Moja Crvena Zvezda
Клупска дешавањаКошарка

Kari: „Eto mene čim Zvezda postane klub“

Svetislav Pešić

Glavni kandidat za mesto šefa struke KK Crvena zvezda, kao što već svi znate, jeste Svetislav Pešić. Trener pod čijom komandom je Zvezda igrala najbolju košarku u prethodnih 10-tak godina kaže da uopšte nije pitanje njega da li će doći na Mali Kalemegdan, nego da Zvezda mora da postane klub u pravom smislu te reči ako želi njega na klupi.

„Uopšte nije pitanje da li ja hoću ili neću, već da li postoji ozbiljan pristup kompletnoj problematici. Ono što sam uradio 2008. niko od trenera mog renomea nije ni pomišljao da uradi. Moram da opet napomenem da sam to činio jer me je interesovalo zbog čega ta Zvezda ne bi mogla da bude bolja, a želeo sam i da budem u svojoj zemlji. Onda su me, da tako kažem, nagovorili ljudi vezani za Zvezdu, a kad sam pristao, svi su se pomerili i ja ostadoh sam. Samo ja i onih 12 bednika, igrača koji nisu dobijali čak ni pare da bi mogli normalno da obavljaju svoje građanske dužnosti, da plate struju, telefon, da mogu da kupe nešto u prodavnici… U to ni dan-danas niko ne veruje, ali to je istina. Znači, tu se ne postavlja pitanje da li ja želim ili ne želim, već šta se u stvari želi od Zvezde. Zvezda mora da reši status, a rešiće ga tako što će ući u kooperaciju ili fuziju s FMP-om, ili će definitivno otići u stečaj. To moraju drugi da rešavaju. Sigurno je da sam, ne kao Zvezdaš i ljubitelj košarke, već kao trener izvršio svoju dužnost s velikim entuzijazmom, a za nešto više moraju da postoje objektivni uslovi. A sada Zvezda nije ni na nebu, ni na zemlji… Zato odgovor „hoću–neću“ nije u skladu sa sadašnjom situacijom“, rekao je Pešić za Mozzasrtsport i dodao da postavljanje Nebojše Čovića na mesto predsednika nije od ključnog značaja.

„Moja odluka nikada nije vezana za jednog čoveka, već za sistem. Ako u tom sistemu vidim mogućnost da sebe da iskažem kao trenera, onda to i prihvatim. U slučaju da Čović preuzme odgovornost na sebe, samo njegovo prisustvo neće biti presudno za moju odluku.“ 

Obzirom da se na Malom Kalemegdanu sve radi ne bi li se konačno ostvarila fuzija sa FMP-om, Zvezda bi uskoro mogla zaista da postane klub, a onda i dobije Karija na mestu šefa struke. A tada, samo nebo je granica.

Повезане вести

18 comments

Leave a Comment