Спортско друштво Црвена звезда прославила је 67. рођендан у Медија центру ФК Црвена звезда и наградила најбоље спортисте у протеклој години. На прослави је присуствовао велики број актуелних спортиста, бивших легенди црвено беле породице, као и велики број навијача и пријатеља Црвене звезде.

На почетку прославе подсетили смо се оних који су свој траг оставили у Црвеној звезди, али на жалост нису више са нама. Бошко Вуксановић (Ватерполо клуб), Драгољуб Пљакић (Кошаркашки клуб), Драгослава Герић (Кошаркашки клуб), Љубиша Станковић (Куглашки клуб), Војислав Балтић (Атлетски клуб), Влада Јањић (Спортско друштво), Војислав Милановић (Одбојкашки клуб), Миљан Миљанић (Фудбалски клуб).

Александар Боричић, председник Управног одбора Спортског друштва Црвена звезда је поздравио присутне и пожелео све најбоље спортистима на будућим наступима, апострофирајући да Црвена звезда има лепу будућност.

По 47. пут изабрани су најбољи у свим категоријама из породице Црвене звезде.

Љубав према атлетици наследио је од свог оца, великог Звездиног шампиона Драгана Перића. Његова љубав према спорту и Звезди је јака, и већ у пионирском узрасту наговештава да ће Звезда у бацачким дисциплинама поново имати шампиона. Марко Перић је на првенству Балкана за млађе јуниоре освојио бронзано одличје, на пионирском првенству Србије освојио је 1. место, а постао је и појединачни победник Купа Србије за пионире и млађе јуниоре. Марку Перићу признање је предао Драган Перић, најбољи спортиста СД Црвена звезда 2002. године

Талентована атлетичарка Црвене звезде у прошлој години на школском такмичењу остварила је најбољи резултат у својој и старијој категорији трчећи на 100 м, потом је на Војвођанском опену, на 300 м истрчала 41,82, па на првенству Београда за старије пионире на 300 м је трчала још. Тамара Дамјановић је у дворани, на отвореном митингу за млађе јуниоре на 60 м истрчала је 8,08 што је друго време уопште у Србији. Признање за најбољу Звездину пионирку Тамара Дамјановић је примила из руку Данета Корице, прослављеног атлетичара Црвене звезде.

Са поносом истичемо да имамо репрезентативце Србије, прваке Србије и Београда и да у нашој школи пливања тренутно плива 190 полазника. Прошле године на првенствима Србије освојили су неколико титула. У протеклој години најуспешнији такмичари били су Нађа Величковић и Душан Бабић. Млађани Душан Бабић предводник је пионирске црвено-беле екипе и он је укупни победник Београдске лиге са 16 наступа и исто толико победа. Због масовности и доброг рада са најмлађима Пливачки клуб је заслужено најбољи пионирски клуб у нашем Спортском друштву. Признање у име Пливачког клуба примил је најуспешнија такмичарка Нађа Величковић, а предао је Дејан Стаматовић, председник Пливачког клуба Црвена звезда.

Игор Ковачић је на Првенству света у Сарајеву куглао фантастично. Са кадетском екипом Србије освојио је златну медаљу, а са њим у „златној постави“ куглао је још један звездаш Ален Кујунџић. Игор Ковачић је у тандему са Блажом Ковачем освојио најсјаније одличје, а у спринту са Ивоном Ач окитио се бронзаним одличјем. Црвена звезда је поносна што у својим редовима има таквог спортисту, који је са највећег такмичења донео три медаље. Признање Игору Ковачићу предао је Мирослав Мацура, председник Куглашког клуба

Мина Поповић је успешно наступала како за Звезду тако и за репрезентацију Србије у претходној сезони. Мина је прошла све кругове и у дресу Србије заиграла прво на квалификацијама за Европско првенство, затим и на Европском у Турској. Србија је у Анкари освојила треће место, а Мина је проглашена за најбољег блокера шампионата. На Балканијади освојила је златну медаљу, затим и на ЕЈОФ- у и на крају као шлаг на торту за ту генерацију било је Светско првенство у Анакри где је Србија освојила треће место, а Мина је опет проглашена за најбољег блокера првенства. Признање за најбољу кадеткињу СД Црвена звезда је уручила Ана Аврамовић, генерални секретар ОК Црвена звезда.

Кадети нашег Фудбалског клуба имаће дуго о чему да причају подсећајући се на прошлу сезону. Освојили су титулу кадетских шампиона Србије, много њих играло је у репрезентацији Србије и о неколицини се говори као о фудбалерима Звездине будућности. Имали су и репрезентативне обавезе, али ни то им није представљало проблем да се домогну шампионског ловора. Награду у име најбоље кадетске екипе примио је Петар Голубовић из руку Томислава Милићевића, истакнутог тренера Омладинске школе ФК Црвена звезда.

Млади плејмекер Црвене звезде Александар Цветковић на јуниорском турниру Евро лиге добио је награду најбољег стрелца, проглашен је МВП- јем турнира и чланом идеалне петорке. У јулу на Светском првенству (1993/1992.) у Летонији (Рига) наши репрезентативци освојили су сребро, а наш млади плејмејкер Александар Цветковић је опет био члан идеалне петорке. Четврт финале јуниорског завршног турнира Србије обележио је са 46 постигнутих поена и тако оправадао призање. Награду Александру Цветковићу је предао Мирко Павловић, генерлани менаџер Кошаркашког клуба.

На светским и европским такмичењима је освојила једну златну, четири сребрне и шест бронзаних медаља, остале 92 медаље су са домаће сцене од којих су 43 златне, 28 сребрних и 21 бронзана. Снежана Продановић у 2011. је освојила 37 медаља што златних, сребрних и бронзаних, а најзначајније су јој друго место и сребрна медаља са Европског првенства, и прво место, и златна медаља у борбама са Светског првенства у екипној конкуренцији. Снежани Продановић ово високо признање уручио је Велибор Ненадић, легендарни рукометаш Црвене звезде.

Са укупно 34 освојене медаље Мачевалачки клуб Црвена звезда убедљиво је најуспешнији клуб у земљи. На јуниорском такмчењу за најбоље мачеваоце Србије младе Звездине даме освојиле су две екипне титуле и то у флорету и сабљи. На такмичењу за појединачног јуниорског првака државе у флорету је победила Љубица Бранковић док је у сабљи најбоља била Сара Матовић. Награду за најбољу јуниорску екипу примио је Владимир Мања из руку Жељка Пешута, члана УО СД Црвена звезда.

Тренер, бивши вишеструки шампион Србије и Југославије, носиоц медаља са првенстава Балкана и Медитерана и као најзначајније освајач сребрне медаље на Светском купу 2001.године и бронзане медаље на Светском првенству 2001. године. Тренира најуспешнији кик-бокс колектив и на домаћим и на међународним такмичењима – Кик бокс клуб „Црвена звезда-Делије“. Дејан Кекић је са разлогом проглашен за најбољег младог тренера СД Црвена звезда у протеклој години. Награду за Најбољег младог тренера примио је од Јована Аћимовића – Кулета, легенде ФК Црвена звезда

Звездин Тениски клуб је у 2011. години освојио две шампионске титуле, за сениоре и сениорке. То је била једанаеста титула првака државе за тенисерке Црвене звезде. Тенисери су пригрлили 17. шампионску титула првака. Наш Тениски клуб је најбољи клуб и по одлуци Тениског савеза Србије. Специјално признање нашег Спортског друштва у име Тениског клуба Црвена звезда примио је Милош Тодоровић, потпредседник Управног одбора нашег Тениског клуба од Стевана Милићевића, члана УО СД Црвена звезда.

Ватерполисти Црвене звезде остварили су велики успех пласманом у четврфинале Купа Европе (раније ЛЕН Куп). За показане игре, за повратак навијача на ватерполо, за достојанствену промоцију Звездиних боја, за организацију утакмица заслужују све похвале. Специјално признање у име Ватерполо клуба примио је Виктор Јеленић, председик клуба, а предао му је Бранко Ковачевић, члан УО СД Црвена звезда.

Прославио се улогом Тиркета у „Монтевидеу“, а неколико месеци касније и у филму „Шешир професора Косте Вујића“. Његова животна девиза је бити велики, а остати с обе ноге, чврсто на земљи. А уз све то је и велики звездаш. Посебан детаљ који памти са Маракане је када се на терену срео са Новаком Ђоковићем, такође великим звездашем. Милош Биковић – момак који зна шта хоће и не стиди се да буде другачији од осталих! Награду за медијску личност је предао Зоран Аврамовић, директор Црвена звезда маркетинга.

Признање за оне који на пословном плану подржавају активности црвено-беле породице за 2011. годину припада Лукоилу. На питање зашто су стали уз Звезду, Александар Панфилов, Генерални директор „ЛУКОИЛ Србија“ АД је рекао: «Име Црвене звезде превазилази националне и спортске оквире, њему не требају никакве одреднице. Већ 67 година Звездина ризница се непрестано пуни трофејима у екипним и индивидуалним спортовима на домаћој и међународној сцени. Она је изнедрила неке од легенди светског спорта. Част нам је што смо део такве традиције. Надам се да ће трајати још дуго година, да ће српском и светском спорту дати још много великана.“ У име пословног партнера године награду је примила Дијана Петровић, финансијска директорка Лукоила, а признање је уручио Иван Тодоров, генерални секретар СД Црвена звезда.

Период од 15 година тренерског рада Александра Трпковића у Џудо клубу Црвена звезда је плодан, окруњен медаљама и успесима. У минулој години каo шеф стручног штаба и тренер првог тима постигао је одличне резултате. ЏК Црвена звезда је екипни вицешампион, из нашег клуба израсли су појединачни прваци државе у свим категоријама – сениори, јуниори и кадети. Звездина перјаница Дмитриј Герасименко је обезбедио олимпијску визу са две златне и неколико бронзаних медаља у Светском купу. Александар Трпковић је као џудиста – такмичар био петоструки државни првак. Александру Трпковићу признање је уручио Ратко Павличевић, тренер одбојкашица Црвене звезде.

Карате клуб Црвена звезда основан је давне 1972. године, а његови оснивачи били су Илија и Владимир Јорга. Илија Јорга је вишеструки шампион Европе. Тренер и узор многим генерацијама каратиста, први је Европљанин који је титулу шампиона освајао у свим дисциплинама такмичења. Педесет година активног бављења каратеом, универзитетских професора Илије (творац Фудокана, СОКЕ 10. ДАН) и Владимира Јорге (9. ДАН), обележили су крајем прошле године. Изузетан је допринос др. Владимира Јорге популаризацији каратеа у Европи и свету, посебно у научном истраживању и афирмацији ове борилачке вешине. Браћа Јорга су синоними за карате. Илија Јорга је био оправдано одсутан и награде за Животно дело је примио Владимир Јорга из руку Владице Поповића, легендарног фудбалера и тренера ФК Црвена звезда.

Чика Мића Јовановић је уз Црвену звезду од оснивања до данас. Стални члан је Омладинске школе ФК Црвена звезда од 1948. године, од њеног утемељења. И нема улоге коју није обављао и функције на којој није био, од секретара до председника. Пратио је младе таленте по школским такмичењима, гледао их у другим клубовима, бринуо се о њиховом школовању, о васпитању… И тако, читав живот, са немерљивом љубављу за своју Црвену звезду. И данас је веома активан члан Секције ветерана Црвене звезде. Мићи Јовановићу награду за Животно дело предао је Владица Поповић.

Михајло Митић капитен одбојкаша Црвене звезде и репрезентативац Србије, у 2011. години доживео је тренутке које ће памтити целог живота. У дресу Звезде освојио је национални Куп и Супер Куп, док је са репрезентацијом Србије постао шампион Европе. Михајло се показао као прави лидер, због чега је добио и позив у репрезентацију. После сјајне сезоне у репрезентативном дресу, на ред је дошло домаће првенство, а Михајло је постао капитен тима са Маракане. У првом такмичењу нове сезоне, Супер Купу Србије, који се први пут организовао ове године, Звезда је савладала Партизан и Михајло је поносно подигао победнички пехар. Михајло Митић је награду за Спортисту године добио из руку Небојше Човића, председника Кошаркашког клуба.

Освојила је златну медаљу на Европском првенству у гађању ваздушним пиштољем у екипној конкуренцији. Сребрну медаљу освојила је на Светском купу са личним рекордом, а на Универзијади је освојила сребрно одличје у малокалибарском пиштољу. Учествовала је и у освајању две екипне титуле Црвене звезде у ваздушном и МК пиштољу, а појединачна је шампионка Србије у обе конкуренције. На Купу Србије је ваздушним пиштољем погодила 394 круга, што је за круг боље од светског рекорда. Актуелна светска шампионка према одлуци Стрељачког савеза Србије је најбољи стрелац Србије за 2011. годину.Признање Спортисткиња године Црвене звезде Зорана Аруновић примила је од Владана Лукића, председника ФК Црвена звезда.

Одбојкашки клуб Црвена звезда с разлогом носи епитет најбољег клуба Спортског друштва Црвена звезда у 2011. години. Наше одбојкашице одбраниле су титулу првака Србије, по 14. пут освојиле трофеј победника Купа Србије и заузеле треће место у ЦЕВ Купу. Мушки сениорски тим освојио је 10. трофеј националног Купа и постао први победник Супер Купа Србије, док су млађе категорије у већини случајева одбраниле титуле првака града и државе, а зна се да многа наша деца стигну и до репрезентативних селекција, јер је рад у одбојкашком клубу Црвена звезда неприкосновен. Награду за најбољи клуб Спортског друштва Црвена звезда примио је Александар Марковић, председник Скупштине ОК Црвена звезда. Награду је уручио Младен Симовић. потпредседник УО СД Црвена звезда.

Подели

Коментари

1 Коментар на "Прослављен 67. рођендан СД Црвена звезда"

avatar
 
smehplezmigskenjbatinarazmcudisokkitahmmmmfacepalmgreenslavitrofejkezsok2udartompuskezzzsmeh3trtskenjansramslavljezvizdlud
Слике
 
 
 
Аудио и видео фајлови
 
 
 
  Subscribe  
најновијим најстаријим највише гласова
Обавести ме о
Glisa
Гост

67? Zar nije 99?