Moja Crvena Zvezda
ВатерполоЕвропска такмичења

Монпеље – Црвена звезда 20h!

"Antigona"

Ватерполисти Црвене звезде отпутовали су у Француску, на дуел 8.кола групе Б Лиге Шампиона против Монпељеа. За црвено – беле можда и најбитније гостовање, до сада, у најелитнијем такмичењу.

После фантастичног, емотивног финала Купа и првог трофеја у историји клуба у том такмичењу, првог трофеја за наш тим после 20 година, наши шампиони поново излазе на сцену. Бурна ватерполо сезона, јако емотивна. Али, још једном су показали момци у црвено – белим капицама да су шампиони. И у базену и ван њега. Победом у дуелу против Француза би обезбедили другу позицију, самим тим и математички и теоретски обезбедили осмину финала.

Црвена звезда

У прошлом колу смо победили братски Олимпијакос у сјајном мечу и новом спектаклу на „Ташмајдану“. Затим смо освојили Куп, прославили га, а сада су на реду ватерполисти Монпељеа. У град шампиона Француске у фудбалу и ватерполу и родни град Ремија Гаљара пулени Дејана Савића су отпутовали комплетни, па се очекује да најјачи тим ускочи у базен. Црвена звезда се налази на другом месту, иза Југа из Дубровника, са 9 бодова у шест мечева и билансом од три победе и три пораза.

Монпеље

И Французи доста очекују од овог меча. На сајту француског клуба и званичној фејсбук страници све је подређено мечу против Црвене звезде. Монпеље се налази на деоби челне позиције домаћег шампионата са Марсељем, а управо велики дерби француског ватерпола се игра у суботу и брани титулу. Монпеље се налази на четвртом месту са 6 освојених бодова и скором од две победе и четири пораза. Прошле сезпне су освојили титулу шампиона Француске у ватерполу, победом у финалу над Марсељем. Неугодна и чврста екипа, која уме да направи проблем јаким екипама. То су показали и у Београду и против Југа. Али, верујемо у наш тим и нову победу.

У првом мечу, 20.октобра на базену СЦ „11.април“, Црвена звезда је славила 10:8. Ватерполисти Црвене звезда и Монпељеа су се састајали и прошле сезоне у групној фази ЛЕН Еврокупа, 9.октобра 2011. године, на грчком острву Иос. И тада су наши момци били успешнији и славили са 8:6. Црвена звезда је овом победом потврдила прво место у групи и касније дошла до четвртфинала такмичења. Време је за triple double над Французима и да победимо оверимо пласман у нокаут фазу.

У другом мечу у групи Б, фењераш Кројцлинген дочекује првопласирани и највећег фаворита за европску круну, Југ. У следећем колу Лиге Шампиона у групи Б, 6.фебруара, Црвена звезда игра против швајцарског шампиона Кројцлингена у Винтертуру, а Монпеље путује у Атину, Олимпијакосу.

"Antigona"
„Antigona“

Оно што је занимљиво је тада и сад после Монпељеа у првенству Црвеној звезди противник био ЖАК. Већ за викенд, ватерполисти Црвене звезде настављају такмичење у домаћем првенству, горе поменутим, гостовањем у Кикинди, Жак-у.

Меч се игра на заиста сјајном Олимпијском базену „Антигона“.

 

Филип Кљајевић, прошле сезоне један од стубова одбране Црвене звезде, данас играч француског Ремса је за МЦЗ кратко истакао своја очекивања –

Сигуран сам у Звездину победу. Ниједна француска екипа нема ни менталитет ни квалитет да нам парира и да нас изненади. Момци се неће опустити, јер победом осигуравамо друго место, тако да сам сигуран у Звездину победу и верујем у момке!“

Верујемо и ми!

23.јануар среда 20 часова, Монпеље – Црвена звезда.

Погледајте најаву за дуел, са званичне фејсбук странице ВК Монпеље

Будите уз МЦЗ и пратите званичну фејсбук презентацију ватерполо клуба Црвена звезда.

Вест можете коментарисати и на нашем форуму.

Повезане вести

9 comments

Darko јан 23, 2013 at 20:45

Vodi Zvezda 4:11! Bravo momci

Reply
maky86 јан 23, 2013 at 20:18

da li ima neko link za mec… 🙁
unapred hvala… 😆

Reply
Ognjen јан 23, 2013 at 13:38

Otvarajte ziro racun ako boga znate! Navijaci se pomoci ovim velikim zvezdasima i velikim ljudima!
http://www.naslovi.net/2013-01-23/telegraf/saznajemo-grad-izbacuje-zvezdu-sa-bazena-ako-ne-plati-dugovanja-za-dve-nedelje/4425385

Reply
video јан 23, 2013 at 13:31

https://www.youtube.com/watch?v=JGk-70vKybE Nole legenda poceo da boksuje 🙂

Reply
dexy122 јан 23, 2013 at 13:06

Ovima momcima ni ne treba govoriti da igraju za Zvezdu, jer ako neko igra za Zvezdu u SD, onda su to oni.

Reply
Zvezda mi je sve јан 23, 2013 at 10:29

Pobeda!!!

Reply
Zvezdin sin јан 23, 2013 at 09:32

Nemam nikakvu dilemu da je Zvezda puno jača, i da će mo to i dokazati. Srećno momci!

Reply
Dragon јан 23, 2013 at 09:55

..ali me interesuje i motivacija bez para..šteta, jer bi u suprotnom baš bili jaki..kao GROM ❗ 😀

Reply
igorNbgd јан 23, 2013 at 10:38

Nekad moraš nešto da istrpiš da bi posle dobio više…. Svesni su da ako naprave uspeh sa CZ da će biti i love i da će biti bogovi…..

Reply

Leave a Comment