baki јан 24, 2014 at 17:18

Jaka care, samo nastavi kao i do sada! I ti i citava ekipa!

Reply

Leave a Comment