Proslavljen 67. rođendan SD Crvena zvezda

Proslavljen 67. rođendan SD Crvena zvezda

539
1

Sportsko društvo Crvena zvezda proslavila je 67. rođendan u Medija centru FK Crvena zvezda i nagradila najbolje sportiste u protekloj godini. Na proslavi je prisustvovao veliki broj aktuelnih sportista, bivših legendi crveno bele porodice, kao i veliki broj navijača i prijatelja Crvene zvezde.

Na početku proslave podsetili smo se onih koji su svoj trag ostavili u Crvenoj zvezdi, ali na žalost nisu više sa nama. Boško Vuksanović (Vaterpolo klub), Dragoljub Pljakić (Košarkaški klub), Dragoslava Gerić (Košarkaški klub), Ljubiša Stanković (Kuglaški klub), Vojislav Baltić (Atletski klub), Vlada Janjić (Sportsko društvo), Vojislav Milanović (Odbojkaški klub), Miljan Miljanić (Fudbalski klub).

Aleksandar Boričić, predsednik Upravnog odbora Sportskog društva Crvena zvezda je pozdravio prisutne i poželeo sve najbolje sportistima na budućim nastupima, apostrofirajući da Crvena zvezda ima lepu budućnost.

Po 47. put izabrani su najbolji u svim kategorijama iz porodice Crvene zvezde.

Ljubav prema atletici nasledio je od svog oca, velikog Zvezdinog šampiona Dragana Perića. Njegova ljubav prema sportu i Zvezdi je jaka, i već u pionirskom uzrastu nagoveštava da će Zvezda u bacačkim disciplinama ponovo imati šampiona. Marko Perić je na prvenstvu Balkana za mlađe juniore osvojio bronzano odličje, na pionirskom prvenstvu Srbije osvojio je 1. mesto, a postao je i pojedinačni pobednik Kupa Srbije za pionire i mlađe juniore. Marku Periću priznanje je predao Dragan Perić, najbolji sportista SD Crvena zvezda 2002. godine

Talentovana atletičarka Crvene zvezde u prošloj godini na školskom takmičenju ostvarila je najbolji rezultat u svojoj i starijoj kategoriji trčeći na 100 m, potom je na Vojvođanskom openu, na 300 m istrčala 41,82, pa na prvenstvu Beograda za starije pionire na 300 m je trčala još. Tamara Damjanović je u dvorani, na otvorenom mitingu za mlađe juniore na 60 m istrčala je 8,08 što je drugo vreme uopšte u Srbiji. Priznanje za najbolju Zvezdinu pionirku Tamara Damjanović je primila iz ruku Daneta Korice, proslavljenog atletičara Crvene zvezde.

Sa ponosom ističemo da imamo reprezentativce Srbije, prvake Srbije i Beograda i da u našoj školi plivanja trenutno pliva 190 polaznika. Prošle godine na prvenstvima Srbije osvojili su nekoliko titula. U protekloj godini najuspešniji takmičari bili su Nađa Veličković i Dušan Babić. Mlađani Dušan Babić predvodnik je pionirske crveno-bele ekipe i on je ukupni pobednik Beogradske lige sa 16 nastupa i isto toliko pobeda. Zbog masovnosti i dobrog rada sa najmlađima Plivački klub je zasluženo najbolji pionirski klub u našem Sportskom društvu. Priznanje u ime Plivačkog kluba primil je najuspešnija takmičarka Nađa Veličković, a predao je Dejan Stamatović, predsednik Plivačkog kluba Crvena zvezda.

Igor Kovačić je na Prvenstvu sveta u Sarajevu kuglao fantastično. Sa kadetskom ekipom Srbije osvojio je zlatnu medalju, a sa njim u „zlatnoj postavi“ kuglao je još jedan zvezdaš Alen Kujundžić. Igor Kovačić je u tandemu sa Blažom Kovačem osvojio najsjanije odličje, a u sprintu sa Ivonom Ač okitio se bronzanim odličjem. Crvena zvezda je ponosna što u svojim redovima ima takvog sportistu, koji je sa najvećeg takmičenja doneo tri medalje. Priznanje Igoru Kovačiću predao je Miroslav Macura, predsednik Kuglaškog kluba

Mina Popović je uspešno nastupala kako za Zvezdu tako i za reprezentaciju Srbije u prethodnoj sezoni. Mina je prošla sve krugove i u dresu Srbije zaigrala prvo na kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo, zatim i na Evropskom u Turskoj. Srbija je u Ankari osvojila treće mesto, a Mina je proglašena za najboljeg blokera šampionata. Na Balkanijadi osvojila je zlatnu medalju, zatim i na EJOF- u i na kraju kao šlag na tortu za tu generaciju bilo je Svetsko prvenstvo u Anakri gde je Srbija osvojila treće mesto, a Mina je opet proglašena za najboljeg blokera prvenstva. Priznanje za najbolju kadetkinju SD Crvena zvezda je uručila Ana Avramović, generalni sekretar OK Crvena zvezda.

Kadeti našeg Fudbalskog kluba imaće dugo o čemu da pričaju podsećajući se na prošlu sezonu. Osvojili su titulu kadetskih šampiona Srbije, mnogo njih igralo je u reprezentaciji Srbije i o nekolicini se govori kao o fudbalerima Zvezdine budućnosti. Imali su i reprezentativne obaveze, ali ni to im nije predstavljalo problem da se domognu šampionskog lovora. Nagradu u ime najbolje kadetske ekipe primio je Petar Golubović iz ruku Tomislava Milićevića, istaknutog trenera Omladinske škole FK Crvena zvezda.

Mladi plejmeker Crvene zvezde Aleksandar Cvetković na juniorskom turniru Evro lige dobio je nagradu najboljeg strelca, proglašen je MVP- jem turnira i članom idealne petorke. U julu na Svetskom prvenstvu (1993/1992.) u Letoniji (Riga) naši reprezentativci osvojili su srebro, a naš mladi plejmejker Aleksandar Cvetković je opet bio član idealne petorke. Četvrt finale juniorskog završnog turnira Srbije obeležio je sa 46 postignutih poena i tako opravadao prizanje. Nagradu Aleksandru Cvetkoviću je predao Mirko Pavlović, generlani menadžer Košarkaškog kluba.

Na svetskim i evropskim takmičenjima je osvojila jednu zlatnu, četiri srebrne i šest bronzanih medalja, ostale 92 medalje su sa domaće scene od kojih su 43 zlatne, 28 srebrnih i 21 bronzana. Snežana Prodanović u 2011. je osvojila 37 medalja što zlatnih, srebrnih i bronzanih, a najznačajnije su joj drugo mesto i srebrna medalja sa Evropskog prvenstva, i prvo mesto, i zlatna medalja u borbama sa Svetskog prvenstva u ekipnoj konkurenciji. Snežani Prodanović ovo visoko priznanje uručio je Velibor Nenadić, legendarni rukometaš Crvene zvezde.

Sa ukupno 34 osvojene medalje Mačevalački klub Crvena zvezda ubedljivo je najuspešniji klub u zemlji. Na juniorskom takmčenju za najbolje mačevaoce Srbije mlade Zvezdine dame osvojile su dve ekipne titule i to u floretu i sablji. Na takmičenju za pojedinačnog juniorskog prvaka države u floretu je pobedila Ljubica Branković dok je u sablji najbolja bila Sara Matović. Nagradu za najbolju juniorsku ekipu primio je Vladimir Manja iz ruku Željka Pešuta, člana UO SD Crvena zvezda.

Trener, bivši višestruki šampion Srbije i Jugoslavije, nosioc medalja sa prvenstava Balkana i Mediterana i kao najznačajnije osvajač srebrne medalje na Svetskom kupu 2001.godine i bronzane medalje na Svetskom prvenstvu 2001. godine. Trenira najuspešniji kik-boks kolektiv i na domaćim i na međunarodnim takmičenjima – Kik boks klub „Crvena zvezda-Delije“. Dejan Kekić je sa razlogom proglašen za najboljeg mladog trenera SD Crvena zvezda u protekloj godini. Nagradu za Najboljeg mladog trenera primio je od Jovana Aćimovića – Kuleta, legende FK Crvena zvezda

Zvezdin Teniski klub je u 2011. godini osvojio dve šampionske titule, za seniore i seniorke. To je bila jedanaesta titula prvaka države za teniserke Crvene zvezde. Teniseri su prigrlili 17. šampionsku titula prvaka. Naš Teniski klub je najbolji klub i po odluci Teniskog saveza Srbije. Specijalno priznanje našeg Sportskog društva u ime Teniskog kluba Crvena zvezda primio je Miloš Todorović, potpredsednik Upravnog odbora našeg Teniskog kluba od Stevana Milićevića, člana UO SD Crvena zvezda.

Vaterpolisti Crvene zvezde ostvarili su veliki uspeh plasmanom u četvrfinale Kupa Evrope (ranije LEN Kup). Za pokazane igre, za povratak navijača na vaterpolo, za dostojanstvenu promociju Zvezdinih boja, za organizaciju utakmica zaslužuju sve pohvale. Specijalno priznanje u ime Vaterpolo kluba primio je Viktor Jelenić, predsedik kluba, a predao mu je Branko Kovačević, član UO SD Crvena zvezda.

Proslavio se ulogom Tirketa u „Montevideu“, a nekoliko meseci kasnije i u filmu „Šešir profesora Koste Vujića“. Njegova životna deviza je biti veliki, a ostati s obe noge, čvrsto na zemlji. A uz sve to je i veliki zvezdaš. Poseban detalj koji pamti sa Marakane je kada se na terenu sreo sa Novakom Đokovićem, takođe velikim zvezdašem. Miloš Biković – momak koji zna šta hoće i ne stidi se da bude drugačiji od ostalih! Nagradu za medijsku ličnost je predao Zoran Avramović, direktor Crvena zvezda marketinga.

Priznanje za one koji na poslovnom planu podržavaju aktivnosti crveno-bele porodice za 2011. godinu pripada Lukoilu. Na pitanje zašto su stali uz Zvezdu, Aleksandar Panfilov, Generalni direktor „LUKOIL Srbija“ AD je rekao: «Ime Crvene zvezde prevazilazi nacionalne i sportske okvire, njemu ne trebaju nikakve odrednice. Već 67 godina Zvezdina riznica se neprestano puni trofejima u ekipnim i individualnim sportovima na domaćoj i međunarodnoj sceni. Ona je iznedrila neke od legendi svetskog sporta. Čast nam je što smo deo takve tradicije. Nadam se da će trajati još dugo godina, da će srpskom i svetskom sportu dati još mnogo velikana.“ U ime poslovnog partnera godine nagradu je primila Dijana Petrović, finansijska direktorka Lukoila, a priznanje je uručio Ivan Todorov, generalni sekretar SD Crvena zvezda.

Period od 15 godina trenerskog rada Aleksandra Trpkovića u Džudo klubu Crvena zvezda je plodan, okrunjen medaljama i uspesima. U minuloj godini kao šef stručnog štaba i trener prvog tima postigao je odlične rezultate. DžK Crvena zvezda je ekipni vicešampion, iz našeg kluba izrasli su pojedinačni prvaci države u svim kategorijama – seniori, juniori i kadeti. Zvezdina perjanica Dmitrij Gerasimenko je obezbedio olimpijsku vizu sa dve zlatne i nekoliko bronzanih medalja u Svetskom kupu. Aleksandar Trpković je kao džudista – takmičar bio petostruki državni prvak. Aleksandru Trpkoviću priznanje je uručio Ratko Pavličević, trener odbojkašica Crvene zvezde.

Karate klub Crvena zvezda osnovan je davne 1972. godine, a njegovi osnivači bili su Ilija i Vladimir Jorga. Ilija Jorga je višestruki šampion Evrope. Trener i uzor mnogim generacijama karatista, prvi je Evropljanin koji je titulu šampiona osvajao u svim disciplinama takmičenja. Pedeset godina aktivnog bavljenja karateom, univerzitetskih profesora Ilije (tvorac Fudokana, SOKE 10. DAN) i Vladimira Jorge (9. DAN), obeležili su krajem prošle godine. Izuzetan je doprinos dr. Vladimira Jorge popularizaciji karatea u Evropi i svetu, posebno u naučnom istraživanju i afirmaciji ove borilačke vešine. Braća Jorga su sinonimi za karate. Ilija Jorga je bio opravdano odsutan i nagrade za Životno delo je primio Vladimir Jorga iz ruku Vladice Popovića, legendarnog fudbalera i trenera FK Crvena zvezda.

Čika Mića Jovanović je uz Crvenu zvezdu od osnivanja do danas. Stalni član je Omladinske škole FK Crvena zvezda od 1948. godine, od njenog utemeljenja. I nema uloge koju nije obavljao i funkcije na kojoj nije bio, od sekretara do predsednika. Pratio je mlade talente po školskim takmičenjima, gledao ih u drugim klubovima, brinuo se o njihovom školovanju, o vaspitanju… I tako, čitav život, sa nemerljivom ljubavlju za svoju Crvenu zvezdu. I danas je veoma aktivan član Sekcije veterana Crvene zvezde. Mići Jovanoviću nagradu za Životno delo predao je Vladica Popović.

Mihajlo Mitić kapiten odbojkaša Crvene zvezde i reprezentativac Srbije, u 2011. godini doživeo je trenutke koje će pamtiti celog života. U dresu Zvezde osvojio je nacionalni Kup i Super Kup, dok je sa reprezentacijom Srbije postao šampion Evrope. Mihajlo se pokazao kao pravi lider, zbog čega je dobio i poziv u reprezentaciju. Posle sjajne sezone u reprezentativnom dresu, na red je došlo domaće prvenstvo, a Mihajlo je postao kapiten tima sa Marakane. U prvom takmičenju nove sezone, Super Kupu Srbije, koji se prvi put organizovao ove godine, Zvezda je savladala Partizan i Mihajlo je ponosno podigao pobednički pehar. Mihajlo Mitić je nagradu za Sportistu godine dobio iz ruku Nebojše Čovića, predsednika Košarkaškog kluba.

Osvojila je zlatnu medalju na Evropskom prvenstvu u gađanju vazdušnim pištoljem u ekipnoj konkurenciji. Srebrnu medalju osvojila je na Svetskom kupu sa ličnim rekordom, a na Univerzijadi je osvojila srebrno odličje u malokalibarskom pištolju. Učestvovala je i u osvajanju dve ekipne titule Crvene zvezde u vazdušnom i MK pištolju, a pojedinačna je šampionka Srbije u obe konkurencije. Na Kupu Srbije je vazdušnim pištoljem pogodila 394 kruga, što je za krug bolje od svetskog rekorda. Aktuelna svetska šampionka prema odluci Streljačkog saveza Srbije je najbolji strelac Srbije za 2011. godinu.Priznanje Sportistkinja godine Crvene zvezde Zorana Arunović primila je od Vladana Lukića, predsednika FK Crvena zvezda.

Odbojkaški klub Crvena zvezda s razlogom nosi epitet najboljeg kluba Sportskog društva Crvena zvezda u 2011. godini. Naše odbojkašice odbranile su titulu prvaka Srbije, po 14. put osvojile trofej pobednika Kupa Srbije i zauzele treće mesto u CEV Kupu. Muški seniorski tim osvojio je 10. trofej nacionalnog Kupa i postao prvi pobednik Super Kupa Srbije, dok su mlađe kategorije u većini slučajeva odbranile titule prvaka grada i države, a zna se da mnoga naša deca stignu i do reprezentativnih selekcija, jer je rad u odbojkaškom klubu Crvena zvezda neprikosnoven. Nagradu za najbolji klub Sportskog društva Crvena zvezda primio je Aleksandar Marković, predsednik Skupštine OK Crvena zvezda. Nagradu je uručio Mladen Simović. potpredsednik UO SD Crvena zvezda.

Podeli

Komentari

1 Komentar na "Proslavljen 67. rođendan SD Crvena zvezda"

Obavesti me o
avatar
 
smilegrinwinkmrgreenneutraltwistedarrowshock???cooleviloopsrazzrollcryeeklolmadsad!?ideahmmbegwhewchucklesillyenvyshutmouth
Slike
 
 
 
Audio i video fajlovi
 
 
 

Poređaj po:   najnovijim | najstarijim | najviše glasova
Glisa
Gost
Glisa
mar 2, 2012 23:58

67? Zar nije 99?

wpDiscuz