Moja Crvena Zvezda
АнализеКошаркаРегионална лига

МЦЗ скенер:“Плишани меда“ донео пету победу

Фудбалери на паркету "Пионира" (Фонет)
Фудбалери на паркету „Пионира“ (Фонет)

Кошаркаши Црвене звезде стигли су до шесте победе у низу! Нова „жртва“ била је екипа Крке (79:61), која у 9. колу АБА лиге није имала шансе против инспирисаног противника, а преко 6.500 хиљада навијача улепшало је овај догађај.

На трибинама „Пионира“ били су и ватерполисти и фудбалери Црвене звезде, који су дошли да подрже своје колеге, а њхов улазак у дворану испраћен је овацијама.

Звезда је на крилима навијача ушла добро у меч и након седам минута игре на семафору је стајало 12:7. Уследио је пад у игри домаћина и неколико брзоплетих грешака што је Крка искористила и преузела вођство (12:13). Серију гостију пресекао је Вук Радивојевић тројком, а надовезао се центарски тандем Савовић-Браун (16 поена у првом полувремену) па је након серије 13:0 предност црвено-белих је износила највећих 12 разлике (25:13). Игра у одбрани изабраника Владе Вукоичића је била на високом нивоу, али су изостала боља решења у нападу. Велики број грешака (11 у првом полувремену) и свега шест поена за пет и по минута другог периода онемогућили су да црвено-бели дођу до осетније предности. Успаваност у нападу окончао је Мајкл Скот тројком и Цветковић лаким поенима после украдене лопте па је резултат пред велики одмор гласио 36:30 у корист Звезде.

Друго полувреме отворио је капитен Игор Ракочевић са пет везаних поена, а после коша Демаркуса Нелсона предност је износила 13 разлике (43:30). Након тога догодио се нови пад у игри црвено-белих па је Крка серијом 12:4 пришла на само пет разлике (47:42). У тим тренуцима са трибина је стигла преко потреба подршка и на сцену је ступио Елтон Браун са девет везаних поена. Звездин центар је ставио тачку на трећи период када је у последњој секунди погодио из одбојке за 58:43 и велику радост пуног Пионира.

Налет црвено-белих није прекинула ни пауза пред последњу деоницу. Уз константно висок ниво одбране изабраници тренера Вукоичића су коначно дошли до препознатљиве игре у нападу и након фантастичног закуцавања Нелсона на семофору је стајало максималних 18 разлике (64:46). До краја сусрета Звезда је рутински одржавала предност а тачку на меч ставио је преспективни Лука Митровић поенима са слободног бацања.

Игра Црвене звезде није била на нивоу неких претходиних утакмица, али није била ни лоша као са старта сезоне. Крка је екипа чија се игра заснива на „кварењу“ игру, а у таквим околностима траже своју шансу, који ипак нису дочекали у „Пиониру“. Неколико пута су опасно претили, али од средине треће деонице једноставно нису више имали шта да траже. Игра у одбрани била је одлична већим делом утакмице. Црвено-бели су свесно дозвољавали појединим кошаркашима Крке да шутирају, али се проблем јавио под кошем. Гости из Новог Места у првом полувремену имали су превише офанзивних скокова, али им ни то није било довољно да ухвате прикључак. Очајни проценти шута гостију и одлична одбрана Црвене звезде били су добар основ да се направи двоцифрена резултатска предност, што су цвено-бли и успели у трећем периоду, када су дошли и до +18. Иако игра у нападу није била на високом нивоу, убедљива победа је остварена, али до утакмице са са Саријем потребно је вратити се у нормалу, за шта свакако има довољно времена. Број изгубљених лопти је опет био превелик, али последица тога може бити и умор.

Суђење на утакмици против Крке може добити прелазну оцену, али још једном се показало колико судије у АБА лиги немају осећаја за игру. Пар пута су чисте блокаде окарактерисали као фаул, више пута је прекидана без разлога, а на то се надовезало и неколико погрешних одлука. Оно што је добро је то, да судије нису утицале на резултат, држали су исти критеријум на обе стране и кажњавале сваку причу и бурну реакцију након фаула техничком грешком. Како зна да се суди у АБА лиги, није било лоше.

Тренер Црвене звезде, Влада Вукоичић још једном је одлично припремио екипу и упознао је са манама и врлинама противника. Сваки пад у игри Црвене звезде знао је да заустави у правом тренутку, али и да укаже на грешке које су потом исправљене у најкраћем року. Имао је мали вербални дуел са судијама средином првог полувремена, али од тада није приговарао на судијске одлуке. Мењао је играче у складу са учинком на терену, а шансу је указао и најмлађим играчима, Митровићу и Цветковићу.

Појединачни учинак играча: 

Цветковић (2 поена): На паркету је провео седам минута, играо изузетну одбрану, агресивну и на ивици фаула. Јака одбрана донела му је украдену лопту и полагање у последњим моментима првог полувремена. Солидна утакмица Цвелета, битно је да добија прилику да игра.

Браун (15 поена): Још једна феноменална утакмица Брауна! Понео је епитет МВП-а овог меча, а поред 15 поена забележио је и 12 скокова за 25 минута на паркету. Поред одличног учинка на терену, „подигао“ је у више наврата присутне навијаче на ноге и оправдао епитет шоумена. Одличан 5, браво!

Суботић (2 поена): Бојан није наставио низ одличних партија. Био је нешто лошији на утакмици против Крке, али то не треба да га спута. Већ у среду очекујем „старог“ Суботића.

Ракочевић (15 поена): Капитен је на почетку другог полувремена покрену екипу и започео мисију стварања велике резултатске предности. Одлично је шутирао на овој утакмици, али је изгубио и највише лопти у екипи. Све у свему, једна добра утакмица Ракочевића, али може и он много боље.

Митровић (2 поена): И он је добио прилику да заигра против Крке! Одиграо је доста добро, без треме и нервозе. После једног продора, заустављен је неспортском грешком, те је своје прве поене забележио са линије пенала. Занимљиво је да је за 3 минута играо и на позицији 4 и 5. Радује минутажа Митровића, само нек’ се настави овако.

Лазић (2 поена): Након вируса који је зарадио, вратио се Бранко на паркет са нешто већом минутажом. Утакмица против Крке била је одлична прилика да Лазић осетио паркет у такмичарској утакмици, а до значајнијег учинка није успео да дође већ на старту. Одиграо је, ипак, сјајно у одбрани, док у нападу није много ни покушавао.

Фото:Блиц
Фото:Блиц

Симоновић (3 поена): Све мање добија шансу овај дечко, а ни против Крке није добио много, само 9 минута. Стигао је да погоди једну тројку преко руке у другом полувремену, да ухватио 2 лопте и забележи једно успешно додавање.

Савовић (14 поена): Савовић се, после нешто лошије игре у Севиљи, вратио на „прави пут“. Опет је био онај старио Савовић, погодио је 2 тројке, ухватио је 5 лопти под кошем, и одиграо узетно рационално у нападу. У одбрани је такође био на свом нивоу, те можемо констатовати да је ово била нова добра утакмица Савовића. Браво Борисе!

Катић (1 поен): Није успео да настави низ квалитетних партија, али је имао одличну замену у Брауну, што је велика снага Црвене звезде. Катић није успео да дође до добрих позиција у фази напада, његови покушаји су били изнуђени и није било превише резона приликом његових шутева.

Радивојевић (7 поена): Плејмејкер Црвене звезде одиграо је лошу утакмицу. Није успео да организује игру никако, са њим на паркету напади су изгледали статично, трајали су преко 20 секунди и завршавали су се индивидуалним акцијама. Можеш ти то боље, Вуче!

Нелсон (10 поена): Једна солидна утакмица овога пута. Имао је феноменално закуцавање у другом полувремену, када је подигао „Пионир“ на ноге и одушевио све присутне. Играо је добру одбрану, у нападу није срљао, али није ни дошао да неког већег учинка.

Скот (6 поена): Одлични Скот није одиграо на свом нивоу. Није много форсирао ( 2/6 из игре), трудио се, али је направио пребрзо 5 личних грешака, због којих је морао да напусти игру пре остатка екипе. Верујем да ће Мајк бити онај стари већ у среду против Сасарија.

Статистика је такође на страни Звезде. За два поена Црвена звезда је шутирала 50%, за три поена око 30%, а 79% са линије пенала. Црвено-бели имали су укупно 9 скокова више од ривала (39/30), једну асистенцију више (13/12), али и 5 изгубљених лопти више (19/14).

Наредну утакмицу у АБА лиги, Црвена звезда игра у суботу, 24. новембра, када ће гостовати Цибони у Загребу. Наредну утакмицу Еврокупу, Звезда игра већ у среду, када у „Пиониру“ дочекује Динамо Сасари са почетком од 19,30 сати.

Вест можете коментарисати и на нашем форуму.

 

Повезане вести

20 comments

Srbija нов 20, 2012 at 02:32

pitanje za admina…Ti kao urednik siguran sam najposecenijeg sajta o crvenoj zvezdi sigurno poznajes nekog ko vodi navijanje zasto ne pokusas da nagovoris barem jednog da dodje i vodi navijanje ? Svima nama je jasno da oni i ako bojkotuju aba ligu najvecu stetu nanose NASOJ CRVENOJ ZVEZDI koju gle’ cuda bodre u evro kupu i nasoj ligi , i pevaju pesme o velikoj ljubavi..Ako je toliko vole zasto stete klubu? posto svi znamo kako igraju kad postoji huk sa tribina… pozdrav iz Kosovske Mitrovice

Reply
ognjen banic нов 19, 2012 at 20:30

bravo momci samo tako nastavite da igrate

Reply
Andrej нов 19, 2012 at 20:04

Dobra analiza! Zanima me jedna stvar – zasto nase drage vodje ne pozovu ljude na bojkot svih robnim marketa, lanaca i firmi koje drzi Miroslav Miskovic – grobar FK Crvena Zvezda i cele Srbije?! Znaju i vrapci na grani, i bez toga sto je Dragan Dzajic potvrdio da je Miskoviceva uloga presudna i u njegovom hapsenju i u zaduzivanju Zvezde do propasti da bi porodica Miskovic ostvarila svoje interese! Bojkotujemo „Jadransku ligu“ koja donosi nasem kosarkaskom klubu izlazak u Evroligu – kakve to logike ima? Zasto ne bojkotujemo ono sto predstavlja coveka koji je zamalo bio dzelat nasem fudbalskom klubu?!

Reply
Звездан нов 19, 2012 at 19:13

Kрка је имала очајан проценат шута из игре у првом полувремену али смо их ми држали у резултатском прикључку захваљујући 11 изгубљених лопти. У другом полувремену смо појачаном одбраном и одличној игри Брауна у трећој четвртини стекли 15 поена предости и до краја рутнски привели утакмицу крају. Одлично издање Брауна који је опет остварио дабл дабл.

Reply
ZvezdasPula нов 19, 2012 at 14:14

Odlična analiza u kojoj je rečeno sve od A do Š. Svaka čast Luka na analizi koja ima smisao i zanimljivost. Također se kroz tekstove vidi da si vrsni poznavalac košarke i to je prikazano na način da svaki čitalac može shvatiti gdje Zvezda može napredovati i gdje najviše griješi.
Što se same utakmice tiče, primjetilo se da su odigrali na 50% svojih mogućnosti i da to nije ni blizu onoga što ova ekipa može.
19 lopti je katatsrofalno izgubiti na domaćem terenu.
Pošto se igrali u Beogradu ekipa ima vremena da se odmori i pripremi za meč protiv talijana i zabilježi još jednu pobjedu u nizu.
Navijanje očajno i ovo nije atmosfera koja se očekuje u takmičenju koje osigurava Evroligu. Ne znam gdje su Delije „nestale“ i gdje je ona parola „Mi podržavamo i navijamo za Zvezdu, a ne za njene protivnike i ligu u kojoj igraju“. Očito radi nekih drugih interesa ekipa ne dobiva podršku koju zaslužuje.

Reply
Luka нов 19, 2012 at 16:56

Hvala na pohvalama 😳 Slažem se apsolutno što se tiče navijanja, mislim da je ispod svakog nivoa da bolja atmosfera bude na NBA utakmicama, nego na utakmicama Zvezde u ABA ligi.

Reply
Звездан нов 19, 2012 at 19:18

Слажем се са вама двојицом. Јуче смо гледали позоришну атмосферу у Пиониру. Екипи је потребна подршка на свакој утакмици ако желимо да направимо резултат у регионалном такмичењу и играмо евролигу следеће сезоне.

Reply
srbin нов 19, 2012 at 13:52

niste prikazali vaterpoliste na terenu :p

Reply
Pop нов 19, 2012 at 14:19

Jesu.

Reply
srbin нов 19, 2012 at 14:24

Onda se izvinjavam :mrgreen:

Reply
Slavica нов 19, 2012 at 15:16

bila sam na utakmici da vidim vaterpoliste i???izasli nenajavljeni od strane spikera doili aplauz i pesmu…ali nije bilo velikih imena bila su ta dva brata koja su na derbiju zavalila 4 gola malo li je? i jos trojica ali ne dovoljno poznati javnosti da bi se bilo sta napisalo objavila slika ili ostalo na video snimku…onda je ispalo da vaterpolisti koji su bili mladi prvotimci nisu nista bitni jer da je bio prlain ili nikola ili sefik onda bi sve naslovne strane medija to objavile ovako…ni voditelj ih nije najavio…najtrofejniji sport,koliko ste napisali pozvani su na slavlje radi pobede u derbiju ali u tom derbiju su Rasovici dali 4 gola malo li je …ali to sve nije bitno nije bilo imena velikana i to je to sramota ovoga puta sramota za zvezdu cak su i sa video snimka utakmice iseceni srami se zvezdo

Reply
nn нов 19, 2012 at 15:18

nisu najavili a prikazali jesu e to je sramnoo

Reply
milenko нов 19, 2012 at 13:07

Sramota 6500 hiljada a kao u pozoristu, vazno je da pratite samo fudbal a ovo nam donosi evroligu…… ili vam je vise odgovaralo da je uopste ne igramo da partizan dobije propusnicu, Svaku sam utakmicu gledao a udaljen sam 150 km.

Reply
Pop нов 19, 2012 at 14:21

Svaka čast, ja sa išao na gostovanja po Jugi i Evropi pa se ne hvalim. Za očajno navijanje su najzaslužnije vođe dileri drogama i plaćenici.

Reply
Бранимир нов 19, 2012 at 19:01

Попе, немој тако, лоша Ти је бесједа.

Reply
Srdjan нов 19, 2012 at 12:09

Bojkotuje se a 6 000 ljudi. Beograd je veliki grad daj vi sto odete navijajte, moze jedna grupa da prati kosarkase. Grupa Delije Sever je veliki mojam, dovoljna je ejdna manja grupa unuttar te velika da ide u Pionir i da napravi odlicnu atmosferu!

Reply
Zvezdalee нов 19, 2012 at 11:53

Mislim da nisu odigrali ni priblizno 100% mogucnosti, gostovanje Kahasolu,pa Krka,pa opet Sasari u Kupu,pa onda opet teska utakmica sa Cibonom u gostima. Igrali momci koliko im treba i opet skoro 20 razlike .

Reply
Zvezdalee нов 19, 2012 at 11:55

I da. Ma bojkotujemo i dalje . Sta moze ovo takmicenje da nam donese – samo Evroligu ……

Reply
Бранимир нов 19, 2012 at 19:00

Шта ће нам Евро лига? Повикаше Вође из свег гласа. Можемо да се лоптамо и у Србији. Шта да чини Тамиш., Металац, Слога, Смедерево, Чачак, ееејјјј Чачак, ако нас нема ту да им пружимо руку. ЈбшЕвролигу.

Reply
marko нов 19, 2012 at 09:48

nisu briljirali,ali su pobijedili,sto je najvaznije…..ZVEZDA OoOoOoOoOoOoOo
😀 😀

Reply

Leave a Comment