Moja Crvena Zvezda
АлександарБлогови

Њих су медији доводили у Звезду (Трећи део)

135324625950408fe29bdce271063192_origПрва два дела ове занимљиве рубрике објављена су на самом крају претходне године, а трећи, последњи, услед многобројних новогодишњих интервјуа, морао је сачекати данашњи дан. У прва два дела присетили смо се кога су то све од голмана, одбрамбених и везних играча домаћи медији доводили у Звезду у претходних десетак година. Занимљиво, нико од тих играча никада није заиграо у црвено-белом.

Дошао је ред и на нападаче! Иако ове године одбрана „импресионира“ све навијаче Звезде својом несигурношћу и лошом игром, чињеница је да Звезда већ годинама кубури са нападачима. До доласка Мудринског, који ове године игра сјајно и бљеска Јестровића и Калуђеровића у по  једној сезони, наш тим мењао је нападаче, „деветка“ је прелазила са играча на играча, али ниједан од њих није успео да се наметне и уради нешто озбиљније.

Били су ту Баркос, Едгар, Мезенга, Борха, Јевтић, Трифуновић, сада Бабаљ и Асамоа, али нико од њих није успео да „пребаци“ цифру од десетак голова за сезону. У складу са тим, логично је било да медији у Звезду доводе многобројне играче, што из домаће лиге, што из иностранства, пре свега из Јужне Америке.

Од када је успостављена сарадња са Рамбом, мноштво Бразилаца је било у комбинацији. Један од њих био је и Вандерлеј. Овај момак имао је сјајну репутацију у земљи самбе, према стручним проценама и веома скуп, али то није сметало нашим медијима да га „доведу“ на Маракану. Иако је Звезда, као и сада, грцала у дуговима и борила се за голи живот, овај нападач наводно је био нова „деветка“ нашег клуба. Ипак, неким чудом, све се изјаловило, а Вандерлеј је отишао у Катар. Цена права ситница – 2,5 милиона евра. А био је реална опција.

mouraИван Аџић ће, осим по томе што га навијачи нису нарочито волели, остаће упамћен и као спортски директор који је доводио појачања из Црне Горе, али и човек који је успоставио сарадњу са Рамбом Петковићем. Плод такве сарадње, како је својевремено говорио, могао је лако бити Рафаел Мура, познати бразилски нападач, који је играо за мноштво великих клубова у својој земљи. То је одмах навело медије да почну да праве комбинације, преко којих би овај голгетер стигао на Маракану. Нешто касније, ипак се испоставило да овај момак неће доћи. Разлог је, погађате, цена. Момак је вредео преко 4 милиона евра. Пре неколико месеци потписао је за Интенасионал, а трансфер је вредео преко три милиона европских новчаница.

Још један Бразилац повезиван је са Звездом и та прича била је јако озбиљна. У питању је Пауло Енрике Фиљо. У то време, овај нападач играо је за Вестерло, а Звездина потера за нападачем довела је до тога да и он буде предмет интересовања. Наводни преговори су дуго трајали, али је некадашњи играч Херенвена завршио у Трабзону за неких 4 милиона евра.

766129335_andre-alves2Још један „кариока“ у избору биће и Андре Алвеш. Овај фудбалер наступао је за Видеотон, за који је на 91 утакмици постигао 55 погодака. Праћен је наводно више пута, а посебна пажња му је придавана док је директор био поменути Аџић. Ипак, остао је у Мађарској, а претходне године променио је клуб и појачао добро нам познату Омонију.

Када је реч о нашим играчима, увек су у фокусу повратници из иностранства, али и бројни играчи из нашег првенства. Једна од најзанимљивијих спекулација био је евентуални трансфер Стефана Шћеповића у наш клуб. Син прослављеног и брат актуелног играча нашег вечитог ривала наводно је био на прагу Маракане, али су се изненада појавиле непремостиве препреке, па је овај момак нешто касније појачао црно-беле. Ипак, доказ да је његов недолазак био добра опција је податак да ће млади нападач вероватно напустити садашњи клуб.

У неколико последњих прелазних рокова је и Александар Катаи редовно био актуелан. Иако је недавно појачао братски нам Олимпијакос, новинари су га селили на Маракану, углавном на позајмицу. Ипак, Катаи је завршио је у свом матичном клубу, Војводини, где је провео претходну полусезону. Пре неколико дана поново се појавила информација да Звезда хоће овог играча…

okasИпак, он није једини играч који је играо у грчком тиму и био повезиван са Звездом. Можда и најзвучније име које је, према медијским натписима требало да дође у наш клуб је Ђанис Окас. Легенда кипарског фудбала и некадашњи нападач Олимпијакоса, АЕК-а, ПАОК-а, Анортозиса, био је повезиван са Звездом пре неколико година, али од тога ипак није било ништа. Момак који је за своју репрезентацију одиграо 106 мечева и постигао 27 погодака, каријеру је завршио у домовину, у дресу Анортозиса.

Поред два поменута играча Олимпијакоса, често се помињао повратак Дарка Ковачевића, пред сам крај каријере, али и Марка Пантелића, који се и даље везује за Звезду.

Треба поменути и Андреја Крамарића, Хрвата, који је био актуелан у време док је Роберт Просинечки био тренер. „Златни дечак“ загребачких „Модрих“ помињан је као појачање Звезде, што је подигло велику прашину, и код нас нас и код комшија. Помињали су се преговори са Мамићем, Крамарићем сениором, самим играчем, да би једнога дана, као што то увек буде, све стало и испоставило се да од доласка младог Хрвата нема ништа.

За крај, ту је, наравно, Едуардо Пашеко. Чувена сага о доласку овог Бразилца, којег је наводно Рамбо препоручио, дуго је трајала. Онда се умешао наш вечити ривал, који је могао да издвоји више новца и одвео га на другу страну брда. Док су медији били затечени оваквим расплетом, због Рамбовог утицаја у Бразилу, а челници црно-белих трљали руке, након посла који су платили седмоцифреним износом и својој новој звезди обезбедили енормну плату, Рамбо је изашао пред медије и рекао:

„Едуардо никада није био нашим плановима, јер је за таквог играча сума која се помињала превише. То сам рекао и Аџићу!“ 

Убрзо је и навијачима нашег ривала постало јасно зашто је Рамбо ово изјавио. Појачање се испоставило као потпуни промашај, голова није било, а паре су бачене. На све то дошла је и повреда, која је довела Бразилца у ситуацију да паузира скоро годину дана, па ће сада вероватно променити средину.

Много тога се да закључити из ове приче…

Вест можете коментарисати и на нашем форуму.

 

Повезане вести

12 comments

Ћошке јан 10, 2013 at 16:59

А вала и ви сте за време Лукића нон стоп говорили да је стигао неки Бразилац на пробу док сам вам ја говорио да је то брат Минеле из Маринкове баре. 😀

Reply
Milan јан 8, 2013 at 16:54

Dobro, uspeli su nesto dobro da urade. Za’ebali su komsije za Eduarda. 😀

Reply
MILAN KG јан 6, 2013 at 16:13

ja ne mogu da verujem da svaki igrac koji da zvezdi dva gola dolazi u klub tako je bilo sa bogavcem,purovicem,kaludjerovicem,kasalicom… sad i ovaj grbic ,madane verujem novinama.

Reply
n јан 6, 2013 at 15:24

Hahaha ovo komedija od kluba : http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=yZ2y71tr8IU#! 😀 😀 😀 😀

Reply
Nikola јан 6, 2013 at 15:14

Da se zakljuci da ne treba verovati medijima sta god da lupe,nego da se radujemo nekom pojacanju samo kad cujemo da je zvanicno potpisao ugovor

Reply
Goran јан 6, 2013 at 12:32

Vreme je da se pozove Čović da nam razjasni Stojadinovićev status. Puno je nelogičnih stvari. Neka nam kažu da nema para za pojačanja i da idemo sa ovi što imamo, da nam Stojadinović i ne treba ako je takva situacija. Nije mi jasan njegov put u Španiju.

Reply
@Goran јан 6, 2013 at 14:52

Prestani da pametujes i okani se Stojadinovica !!!

Reply
@Goran јан 6, 2013 at 14:52

Prestani da pametujes i okani se Stojadinovica !!!

Reply
baba simana јан 6, 2013 at 12:20

odlican tekst.. bilo bi dobro da napravite isti ovakav tekst al vezan za kosarkaski klub.. djuro ostojic, nikola pekovic, bogdan bogdanovic, milicic, keselj, pilula markovic, rasic…

Reply
Александар јан 6, 2013 at 13:00

Хвала за идеју, вероватно ћемо то и урадити. 🙂

Reply
Александар јан 6, 2013 at 14:07

Наравно, ко се сећа тих „појачања“ кошаркашких, нека напише овде, слободно. 🙂

Reply
baba simana јан 6, 2013 at 14:54

Djuro Ostojic je bio otet od JSD, a Pekovic je tad bio nudjen nama, al nam nije bio „talentovan`. Bogdan Bogdanovic je nudjen nama one sezone kad smo se klali sa Zadrom za opstanak u Aba ligi. Markovic, Rasic, Pera Bozic, Papaluskas, Stiven Markovic, Tepic „dovodjeni„ su pred ovu sezonu, a Varda pred proslu. Keselj I Milicic se dovode pred svaku sezonu s tim sto se secam da je u Novostima izasao clanak ,dok je Milicic igrao u Heomofarmu, pod nazivom „Zvezda pravi drim tim„ I tad je „trebalo„ da kod nas predje neki igrac iz JSD (ne mogu da se setim koji). Jedno vreme „dovodjen„ je I Fred Kimani. Toliko od mene 😎

Reply

Leave a Comment