Moja Crvena Zvezda
Кошарка

Најава: Партизан – Црвена звезда, кошарка (ж), битка за друго место у лигашком делу шампионата Србије

    Кошаркашице Црвене звезде у недељу играју вечити дерби против Партизана у оквиру 19. кола Прве женске лиге Србије. Меч који ће победнику вероватно донети друго место у лигашком делу првенства Србије и лакшег противника у плеј-офу, игра се у Хали спортова са почетком у 18 часова.

partizanzvezda-zkk

Црвено-беле у претходна четири кола не знају за пораз. Екипа је у налету самопоуздања после убедљиве победе у првом мечу четвртфинала регионалне лиге против Триглава у Крању. Звезда и Партизан деле другу позицију на табели са по 15 победа и три пораза, тако да ће се тим који тријумфује на овој утакмици издвојити сам на другом месту. У досадашњем току шампионата Звезду је предводила Александра Црвендакић (16,7 поена, 6,8 скокова, 2,1 украдена лопта), као и одлични тандем под кошем који чине Иванка Матић (16,8 поена, осам скокова) и Тина Јовановић (15,1 поен, 9,8 скокова). игром најтрофејнијег женског кошаркашког клуба у Србији диригује плејмејкер Александра Станаћев, први асистент лиге (8,2 поена, 7,7 асистенција). Веома је битно да свој максимум пруже Мирјана Бероња, Нина Ђоковић, Мина Јовановић, Милена Папић, Јелена Станковић и Ивана Бошковић, јер је наредни противник Звезде врло квалитетна екипа.

Партизан је у другом делу сезоне доживео непланиране поразе у Врбасу и Вршцу, али је једини успео да савлада екипу Радивоја Кораћа у домаћем шампионату, што је и Звезди два пута пошло за руком, али у регионалној лиги. У односу на први део првенства тим Партизана су напустиле Хајдана Радуновић (први стрелац и скакач екипе), врло ефикасна Александра Вујовић и стандардна играчица у ротацији Марија Прља. Ипак, црно-беле и поред тога имају одличан тим, а истичу се бек Јелена Вучетић (12,9 поена, четири асистенције) и плејмејкер Јована Пашић (12,8 поена, 4,9 скокова, 1,8 украдених лопти). Значајне улоге имају крилни центар Бојана Јанковић, крило и некадашња кошаркашица Звезде, Дуња Прћић и бек Лидија Вучковић.

У првом делу сезоне Партизан је савладао Звезду са 71:63, али тада у тиму црвено-белих није играла Тина Јовановић због повреде, док је Иванка Матић тек касније појачала екипу. Управо ове две играчице могу да донесу превагу Звезди на дербију, јер се чини да је центарска линија црвено-белих знатно јача у односу на центре Партизана.

Партизан – Црвена звезда

16. фебруар 2014, недеља

Хала спортова, Београд

18:00 часова

Повезане вести

2 comments

Zvezdaš феб 15, 2014 at 09:38

Idemo prvakinje Evrope da im pokažemo ko je ko! Nemam dilemu da će ih Zvezda deklasirati!

Reply
Бранимир феб 15, 2014 at 11:37

Ја ипак имам малу дилему, али се надам да ће наше дјевојке побиједити.

Reply

Leave a Comment