Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноЕвропска такмичењаНајновијеФудбал

Милојевић – синоним за Звездину Европу!

Тренер црвено-белих Владан Милојевић на путу је да престигне легендарног Миљана Миљанића на вечној листи тренера по броју утакмица на клупи Црвене звезде у европским мечевима.

Дуго времена је Миљан Миљанић био неприкосновен на Звездиној листи тренера који су предводили екипу у европским мечевима. Достигао је цифру од 36 мечева, у периоду од 1966. до 1974. године.

Други на листи је Бранко Станковић чији је тренерски мандат на Маракани трајао четири године (1978-1982), а на клупи је био и 1988. године и за то време Станковић је 35 пута са клупе предводио екипу Црвене звезде.

Садашњи шеф струке Владан Милојевић достигао је у реванш мечу другог кола квалификација за Лигу шампиона против Хелсинкија број од 34 европске утакмице на којима је седео на клупи, а све то за нешто више од две године, од јуна 2017. године до данас.

Двомеч са Копенхагеном донеће нашем Милојевићу деобу првог места на листи тренера који су предводили Звезду у Европи. Кормилар црвено-белих ће по завршетку реванша у Данској стати раме уз раме са Миљаном Миљанићем.

Међутим, Милојевић ће до краја квалификација престићи Миљанића, зато што ће Црвена звезда свакако одиграти и четврто коло квалификација и тада ће стратег црвено-белих надмашити рекорд који је још давне 1974. године поставио славни Миљан у европским надметањима.

Ова сезона може бити историјска за Владана Милојевића још по једном податку. Наиме, Миљан Миљанић је једини тренер у историји Звезде који је успео да освоји три узастопне титуле националог шампиона, док у овој сезони Милојевић може наставити низ и окитити се трећом државном круном у исто толико сезона на клупи Црвене звезде.

Нема сумње да је Владан Милојевић својим радом и трудом, а пре свега емоцијом и љубављу према Звезди заслужио да се златним словима упише у историју највећег клуба на Балкану. Четрдесетдеветогодишњи стратег клуба из Љутице Богдана иза себе има две успешне европске сезоне.

У првој сезони допринео је да Црвена звезда уђе у групну фазу европског такмичења после 10 година, да би подвиг подигао на виши ниво пласманом у елиминациону фазу Лиге Европе, чиме је донео европско пролеће на Маракану чекано 25 година. Треба рећи и то да је Црвена звезда под тренерском палицом Владана Милојевића постала први клуб који је прошао групну фазу Лиге Европе, а да је претходно играо целокупне квалификације!

У другој сезони са актуелним стратегом на челу Звезда је играла и Лигу шампиона! Виорила се чувена мушема и чула химна Лиге шампиона после дуго година чекања и на нашој Маракани.

Верујемо да ће се овај успешан низ наставити!

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment