Moja Crvena Zvezda
АлександарБлогови

Ако верујеш, бићеш ту!

 „Ако можеш да чекаш, а да ти не досади чекање…“

Онда си био део Звезде свих ових година! Био си ту када су се славиле титуле, кад се скандирало играчима на прославама, кад смо доминирали у дербијима. Када су великани падали пред пуним трибинама нашег стадиона! Када нам је читав свет био под ногама! Ти, твој отац, твој деда, небитно је! Величина наше Звезде учинила је све нас својим нераскидивом делом, као што смо и ми њу учинили посебним делом свога бића.

Али си исто тако био ту и кад није ишло! Кад је на трибинама било 800 људи… Кад су клуб водили они који не заслужују ни да приђу нашој Маракани… Онда када смо изгубили статус који смо имали у неким много ширим оквирима од ових наших, српских, и када смо уз ликовање неких других тонули све дубље… Када смо дошли до тога да онај који је био један од нас погази све што је било и прелепу прошлост замени својом ружном садашњошћу… Ускоро и ружном будућношћу… И тада си био ту! Трпео си и мирио се са судбином, надајући се, све време. Чекао си, чекаш и даље. Али, то чекање ти није досадило, нити може досадити. Не, јер си чекао и волео у исто време! Радовао се и туговао, певао и плакао свих ових година само због ње…

 „Ако можеш да се суочиш са успехом и неуспехом и сматраш те две варке као да су потпуно исте…“

 Онда ћеш увек бити ту! Шта год смо радили, добро или лоше, једна ствар нас је увек издвајала од других. Ми смо били ту и када је било добро и када је ишло наопако! Да ли је у питању оних 100 000 против Бајерна или већ поменутих 800 људи од пре пар година, није битно. Битно је да је увек било оних који су били ту. И увек ће их бити, мање или више. Оно што волимо, никада није напуштено. Можда тада нисмо, ти који ово читаш и ја били међу тих 100 000 људи, али наша светиња увек је имала армију иза себе. Јуче су је пратили наши очеви, ми ћемо је пратити данас, сутра ћемо на то упутити своје потомке, а они ће свој завет ширити даље. Како год, увек ћемо бити уз своје!

Јер, како рече Љуба Тадић, нема велике љубави, без велике радости, али и без велике патње! И тако је било одувек. Успеха и неуспеха је било, и биће. А ако смо спремни да их прихватимо такве какви су… Само као варке… Свој смо завет испунили, оно што осећамо показали. И заувек обележили себе и остали верни.

„…или да посматраш пропаст онога чему си посветио сав живот и да, погрбљен, с дотрајалим алатом опет ново ствараш…“ 

 Онда ћеш и суботу бити ту! Учинићеш да пропаст коју нам душмани желе буде само плод њихове подле маште! Борба траје већ годинама, али се чини да су најважније битке управо дошле. Наша прича ствара се изнова и изнова, и поред свих недаћа! То што је погрбљено, то је наш дух, од свих мука и туге. То је дух који смо успели слогом да ојачамо и учинимо га поново победничким! И управо тај дух учинио је да дођемо до нечега чему се сви диве последњих година, а то је све више и више људи на трибинама, упркос све лошијим резултатима на терену.

Хоћемо ли трпети и даље понижавања и подсмевања? Хоћемо ли дозволити да нечија мржња буде јача од наше љубави?

 Ја нећу! И онај ко неће, а уверен сам да нас је много таквих, у овој бици биће уз своје. Биће уз своју светињу спремнији него икад на коначни обрачун! Спремнији него икад да је одбрани, свако на свој начин! Ми ћемо то урадити онако како то једино умемо. Други део остаје на оних 11 који истрче на зелени тепих!

Да они који су се осилили и који су вештачким путем дошли на пиједестал буду враћени тамо где им је увек било место! Да се врате ствари у свој природни поредак, када се већ по изласку из тунела наше светиње, само при погледу на лице једних и других могло видети ко ће битку добити и чија ће армија славити победу! Верујем да свако од нас то жели. А једини начин да се то деси је да уз своје будемо и онда када не иде. Онда када је најпотребније.

Ово је више од првенствене утакмице. Ово у суботу је више од дербија. Не знам да ли постоји неко ко већ десет дана не размишља о том 26.новембру! Када се чује „вечити дерби“, све пада у воду. И дотадашња форма, играчи које не волимо, спорне судијске одлуке… Ово је нешто посебно, нешто што годинама траје. И што нам је годинама доносило највеће радости. Тако опет мора бити!

 

Појединци нам већ јавно прете, као да не знају да долазе у нашу кућу, своје двориште притом не гледајући. И таквима се можемо супротставити на само један начин. Свом својом снагом и бројношћу! И што је најбитније, фасцинантном љубављу према клубу! Не дозволимо да се угледамо на лошије од себе и да мржња према туђем буде јача од љубави према свом! Како рече један велики Звездаш и велики човек, ми смо Звездин народ! А тај народ увек је био сушта супротност од овога што сам поменуо.

Сви који то могу, не треба да размишљају ни једног јединог тренутка! Када, ако не сада? Зна се одувек да је наш тим био једно заједно са својим навијачима! Само онда када су обе стране биле велике, имали смо прилику да видимо праву Звезду. А, јасно је да једно без другог не могу.

Исто тако, јасно је шта нам је чинити свима! Црвено-бели народе, дођи на стадион, рашири шал и из свег гласа запевај „Добро знај да увек ту сам ја!“ Нек се Звездин противник ус уплаши од буке! А на крају, ако да Бог, да загрми једно ужичко, за нашу душу и за нашег Жутог! Па, заслужили смо!

Хоћемо победу у дербију! До коначне победе!

 Ако верујеш, бићеш ту! 

Све што сад, хоћемо је…

Повезане вести

25 comments

DNL нов 25, 2011 at 16:00

Нека нови семафор бележи само победе наше Звезде над малим комшијама !
Сви на Маракану , сутра је дан за победу !

Reply
ПГЦЗ нов 25, 2011 at 12:34

Црна Гора на бранику светиње! Београде,стижемо…

Reply
tek ce da ih boli нов 25, 2011 at 10:01

ovaj Aleksandrov blog dati igracima pred samu utakmicu da procitaju!!!
AMIN!!!
jebote od ovoga moze da se rikne….
ajmo cigani braco i sestre, onog trenutka kada se kroci u subotu na tribinu postajemo zivotinje, urlaj, cepaj grlo, ostavi dusu na severu!!!!

Reply
Aca нов 25, 2011 at 01:47

Zvezdu volim mnogo! Plakao sam od radosti i od tuge zbog nje. To sam radio krisom, jer oni koji ne razumeju tu ljubav, samo bi mi se podsmevali. Dolazi utakmica svih utakmica za nas, ali ja na zalost ne mogu doci na Marakanu, jer bolujem od jedne bolesti koja me je ucinila invalidom i nisam u mogucnosti da dodjem na Marakanu i da gledam ljubav zivota mog. Da je neko toplije vreme pa nekako i da dodjem, ali ovako stvarno ne mogu. Ali, to ne znaci da ja veceras necu da gledam moju Zvezdu i sa njenom armijom navijaca da prozivljavam sve srecne i stresne trenutke, U poslednjih nekoliko godina, bilo je mnogo vise onih stresnih, ali se nadam da ce se veceras konacno ozariti hiljade, ma kakve hiljade, milioni lica, koja imaju u srcu crveno-bele boje naseg slavnog kluba. Puno pozdrava svima i poruka za kraj: NEK NAM BOG DA SRECE, DA SE VRATE DANI, SLAVNI DANI NASE PROSLOSTI !!!

Reply
superstar нов 25, 2011 at 01:12

tolko sam se uzeleo da ih dobijemo vise da je to neverovatno.. 😀

Reply
Miloš нов 25, 2011 at 00:44

VERUJEM, AL’ NE MOGU DOĆI…mrtvi kolokvijum me sprečava… -.-

Reply
Šeša нов 25, 2011 at 07:16

Imam i ja kolokvij, al ko ga.. Zvezda je život sve drugo su sitnice!

Reply
DS нов 25, 2011 at 00:05

Braco dolazim iz Beca u subotu,vidimo se na Marakani!!! LJUBAV JEDINA!!!

Reply
Stix нов 25, 2011 at 00:17

Bravo! Ja sutra krecem iz Svedske.

Reply
Alex Krycek нов 24, 2011 at 22:51

Idemoooo! Koliko ce kostati u blizini da se kupi sal? Bilo gde, ostao mi moj kuci :/

Reply
Sveta Predić нов 24, 2011 at 23:45

500 dinara su bili salovi!

Reply
rossonero7 нов 24, 2011 at 22:38

ja ne mogu verovati da ovo ima samo ovako malo prikaza. Jer ko se ne najezi na ovo,taj nije pravi zvezdas http://www.youtube.com/watch?v=8d91OWYgJo4

Reply
nemanja нов 25, 2011 at 02:09 Reply
rossonero7 нов 25, 2011 at 10:46

a,da. Hvala

Reply
thrylos нов 24, 2011 at 22:22

Još kad bi manekeni pročitali tekstove i komentare sa ovog sajta i shvatili konačno da ne igraju za tamo neki klub iz kog jedva čekaju da odu, već da predstavljaju klub koji hiljade ljudi voli više nego svoje roditelje, devojku, ženu, više od bilo čega na svetu, bilo bi im jasno da moraju da odigraju 110%, kao da posle te utakmice ničeg više nema, a ne da se ponašaju kao da su u školskom dvorištu sa drugarima. Može da se izgubi, može da se bude lošiji, ali ne sme da se dozvoli da stoka bude agresivnija, da budu brži, više pretrče, da više žele pobedu!

Reply
Najave Zvezde нов 24, 2011 at 22:10

Aleksandre brate silovao si mali partizan ovom najavom!

**** breee!

SVI NA MARAKANU!
26.11.2011
…borba za titulu pocinje!

Reply
Filip нов 24, 2011 at 22:10

svi koji dolazite na tekmu obavezno ponesite sal

Reply
vegas нов 24, 2011 at 22:10

Ljudi,jel sam ja jedini koji se malo zatrese i kome srce kuca kao ludo kako se priblizava derbi?!?!?!?!Ne znam za vas i sta vi mislite o tome,ali voleo bi da Mezenga igra od prvog minuta,ali ako Reljic bude igrao,pomolimo se BOGU koji sa neba gleda i cuva nasu Zvezdu i molimo se za cudo broj 8!!!

Reply
veliki pravi Zvezdas нов 24, 2011 at 22:05

Zao mi je sto necu bit uz Crvenu Zvezdu na derbiju protiv Partizana jer se nalazim u Podgorici ,napred Crvena Zvezdo uz tebe sam hocemo pobedu u derbiju Crvena Zvezdo zelim povratak titule na Marakanu Crvena Zvezdo

Reply
neca нов 24, 2011 at 21:33

Meni je zao sto nisam cesto na tribibama jer zivim u becu u austriji a zvezdo volim od rodjenja kad nisam na Stadionu pevam sa severom pesme u… mojoj sobi … Plakao sam zbog zvezde slavio sam sa zvezdom i uvek bit cu tu ako me na stadionu sa vama crveno beli onda u mislima zvezdo tebe ludo lolim ja !

Reply
neca нов 24, 2011 at 21:44

izvinite na greske u tekstu… pisao sam s telefona a tastatura na fonu me nesto je**

Reply
Nikola нов 24, 2011 at 21:24

Nego gde cu da budem nego na severu, cekam derbi vec mesec dana da dobijemo ove pedere

Reply
Era нов 24, 2011 at 21:20

Ako ne pobedimo, to nece biti poraz Zvezde, nego svih Delija u Srbiji. Meni je zao sto necu biti na Marakani, kad vi braco DELIJE budete trosili svoj glas i dlanove, ali razumite me imam 14 godina ne mogu sam u Bg. Ako izgubimo, ja necu vise moci da trpim „Ne zivi se od stare slave“, „Uzeli smo 4 titule, uzecemo petu“, „Niste nas dobili 7 derbija“… Ako jos jednom budem doziveo to razocarenje, obecavam da dolazim na sledeci derbi i krecem sam ka groBARIma da im pokazem sta znaci imati srce DELIJE. Braco u subotu pevajte za mene,delije i momke koji ce ginuti na terenu. ZAJEDNO SMO JACI!

Reply
Александар нов 24, 2011 at 21:32

Сви као један, ми на стадиону, они који не буду ту физички, свим срцем ће бити уз своју Звезду!

Reply
wolf нов 24, 2011 at 22:42

Vise i ne znam koliko sam tacno imao godina kada sam prvi put krocio u odaje moje kuce,prve ili druge sve jedno je,nisam imao poraz u derbijima tih desetak godina,predivno iskustvo,a onda sam morao da krenem cudnim putevima zivota i nekako se bas poklopilo da od te 2008 god ja ne znam za slast te pobede u derbiju,ali verujte mi kao da sam tamo,taj cudan osecaj pocinje da se javlja vec 2 nedelje pred derbi,to iscekivanje,nadanje,zao mi je sto ce i ovaj proci bez mene ali moja podrska nece biti nista manja,kao i jos na stotine mojih drugova ovde koji volimo zvezdu i ako smo hiljadama km udaljeni,volimo je isto kao i kada smo se rodili i prvo izgovorili zvezda pa onda mama,tata,volim je isto kada me otac budio sa 5 god u pola cetri ujutu da gledamo i bodrimo nasu zvezdu zajedno,volim je isto kao na svojoj prvoj utakmici,volim je isto kao kada nisam mogo da docekam i s voj prvi odlazak na utakmicu…ma sta isto breee volim je sve vise i vise iz dana dan u ovim teskim trenucima,dosta je bilo suza koje su se razlile tu po tastaturi dok ovo pisem,dosta je bilo lepih secanja,ajmo bre zvezdo nasa da zgazimo stoku i gamad…grobarske majke sve su to kur**ve sa stajge njihova deca plasljivija su od zeca…o mama mama mama o mama mama mama o maaammmaa zaljubio sam se ja video sam zvezdu ja video sam zvezdu ooo mama poludecu zbog nje

Reply

Leave a Comment