Moja Crvena Zvezda
БлоговиБорис

Срећан рођендан љубави!

Када сте мали, ретко кад помињете своју прву љубав, али стално мислите о њој. Ону баш прву због које сте црвенили, смејали. Мота вам се по глави, стидите се, зацрвените када неко помене… али је волите до краја. Она је прва. Никад се не заборавља. И после кад се ожените, имате децу, направите породицу и тада је ту. Одрастате са њом, живите, завршавате, умирете. Истина је оно ‘ја нећу од смрти умрети, ја ћу умрети од љубави’. Дете у вама увек остаје. А децу никад не можете слагати или преварити.

Моја прва и једина љубав је највећа. Често себе ухватим у размишљању – ‘чекај стани, оженићеш се, жена, деца, родитељи, породица.. девојке пре тога, пријатељи, живот. Ихааа, волећеш ти пре и после ње. Полако.’ . Недуго затим врати ми се бумеранг, ’па нема пре и после. Она је и пре и после, садашњост, прошлост, будућност. Она је живот! Волећеш ти и жену и децу и пријатеље, али она је она. Није то исто, то не можеш да поредиш. То је љубав. Судбина! Обузме те, нема борбе. Опијен си. Слатко је то, та љубав. Нема хоћеш – нећеш, није то куповање у продавници, лото или наручивање кафе. Ту нема фолирања, одузимања – давања, нећкања. Готово. Заљубиш се, заволиш. У мору других, кроз маглу видиш њу. Крај!’. И после старији наши нама кажу, “ е децо, када одрастете па се заљубите видећете о чему говоримо!”. Па како нисмо заљубљени? Волимо, волимо. Одричемо се због ње, свађамо, бијемо, плачемо, смејемо, љутимо и праштамо. Зашто је то другачије? Није.

Она је старија од мене. Али, ја имам утисак да није. Откад сам се ја родио, она је била ту. Лепа је исто као и први пут. Та љубав на први поглед је почела. Заједно смо одрастали, ишли у школу, екскурзије, журке, рођендане, летовања, путовања. Крили тајне, играли се. Она је била ту. Спавам, сањам, пробудим се. Ту је. Кажу да сањамо само промиле секунде, а да нама то изгледа као да је целокупно спавање. Ја и тај промил сањам о њој. Певам јој, радујем јој се. У дану изговорим толико пута њено име, помислим на њу. Када је зима, она је мој шал. Обузме ме, нема зиме. Желим да стално слушам о њој. Није битно каква је информација, док не чујем оно што сам тражио. Када чујем, онда онај осмех дође на своје место и све је у реду. Смешак од ува до ува, смешан сам сам себи у том тренутку. Али није ме срамота, то је љубав.

Пропустио сам неке дечије радости, заљубљивања, симпатије због ње. Она је радост мог детињства, живота. Извињавам се једној девојци, којој сам се свиђао тада, били смо у вези, што сам пропустио да будем на њеном рођендану. Њој је значило да јој дечко буде на рођендану, а он је то и заборавио. Извини, Сандра! Нисам те преварио. Не, не тада. Те ноћи сам певао о њој, жељно ишчекивајући радост коју само она може да пружи. Те хладне новембарске ноћи су Норвежани дошли у мој град. Они су се радовали, уместо мене. Ти мени вероватно ниси опростила, ако ниси и заборавила на то, али ја сам њој опростио. Кад будеш прочитала, схватићеш, али то није битно. Нисмо битни ни ти ни ја. И одговор на твоје питање, јесам. Јесам луд, али нема лека мојој болести. Ја немам два срца. И знам како је. Кад је не видим три месеца, срце лупа као громови, јачином земљотреса. Посвађам се са летом и зимом, небом и земљом, боговима, сам са собом зато што не могу да је гледам. Али, увек ћу бити са њом. Увек!

А ти срце моје лупај, лупај још јаче, лупај као тактови бубњева, песама које смо јој певали. Ударај још јаче него ноге од бетон после скакања, радовања, опасности или жеље у шанси која је у том тренутку најважнији детаљ на свету. Крените сузе, када се емоције врате по нас, када се уназад окренемо и погледамо шта смо све радили да одемо на утакмице, како смо је бранили када би је нападали, како смо туговали и плакали када смо губили. Румените образи при помисли на њу, када навиру осећања искренија од истине. Тапшите руке док дланови не буду њених боја, загрлите брата до себе када се радујете њеном голу. Јел вредно? Вредније је од било чега у животу.

Извињавам се свима које сам на неки начин ‘испалио’ због ње. И мајци и оцу, пријатељима, другим девојкама, професорима, свима који мисле да су жртва моје љубави према њој. А ти једина љубави живота мог, опрости мени. Насукан сам брод на твојој трибини, што се некад љутим опрости, извини. Ја сам своју младост слупао о тебе, сада све што ми вреди твоје су победе. Нико као ја не зна да те воли, никог као мене твој пораз не боли. Волим те најбоље што умем, волим те од рођења мог, волећу те док не умрем. Волим те, волим те, волим те! Волим те, моја најлепша Звездо севера! Када умрем од љубави према теби, моја деца ће наставити мој пут. Њихова деца њихов. Када једном кренеш овим путем, нема повратка. На путу том нек нас прати срећа, нек нас чува Бог.

Ја од ње ништа нисам тражио, дала ми је све.  Свако има своју прву љубав. Моја прва и највећа љубав је за сва времена, моја судбина, мој понос. Знате ли како се зове? Помоћи ћу вам. Уграбићу прилику да се најежим, док поново изговарам њено име. Да будем поносан и да се правим важан као дете које зна одговор када га неко пита, јер је она та.

Црвена звезда. Црвена звезда. Црвена звезда. Звезда, Звезда, Звезда ооооооо, Звезда оооооооо, Звезда оооооооо, Звезда оооооооо….

Неки датуми се не заборављају, неки датуми су важни сами по себи. Високо дигните шалове, храбро, јако запевајте Звездини синови, браћо моја!

Срећан ти рођендан, најлепша именицо. Срећан ти рођендан дамо, авангардо. Срећан ти рођендан, највећа љубави. Срећан нам рођендан, Звездо Црвена!

Није вам јасно? Није ни мени. Ушло у крв и довиђења!

Повезане вести

18 comments

jedina,ljubavi мар 4, 2013 at 01:53

najezih se,i suze mi krenuse,svaka cast.

Reply
dera мар 16, 2012 at 10:02

Sjajan tekst. Inspiracija za sastav danas iz srpskog – Moja prva ljubav 😉

Reply
Aleksandar мар 5, 2012 at 10:59

Lep je ovo jubilej ali moramo biti svesni da je tim koji volimo i za koji svim srcem navijamo nastao mnoooogo, mnogo ranije. Tačnije 1913. god. i stvarno mi nije jasno zašto se već jednom ne pokrene inicijativa da se i zvanično prizna kontinuitet postojanja našeg tima. Mnogi veliki klubovi širom Evrope menjali su su svoja imena, pravili fuzije, i danas ih znamo kao Internacionale, Man. Utd., Totenhem i sl., ali niko od njih nije izbrisao svoj deo istorije o tome kada su nastajali i pod kojim imenima. Jedino mi kao da se stidimo svoje istorije na koju itekako možemo biti ponosni. OFK-i je koliko sam upoznat priznato da je nastavljač tradicije čuvenog predratnog BSK-a. Bilo bi lepo da i mi kao i drugi veliki evropski klubovi pokažemo toj istoj fudbalskoj evropi da smo i mi igrali fudbal početkom prošlog veka, i da kod nas ne počinje sve sa komunistima. Oni su nam samo nalepili zvezdu na grb koji se u suštini nije mnogo promenio jer je i dalje ostao oblika štita sa crvenom i belom bojom. Mi smo to prihvatili jer drugog izbora nije bilo, ali ideologiju nismo nikada prihvatili, barem ne većina nas koji smo je voleli i bodrili, već smo i dalje ostali simbol predratnog građanskog duha i velikosrpske ideje. Zvezdu na grbu nismo nikada prihvatili kao ideološku komunjarsku petokraku zvezdu, već kao zvezdu na nebu koja večno i najsjajnije sija. Zato i treba večno da ostane to njeno ime jer su voleći nju stasavale generacije mladih sportista i nas koji smo je bodrili i voleli. Ali treba reći istinu do kraja i ne okretati se od svoje istorije, već ponosno dogodine proslaviti 100-godišnjicu našeg postojanja, i zvanično zatražiti da nam se prizna kontinuitet postojanja od SK Velika Srbija, preko SK Jugoslavija i SK 1913, pa sve do danas.

Reply
MILAN KG мар 4, 2012 at 18:11

srecan rodjendan ZVEZDO!!!!!!!!!!

Reply
NemanjaVemic мар 4, 2012 at 17:28

SRECAN RODJENDAN ZVEZDO !!! UVEK SA TOBOM !!!

Reply
PERA BOR мар 4, 2012 at 17:21

Jedina ljubavi zivota mog…… srecan ti rodjendan i da nam godine koje su pred nama budu mnogo uspesnije od ovih koje su za nama

Reply
nemanja мар 4, 2012 at 14:55

Srecan ti rodjendan, najlepsa imenico fudbala !

Reply
4.3 мар 4, 2012 at 13:45

Danas nam je divan dan divan da diva dan,
nasoj Zvezdi rodjendan rodjendan rodjendan
zivela zivela i srecna nam bila,
puno titula osvojila i grobare pobedila.

Reply
atza87 мар 4, 2012 at 13:08

Svaka cast brate, nisam ni u jendom clanku skoro osetio takvu emociju. Znam kako je kada niko ne moze da shvati tu ljubav (ako uopste mogu i da shvate da je to ljubav). Mnogi imaju zelju, plan da nesto postanu pre ili kasnije u zivotu ja sam imao plan da postanem fudbalski trener kako bi nekada ako dobijem priliku da treniram nas klub doprineo pobedama, trofejima, osmesima na tribinama i van njih. Verovatno to necu ostvariti, ali ne gubim zelju i strast kada pomislim na to sada kao ni prvog dana kada mi je ta zelja, nada, osecaj stigao u srce. I na kraju moram da dodam da bi bilo lepo da clanovi uprave kluba vide da Zvezda nije zaboravljena vec da narod NEMA para kolika god da je cena ulaznice i da razmisle o tome da spuste cenu za istok i zapad na nivou severa (u svim utakmicama osim derbija i evro utakmica kada ih ugramo). Da pojasnim, svi mi znamo da je istok i zapad uglavnom mesto za okupljanje porodica i kako prosecna porodica da izdvoji mesecno par hiljada za karte ako znamo kakva je situacija u zemlji. Mozda bi i mi mogli da izvrsimo neku inicijativu u vezi toga, jer u svakom slucaju i za klub je veca dobit, zarada kada na 14 utakmica kuci imas u proseku 30000 placenih ulaznica po 200 dinara nego na 14 po 5-7000 po 300-400 din, zar ne?!

Reply
Delije Ljuta Krajina мар 4, 2012 at 11:58

Duse moje veliki deo – jedina ljubav za zivot ceo! Srecan rodjendan zele Delije Republika Srpska!

Reply
Petak 13-ti мар 4, 2012 at 11:49

Srećan rođendan Crvena Zvezdo.Volim te i biću uvek tu za tebe.

Reply
Srb мар 4, 2012 at 11:46

Srecan Rodjendan ali katastrofalno je stanje u SD, i mi navijaci moramo da reagujemo.

Reply
Dejan Zvezdas Ivanjica мар 4, 2012 at 12:03

Ljupko Petrovic,Rajevac,Jankovic,Ilija Petkovic. Vi birate !!!

Reply
Vladimir мар 4, 2012 at 13:24

Tu si u pravu ali osećam,kao i većina nas što osećamo da idu bolji dani……sve smo bolji u košarci,vaterpolu,u odbojci smo oduvek bili dominantni,još samo da se dignu fudbal i rukomet i eto mi smo na konju 😀

Reply
Raka Delija мар 4, 2012 at 11:43

Jedina ljubavi života mog,nek te prati sreća nek te čuva BOG!!!!

Reply
RSCZ мар 4, 2012 at 11:39

SVAKI DAN JE BOLJI
SVAKO JUTRO LEPŠE
KAD U SEBI NOSIŠ DUH
BEOGRADSKE ZVEZDE !!

SREĆAN ROĐENDAN JEDINA LJUBAVI !!

Reply
delija86 мар 4, 2012 at 11:09

Bog je na nebu Zvezda na zemlji

Reply
Vladimir мар 4, 2012 at 13:25

Izgleda da je jedan izgubljeni grobar na ovom sajtu koji ti je mogao dati minus na koment. 😀
Postavljamo standarde….nabijamo komolexe 😀

Reply

Leave a Comment