Moja Crvena Zvezda
АлександарБлогови

Месец за нама: Црвено-бели новембар

Поштовани Звездаши, као што је почетком претходног месеца најављено, на сајту www.mojacrvenazvezda.net имаћете прилику да на једном месту прочитате резиме претходног месеца у нашем спортском друштву. Новембар је дефинитивно био све, само не црвено-бео за спортисте наше Црвене звезде. Много пораза, потреса у клубу, оставки, суспензија. То је оно што је обележило претходних тридесетак дана у спортском друштву. Ипак, било је и оних који су наставили да представљају свој клуб на највишем нивоу.

Фудбал

Фудбалери су у новембру 2011. можда и изгубили шансе за титулу у овој сезони, а потреси у клубу одјекују јаче него икада од доласка Лукића на чело клуба! Од сјаја до очаја. Тако се најбоље може описати пут наше екипе у протеклих 30 дана. Почело је одлично, релативно убедљивим победама од 3:1 против ОФК Београда на Маракани и Јагодине на гостујућем терену. У овом периоду, тачније 5. новембра, на нашем највећем стадиону обележено је 60 година од освајање прве шампионске титуле, прекрасном кореографијом и бакљадом. Ипак, све мисли биле су усмерене ка вечитом дербију, али је и у таквој атмосфери трећи тим Партизана, Смедерево декласирано на Маракани. Било је 4:0, а меч су обележила два поготка Бруна Мезенге, од којих је један био мајсторија каква није виђена годинама на овим просторима. У дерби су играчи, управа, навијачи ушли пуни оптимизма, након неколико добрих игара. Карте су се продавале невероватним темпом, па се очекивао прави спектакл. На стадиону се на крају окупило више од 45000 љубитеља фудбала. На терену, Звезда је имала иницијативу, нападала током првог полувремена и сигурно ће се дуго жалити за промашајем Микића са старта меча, а посебно Евандра из финиша првог полувремена. Бразилац је имао прилику да из једанаестерца донесе предност нашем тиму, али је његов шут завршио на стативи. У другом делу, Борха пропушта невероватну прилику, а казна долази одмах. Гости постижу два гола у веома кратком временском периоду и решавају 141. вечити дерби. Мук на Маракани. Након много времена, са стадиона је одјекивало „Управа напоље!“ Након меча – хаос. Сукоби у свлачионици, изјава Борхе да домаћи игрчи мрзе странце и да хоће да оде ако се то настави, сукоб са Вилотићем… Иван Аџић је након много притисака и разговора навијача са управом после меча поднео оставку. Стефановић је након неколико дана саопштио да дуг износи око 25 милиона евра, а Лукић да је место Роберта Просинечког сигурно и поред свега. Скандалозни Милан Вилотић је дефинитивно суспендован, искључен из тренажног процеса екипе и у јануару ће напустити клуб. Невероватна количина пиротехнике која је употребљена на дербију могла је донети клубу само једно. То се и десило. Маракана је закључана, па ће наши момци без помоћи навијача морати у нове победе. Оно што је вратило мало наде међу Звездаше јесте помињање Драгана Џајића и његовог повратка у клуб, о чему се увелико прича.

Статистика у новембру:

Првенство: 3 2 0 1 6:4

Куп: 1 1 0 0 4:0

Укупно: 4 3 0 1 10:4

Резултати:

Ц. Звезда – ОФК Београд 3:1

Јагодина – Ц. Звезда 1:3

Ц. Звезда – Смедерево 4:0

Ц. Звезда – Партизан 0:2

Млађе категорије завршиле су једну од најуспешнијих полусезона у последње време доминацијом у свим категоријама. Омладинци су у самом финишу изгубили прво место, али су сви остали завршили као лидери.

Кошарка

Попут фудбалера, и кошаркаши су имали месец за заборав. Одиграна су три гостовања, као и један меч у Пиониру. Очекивало се неколико победа, против екипа којесу у дуеле са Звездом ушле са зачеља табеле, али се десило нешто сасвим супротно и неочекивано. Прво је у Загребу, фаворизовани домаћин је славио релативно убедљиво, што се можда и очекивало, ако се у обзир узме снага противника. Прави шок је уследио у Домжалама, где је фењераш Хелиос лако однео победу. Иако је наш тим играо без најбољег играча, Адама Морисона, за овај пораз свакако нема оправдања. Пао је затим и Пионир. Раднички из Крагујевца, иако ослабљен, успео је да слави победу и побегне након ње са зачеља табеле. Уследило је гостовање још једној екипи са дна табеле, Крки. Наши играчи поново су разочарали и у финишу остали празних шака. Након ова три неочекивана пораза, а пред велика искушења и готово непремостиве препреке – Макаби у Пиониру и Цибона у Загребу, уследио је нови шок. Услед завршетка лок-аута у НБА лиги, Адам Морисон је искористио клаузулу у уговорору, по којој је могао да се врати у САД када се штрајк заврши. Питање је како ће се одвијати наставак сезоне, јер наш тим до краја има веома тежак распоред и мечеве са Цибоном, Макабијем, Партизаном, а игра не обећава.

Наше млађе категорије одиграле су још један одличан месец и наставиле са добрим резултатима.

Статистика у новембру:

НЛБ лига: 4 0 0 4 316:349

Укупно: 4 0 0 4 316:349

Резултати:

Загреб – Ц. Звезда 102:85

Хелиос – Ц. Звезда 88:79

Ц. Звезда – Раднички 79:84

Крка – Ц. Звезда 75:73

Кошаркашице су забележиле и први пораз, од екипе Јагодине, али и поред тога убедљиво воде на табели. У преостала три мечаодиграна у новембру, савладани су Пролетер, Студент и Раднички.

Статистика у новембру:

Првенство: 4 3 0 1 304:271

Резултати:

Ц. Звезда – Студент 75:59

Пролетер – Ц. Звезда 65:78

Ц. Звезда – Раднички 68:62

Јагодина 2001 – Ц. Звезда 85:83

 

Рукомет:

Рукометаши су коначно заиграли нешто боље и забележили неколико победа у домаћем шампионату, док је у регионалној „СЕХА“ лиги настављен низ пораза. Можда и свесно одмарајући тим за домаћи шампионат, у регионалном такмичењу наш тим био је лошији од Загреба, фењераша Сутјеске, а забележен јеи убедљив пораз од екипе која је недавно савладана у домаћој лиги, Металопластике у Шапцу. Бољи од наших момака били су и Хрвати – Кроација осигурање. У Купу ЕХФ, Црвена звезда је у првом мечу савладала Порто и тако сачувала шансе да се након реванша у Португалији пласира у наредну рунду овог такмичења. На крају, у домаћој лиги забележене су 4 победе, па су можда најављени и бољи дани за нашу екипу.

Статистика у новембру:

Првенство: 4 4 0 0 117:95

СЕХА лига: 4 0 0 4 88:122

ЕХФ Куп: 1 1 0 0 28:25

Укупно: 9 5 0 4 233:242

Резултати:

Ц. Звезда – Црвенка 31:26

Смедерево – Ц. Звезда 22:29

Динамо – Ц. Звезда 25:28

Ц. Звезда – Металопластика 29:22

Металопластика – Ц. Звезда 33:23

Кроација – Ц. Звезда 32:19

Сутјеска – Ц. Звезда 29:22

Металург – Ц. Звезда 28:18

Ц. Звезда – Порто 28:25

 

Рукометашице су наставиле да одушевљавају својим играма. Забележене су две тесне победе у дербијима, чиме је наш тим остао на другој позицији иза неприкосновеног Зајечара, који ће стићи у Београд крајем децембра.

Статистика у новембру:

Првенство: 2 2 0 0 57:53

Укупно: 2 2 0 0 57:53

Резултати:

Раднички – Ц. Звезда 19:21

Ц. Звезда – Нопал БП 36:34

 

Одбојка

Одбојкаши су наставили фантастичан низ без пораза. Истина, због учешћа репрезентације на Светском купу у Јапану, као и одбојкашице, наши момци нису имали превише обавеза, па су одиграли само два меча. У првом, против увек неугодног Младог Радника у Пожаревцу, као у сваком мечу ове сезоне, наш тим био је успешан. Други меч био је права посластица. Други вечити дерби у сезони и друга победа нашим момака, који су понос спортског друштва ове сезоне.

Статистика у новембру:

Првенство: 2 2 0 0 6:3

Укупно: 2 2 0 0 6:3

Резултати:

Млади Радник – Ц. Звезда 2:3

Партизан – Ц. Звезда 1:3

Одбојкашице су након неколико недеља паузе због обавеза репрезентације у Јапану коначно одиграле такмичарски меч. Био је то дерби против до тада непораженог Спартака. Нажалост, након готово 70 утакмица, наше девојке поклекле су пред једним ривалом у домаћим такмичењима. Поред овог пораза, у гостима је убедљиво савладан Варадин. У Лиги шампиона, наш тим очекивано је поражен од много искуснијег представника Пољске у гостима максималним резултатима.

Статистика у новембру:

Првенство: 2 1 0 1 4:3

Лига Шампиона: 1 0 0 1 0:3

Укупно: 3 1 0 2 4:6

Резултати:

Ц. Звезда – Спартак 1:3

Варадин – Ц. Звезда 0:3

Банк Факро – Ц. Звезда 3:0

 

Ватерполо:

Ватерполисти су још једном показали да су ове године понос СД-а. У паклу спортског центра „Милан Гале Мушкатировић“ савладали су румунску Орадеу и пласирале се у наредну рунду евро-купа, остаривши један од највећих успеха у историји клуба у Европи. Уследио је спектакл. У сјајној атмосфери препуног базена на Ташмајдану, наш тим је у 1/4 финалу ЛЕН Купа успео да часно избори 9:9 против славног Посилипа. Имали су наши момци три гола предности против троструког шампиона Европе, али су много искусније звезде италијанске екипе успеле да се врате у меч и остваре повољан резултат пред реванш у Напуљу. У Купу је изборен пласман у полуфинале, након победе над Бањицом.

Статистика у новембру:

ЛЕН Куп: 2 1 1 0 18:15

Куп Србије: 1 1 0 0 9:4

Укупно: 3 2 1 0 27:19

Резултати:

Ц. Звезда – Орадеа 9:6

Ц. Звезда – Посилипо 9:9

Бањица – Ц. Звезда 4:9

 

Куглање

Куглаши су успели у ономе у чему фудбалери нису. Савладали су убедљиво вечитог ривала и тако се учврстили у врху табеле. Поред овог меча, савладали су и Банат и Ниш пут.

Статистика у новембру:

Првенство: 3 3 0 0 6:0

Укупно:       3 3 0 0 6:0

Резултати:

Партизан – Ц. Звезда 0:2

Ниш пут – Ц. Звезда 0:2

Ц. Звезда – Банат 2:0

 

Џудо

И џудисти су задржали прво место. Ипак, у они су поражени у вечитом дербију, али су били бољи од Жандармерије и остали на врху. На индивидуалном плану, наши спортисти наставили су са успесима. Дмитриј Герасименко остварио је можда и највећи успех у историји нашег клуба, освојивши на Светском купу бронзану медаљу. На ЕП-у за млађе сениоре, Љиљана Стевановић освојила је седмо место, док су наше наде на турниру у Руми освојиле чак 10 медаља.

Статистика у новембру:

Првенство: 2 1 0 1 12:8

Укупно: 2 1 0 1 12:8

Резултати:

Партизан – Ц. Звезда 6:4

Жандармерија – Ц. Звезда 2:8

 

Стони тенис:

Стонотенисери нашег клуба успели су да успешно заврше полусезону и тако наставе са сјајним резултатима. У протеклом месецу, савладали су Банат 4-3, Стенес 4-0, Обилић и Кикинду са по 4-1.

Статистика у новембру:

Првенство 4 4 0 0 16:5

Укупно 4 4 0 0 16:5

Резултати:

Ц. Звезда – Банат 4:3

Кикинда – Ц. Звезда 1:4

Ц. Звезда – Обилић 4:0

СТЕНЕС – Ц. Звезда 0:4

На крају, имаћете прилику да изаберете најбољи колектив наше Звезде, као и најбољег спортисту:

[poll id=“59″]

[poll id=“58″]

Повезане вести

2 comments

Бошко дец 6, 2011 at 23:01

Безвезе испаде Олимпијакос. Наместили западњаци

Reply
... дец 6, 2011 at 22:18

Kosarka 😡

Reply

Leave a Comment