Moja Crvena Zvezda
Други пишуЗвездине легендеФудбал

Велико признање за Џају и Кулета

Dragan Dzajic

Енглески коментатор и колумниста најцењенијег светског фудбалског магазина „World Soccer“, Брајан Гленвил саставио је тим са најбољим играчима који су наступали на свим досада одржаним европским првенствима у фудбалу. Гленвил, као фудбалски заљубљеник који је уживо пратио сва послератна светска и европска првенства, на листу најбољих једанаест фудбалера уврстио је и двојицу некадашњих репрезентативаца Југославије и чланове ФК Црвена звезда.

Међу „11“ одабраних нашла су се имена најбољег српског фудбалера свих времена Драгана Џајића и играча који је обележио ЕУРО 1968. године Јован Куле Аћимовић.

Поводом великог признања, двојица некада великих фудбалера су изјавили:

Драган Џајић:

– Велико признање. Драго ми је што сам изабран у друштву Јашина, Бекенбауера, Гулита, Милера, Брајтнера и других. Једино ми је остао жал што тада нисам са репрезентациојом Југославије постао шампион Европе. И сада се најежим када помислим да смо могли бити најбољи у Европи.

Јован Куле Аћимовић:

– Овај ласкави избор ми говори да се нисам узалуд бавио лоптом. Није мала ствар бити у друштву незаборавних фудбалских великана. Ово је најбољи тим у који сам икада рангиран.

Најбољи тим европских првенстава према Брајану Гленвилу чине: Лав Јашин (СССР), Серхио Рамос (Шпанија), Франц Бекенбауер (Немачка), Карлос Пујол (Шпанија), Пол Брајтнер (Немачка), Рајмон Коп (Француска), Руд Гулит (Холандија), Јован Аћимовић (Југославија), Драган Џајић (Југославија), Марко ван Бастен (Холандија) и Герд Милер (Немачка)

Повезане вести

15 comments

laza апр 20, 2012 at 16:14

Dzajine majstorije na youtubu…..sve ostalo je vec receno.

http://www.youtube.com/watch?v=cFHVYYSWWb0

Reply
Čiča апр 20, 2012 at 10:00

За оне млађе, хоћу да кажем да је завршни турнир за Првенство Европе ( тада се званично звало Куп Европских Нација ) одржан у Италији. Учествовала је Италија (домаћин), Енглеска (актуелни првак света), СССР (предходни првак Европе) и Југославија. У чувеној полуфиналној утакмици у Фиренци, наша репрезентација је голом Џајића елиминисала светског првака Енглеску. Куриозитет ове утакмице је, да се наша полутка Ивица Осим повредио још на почетку утакмице.Како тада није било права замене, Осим је стајао на терену до краја утакмице.Упркос томе победили смо светске прваке. За финале против Италије, селектор Рајко Митић је накнадно ( из Београда ) позвао Кулета Аћимовића, као замену за осима. Тако је Куле са 20 година дебитовао за репрезентацију у финалу Купа Европских нација. Одиграо је одлично ову утакмицу и постао стандардни репрезентативац.У овој утакмици смо водили са 1:0, поново голом Џајића. Судија Динст нам није свирао очигледан пенал, да би смо на крају примили несретан гол из слободног ударца и завршили утакмицу резултатом 1:1. У новој финалној утакмици нисмо имали снаге и изгубили смо са 2:0. Следеће Првенство Европе, на чијој смо завршници учествовали, било је у Београду и Загребу 1976. Заузели смо 4-то место, али су Џаја и Куле били поново наши најбољи играчи.Уосталом, Џаја је и овде био два пута стрелац.

Reply
STARA ŠKOLA апр 19, 2012 at 23:37

Bravo za Džaju i Kuleta! Džaja je legenda, najveći igrač i funkcioner kog je naš fudbal ikada imao(i ne samo naš)… Puno mi je srce kad sam ovo video! Čovek kome bi u svakoj drugoj zemlji dizali spomenike za života, kod nas je zaslugom „nezavisnog“ pravosuđa proglašen ološem i kriminalcem! Zatvorili su ga i ponizili, da bi time zatvorili i ponizili našu Zvezdu! Nije im uspelo, pokazali smo zube, pokazali da kada smo zajedno najjača smo sila u državi! Ovo je još jedna pobeda naše Legende, još jedna pobeda na putu do one konačne, najveće! I tu najveću pobedu ćemo dočekati i zajedno proslaviti, biće to pobeda jednog velikog čoveka, čoveka koji je Zvezdi dao sve, i pobeda naše Zvezde! Između Džaje i Zvezde stoji znak jednakosti, Džaja je Zvezda-Zvezda je Džaja! Lomio je kičme svima-slomiće i njima!

Reply
Buksna tata апр 19, 2012 at 23:04

Subotom idem u zoloski vrt i najvise me gotive magarac i hrt.

Reply
savo lesic апр 19, 2012 at 22:31

Piksi Stojkovic je najbolji fudbaler kojeg je ova napacena drzava imala ikad!!!

Reply
Aleksandar апр 19, 2012 at 22:33

i najvece razocarenje od coveka…

Reply
savo lesic апр 19, 2012 at 22:53

100 % si izlazio u grad sa njim i isao mu na slavu mozda
pa znas kakav je covek?

Reply
cakiNCZ апр 19, 2012 at 23:29

bio i ostao najveci fudbaler svih vremena na ovim prostorima je PIKSI!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!to je realno,nego neki navijaci nisu svesni toga…

Reply
savo lesic апр 19, 2012 at 23:34

Uz sve to gospodin i dzek…nikad nije opljuvao po nikom a po njemu i kurta i murta…Covek objasni da je dug bio 11 miliona kad je dosao a 13 kada je otisao,to potvrdi i Toplica kao njegov naslednik ali ni to njima nije dovoljno….Sto onda trpite Mazu Vasilijevica,Negica,Milanovica i ostale to je isto kadar koji je Piksi zaposlio u Zvezdu

Reply
nebo апр 19, 2012 at 22:02

jer zna neko nesto o eventualnom kandidovanju Milana Popovica-Severinin muz-za mesto predsednika?

Reply
DSDS апр 19, 2012 at 21:41

Одлично ! Било би лепо да то буде на пуној Маракани, али има своју драж и славље на армијском пашњаку !

Reply
Raka Delija апр 19, 2012 at 21:52

Sad se spominje nešto kao grad Kragujevac podneo kandidaturu u FSS za organizaciju finala kupa,mada čisto sumnjam da će se naš klub složiti s tim sad kad je Novi Sad odustao a ima šanse da se igra u Beogradu.

Reply
Dragon апр 20, 2012 at 13:11

AMA KOJE ODUSTAJANJE…TREBA VOJVODINU ODMA KAZNITI…PA TO SE DEŠAVA SAMO U „ŠABAN DRŽAVAMA“…LJUDI MOJI KOJE NEBULOZE..DANAS HOČU(pa kad su ispali)…SUTRA NEČU…NIKAKVOG POŠTOVANJA NI REDA NI NIŠTA…

Reply
Delija knin апр 19, 2012 at 21:04

Svaka cast majstori,bravo za dzaju i kuleta,svi kad spomenu dzajino ime moraju se ustati sa stolice i veliki naklon uraditi! Legende !!!

Reply

Leave a Comment