Moja Crvena Zvezda
КошаркаРегионална лига

Радоњић: „Очекивано лоша концентрација екипе“

Још једна од екипа које су „положиле оружје“ кошаркашима Црвене звезде Телеком у Пиониру је Крка. Црвено-бели су савладали словеначки тим резултатом 78:65, и на тај начин забележили и 19-ти тријумф у регионалном такмичењу.

Изабраници Дејана Радоњића су контролисали меч читавим његовим током и славили прилично рутински над Крком. Највише расположени у екипи Звезде били су Драгићевић (14 поена, 9 скокова, 5 асистенција и две украдене лопте), Катић (19 поена, и четири скока) и Џенкинс (15 поена, четири асистенције и по три украдене лопте скока). Сем тога, вреди истаћи и деби Олександера Липовија, као и прве минуте у сениорском тиму за Стефана Лазаревића.

Своје утиске после меча против Крке изнео је млади Марко Тејић:

– Желели смо ову победу, била нам изузетно битна због пласмана на Фајнал фор и позиције на њему. Што се тиче саме утакмице, одиграли смо добру одбрану, можемо са тим да будемо задовољни. Сада нам предстоји да се спремамо за нове утакмице – изјавио је Тејић.

Тренер Звезде, Дејан Радоњић, истакао је да је за тим било веома важно да оствари тријумф:

– Поготово у околностима које нису једноставне. Играли смо пре само пар дана меч у Еврокупу против Лијетувос Ритаса и врло брзо нас очекује реванш. Искрен да будем, очекивао сам да наш тим вечерас што се тиче концентрације неће изгледати на најбољи могући начин. Тако је и било ових 40 минута, без обзира на то што смо водили сво време. Одиграли смо добру одбрану и имали конкретну предност, што нам је омогућило да имамо лагоднију завршницу. Не могу бити задовољан концентрацијом са меча, али треба се већ сада окренути мечу у Еврокупу. Надам се да ћемо тамо бити у комплетном саставу и да ћемо одиграти добар меч – истакао је Радоњић пре него што се осврнуо на статус Ивана Раденовића:

– Он је урадио већ два планирана тренинга, надам се да ће и сутра све бити без проблема. У том случају ће се нормално прикључити тиму против Лијетувос Ритаса – констатовао је тренер црвено-белих.

Дејан Радоњић се осврнуо на чињеницу да је Црвеној звезди потребна још само једна победа како би и дефинитивно обезбедила прву позицију на табели на крају лигашког дела такмичења у АБА лиги:

– Прво морамо да размишљамо о следећем противнику и то нам је тренутни фокус. За теоретски останак на првој позицији нам треба још једна победа, али размишљаћемо о нашем приступу у зависности од ситуције. Реагујемо на оно што је тренутни инстерес тима. Давање веће минутаже младим играчима у последњим утакмицама ће зависити и од ритма утакмица. Правићемо анализе и планове како да наступамо, то ће зависити и од тога да ли ћемо и даље играти Еврокуп или ћемо можда имати више времена за тренажни процес – рекао је Радоњић, који се потом кратко осврнуо и на учинак новог појачања, Олександера Липовија:

– Играо је онолико колико је и било планирано. Важно је да је у одличној физичкој спреми и у веома добром стању. Идеје и ситуација на терену су вечерас биле другачије него што је било потребно како би се он више ставио у функцију – закључио је Дејан Радоњић.

Повезане вести

14 comments

zvezdas мар 10, 2014 at 10:23

jedno pitanje…ako mi ispadnemo u polufinalu nekim slucajem,zar ne idemo u kvalifikacije za evroligu jer koliko ja znam pravilo je da najbolja ekipa iz regularnog dela koja ispadne u 1/2 finalu ima automatski mesto u tim kvalifikacijama,aba liga daje ja mislim 3 mesta u evroligi odnosno dva direkt i jedan kroz te kval.?

Reply
aca nis мар 9, 2014 at 23:35

Au kakav ce rasplet da bude na f4 aba, samo Bog zna. Kako stvari stoje, partizan, cibona i buducnost ce da imaju isti skor 3 kola pred kraj. Iskreno, ja bih najvise voleo buducnost u 1/2 jer je najslabija u odnosu na ostale ekipe. Mislim da ce ipak partizan na trece mesto jer ce da dobije solnok u pioniru kao i cedevitu, a sa buducnosti ce biti tesko, mada oni znaju sa niima dobro. Videcemo sta ce biti, bice gadno, ali verujem u finale, a onda do prve titule. Vidim Cvetkovic je pokidao na utakmici sa cibonom, mozda treba razmisliti da ga vratimo ako je povratio samopouzdanje. Ne znam kako je odigrao ostale utakmice,ne znam koji su planovi uprave, mozda hoce Jovana Novaka, videcemo, to je daleko. Voleo bih da cujem jos neko misljenje o protivniku za final 4, vrlo je zanimljivo, pogotovo sto u zadnjem kolu igramo sa cibonom, ako bude iza partizana, mi cemo odlucivati.

Reply
Kastro мар 9, 2014 at 23:51

Mislim da bi bilo bolje da je partizan danas uzeo i onda bi bili sigurno treci, jer bolje nam je da njih izbegnemo u polufinalu koje ce se igrati u BG, i gde ce biti veliki pritisak, jer ko izgubi nema evrolige, a nama bi daleko vise odgovarali Cibona ili Buducnost, mada komsije jos nisu ni sigurne za f4, ali ako idu neka idu sa trece pozicije. Ne kazem da ih se trebamo bojati, ali zbog pritiska i naboja bolje da ih izbegnemo. Cvele je veceras bio odlican, ali ostale utakmice se i nije preterano dokazao, ali napredak je primetan iz meca u mec.

Reply
cigan krusevac мар 10, 2014 at 01:53

NIJE BILO BOLJE DA SU POBEDILI DANAS jer bi onda mogli da kalkulisu i da budu cetvrti, JER UPRAVO NAS ONI I CILJAJU VEROVALI ILI NE U POLUFINALU……. Kako kazu na njihovom forumu, hoce da odseku zmijij glavu, a to znaci bez evrolige….
Iako je van interesa celokupne nase kosarke, ja navijam da partizan ostane bez evrolige, jer ce se „raspasti“ tada…. i onda krece potpuno nasa era, samo da uzmemo 2 titule zaredom 😉

Reply
Blejk мар 10, 2014 at 03:53

Tačno tako, ciljaju nas, ali to im je veliki rizik jer ako ih ostavimo bez Evrolige, gotovi su, baš kao što si rekao, ostaju bez sponzora, stići će im dugovi na naplatu, i smeši im se što i nama u fudbalu (OK, možda ne baš takva katastrofa, ali teško će se izvući). Dok mi, u toj najgoroj varijanti poraza u polufinalu, opet možemo lagano da se konsolidujemo jer nemamo taj imperativ Evrolige još ovu godinu, a sponzori nas neće napustiti dok je Čovke tu.

Reply
ciganKrusevac мар 11, 2014 at 11:14

Svakako…. Jesu oni klimaviji od nas, ali mislim da bi za Zvezdu bilo takodje katastrofalno da ostanemo bez eurolige, jer bi smo stagnirali kao klub.. Iako bismo imali dosta manje problema od njih….A vrlo dobro znamo da mi jedino kada smo u „fullu“ mozemo njih da bijemo, u najbitnijim mecevima… Tako da moramo ostati u fullu, odnostno evroliga je OBAVEZNA!! pOZdrav

Fornicator мар 10, 2014 at 00:36

Nakon poraza u Ljubljani, groblje će verovatno na četvrto mesto. To baš i nije dobro jer realno su oni najteži protivnik, pa CDvita, pa Cibona, pa Budućnost. Ali nije još ništa gotovo, a moglo bi čak i da se desi da (u meču protiv Cibone) mi određujemo ko će na treću a ko na četvrtu poziciju. Idealno bi bilo da nam dođu Podgoričani u polufinalu, a CDvita u finalu, ali sumnjam u to…

Reply
aca nis мар 10, 2014 at 01:04

Ja mislim da nece jer nema od koga da izgubi Prvo, solnok ce da dobiju u pioniru sigurno, posle sa buducnosti, to im je tradicionalno lak protivnik, pa cedevita kuci, i njih ce da dobiju sigurno. Buducnost igra sa igokeom mislim, pa sa partizanom pa sa cedevitom i megom, a cibona sa nama, sa sirokim i igokeom u gostima. Dakle, mislim da ce partizan biti treci i izbeci cemo se skoro sigurno. Buducnost i cibona ce da imaju jos po poraz-dva sto posto.

Reply
Fornicator мар 10, 2014 at 03:54

Neka bude tako… 🙂

Reply
Baki мар 10, 2014 at 22:12

Mislim da groblje ne moze biti na poziciji 4 nikako. Ili ce biti 3 (mozda cak I drugi), ili se nece ni plasirati. Oni imaju bolji skor od cibone (+6) a Cibona od Buducnosti (+3). Sada partizana pre utakmice sa Crnogorcima ima +7. Dakle… Ako svi imaju isto pobeda, I Buducnost dobije partizan, onda partizan pada na 4 poziciju samo ako ih buducnost dobje 12+ razlike a to ce se ipak malo teze desiti bez obzira na sve… Uostalom, sve I da oni prizeljkuju da nas dobiju u 1/2, ko im garantuje da ce pobediti? Sta kao, odjednom ce Gagic postati LBJ pa ce zakcavati sa slobodnih bacanja? A Musli ce da leti kao Dvajt Hauard? Ma daj…

Reply
emirko svemirko мар 9, 2014 at 14:18

Najvazniji mec protiv Ritasa. Smatram da ekipu treba spremiti da ide na pobedu, igranje na razliku nikako nije dobro. Nadam se pobedi i velika stvar je povratak Radenovica. 😀

Reply
pera мар 9, 2014 at 16:49

Najvažniji je meč polufinala f4 aba lige a meč sa Ritasom jeste važan jer bi napredovali kao klub ali ne sudbonosan. Od utakmice ptoziv Ritasa treba krenuti u osveženje glavnih igrača i probati vratiti Luku u igru. Raditi na uvežbavanju dve tri različite zone jerće deeli upravo to dorsirati protiv nas jer smatra da ima tehnički superiorniji tim. Dakle gospodo finiš sezone se rešava odbranom a iz nje se radjaju laki napadi a svežina u ekipi rešava finalne utakmice kojima se nadamo. Upravo zbog toga je debeli odmarao po desetak dana Bogdana i Kinzija svoje glavne igrače.

Reply
Delij mp мар 9, 2014 at 18:59

Debeli mozda i ne bude na f4 aba lige,pukli su od Olimpije 😛 Samo sledecu da dobijemo i onda bih voleo da izgubimo od Cibone koji je direktni konkurent Parizanu za f4.
Debeli bi zavrsio u bolnici,pre toga optuzio sve zive.Polufinale protiv Buducnosti li Cibone,u finalu protiv Cedeveite pred punom arenom nasih navijaca.

Reply
Fornicator мар 9, 2014 at 19:30

Mnogo je važnije polufinale ABA nego revanš sa Ritasom, u pravu si. Takođe si dobro rekao i za debelog – siguran sam da na treninzima ne sprema odbranu za Cedevitu ili Cibonu nego upravo za nas (ovo što kažeš da su tehnički jači realno i jeste tako). Dakle, ne zavaravati se, nego se spremati za groblje 100%, jer svi znamo šta nas čeka u očekivanom finalu sa njima – maksimalan pritisak debelog na sve i svakog, pogotovo na sudije. Vidim da se taktizira oko drugog, trećeg i četvrtog mesta pred F4. To nas ne treba da zanima, ako Hrvati žele nas u polufinalu a ne grobare, to je njihov problem, naše je da sve karte bacimo na to polufinale!

Reply

Leave a Comment